Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » POVEZANOST ENGLESKE KRUNE I HITLERA: Pojavila se snimka kraljice Elizabete kako podiže desnicu u znak nacističkog pozdrava

POVEZANOST ENGLESKE KRUNE I HITLERA: Pojavila se snimka kraljice Elizabete kako podiže desnicu u znak nacističkog pozdrava

elizabeta-kraljica-naci

Tajni film iz 1933. godine prikazuje Edwarda VIII kako uči nacistički pozdrav buduću kraljicu

Buckinghamska palača priopćila je u subotu ujutro da je vrlo razočarana što je tabloid Sun objavio video iz ranih 30-ih godina prošlog stoljeća na kojima je tadašnja princeza, a sadašnja kraljica Elizabeta II u stavu nacističkog pozdrava

Na kratkom videu koji je Sun objavio na svojoj web stranici kraljica, koja je tada imala šest ili sedam godina, diže desnu ruku u zrak, a pored nje isto to radi i pokojna Kraljica majka.

Razočaravajuće je što je fotografija snimljena prije osam desetljeća, koja očito potječe iz osobne obiteljske arhive Njezinog kraljevskog veličanstva, došla u nečije ruke i što se eksploatira na ovaj način, rekao je glasnogovornik Buckinghamske palače.

Na fotografijama su i kraljičina sestra – princeza Margaret, te kraljičin ujak, tada budući kralj Edvard VIII, koji je abdicirao 1936. kako bi mogao oženiti razvedenu Amerikanku Wallis Simpson. Izgleda da ih on i potiče na nacistički pozdrav.

Oko Edvarda VIII već se desetljećima roje kontroverze, tvrdi se da je bio simpatizer nacističkog režima Adolfa Hitlera, s kojim se u Njemačkoj srdačno susreo dvije godine prije početka Drugog svjetskog rata.

Zapanjujući filmski isječak je ležao skriven osam desetljeća. Zrnati film pokazuje da je u pitanju 1933 ili 1934, kada je već Hitler porastao u vrhovnoj vlast u Njemačkoj.


Iako očito ovo nije dokaz da je kraljica Kraljica Majka nekada bila nacistički simpatizer, Edwardove veze s Hitlerom i fašizmom su vrlo dobro dokumentirane, kao i one njezinog muža Phillipa.

Sveučilište u Londonu akademski je dodalo: “Hitlerov pokret je brzo rasao od 1929 i mnogi njemački rođaci kraljevske obitelji su bili privučeni njemu.”

Iz britanske kraljevske palače tvrde da kraljica nije mogla shvaćati značenje te geste budući da je bila dijete.

Većina ljudi će ove slike vidjeti u odgovarajućem kontekstu. Radi se o obiteljskoj igri, a te geste su mnogima bile poznate. U to vrijeme nitko nije mogao znati kako će se stvari razvijati, poručio je glasnogovornik.

eduard-VIIIEdward VIII (otac kraljice Elizabete) u posjeti prijatelju

Ako uzmemo pretpostavku da se ratovi planiraju barem 10 godina unaprijed, možemo pretpostavljati da je vrh engleske krune znao u što će se taj pozdrav razvijati jer je blisko surađivala sa Adolf Hitlerom. U to vrijeme, Velika Britanija je davala velike kredite za razvoj industrije u Njemčkoj, i to ponajviše ratne industrije.

Sun je prije deset godina objavio i fotografiju princa Harryja na kostimiranoj zabavi u uniformi s kukastim križem. On se kasnije zbog toga javno ispričao.
 

 
 
(jutarnji,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,