Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Ništa novo, ali sada je i potvrđeno kako je teorija zavjere zapravo ipak samo zavjera – WikiLeaks otkriva: “Saudijska Arabija, Turska i Katar imali plan rušenja sirijske Vlade”

Ništa novo, ali sada je i potvrđeno kako je teorija zavjere zapravo ipak samo zavjera – WikiLeaks otkriva: “Saudijska Arabija, Turska i Katar imali plan rušenja sirijske Vlade”

sirija-assangeOrganizacija WikiLeaks objavila je tajne saudijske dokumente u kojima se otkriva kako su Saudijska Arabija, Katar i Turska imali tajni plan rušenja sirijske Vlade

Dakako, to i nije neka novost, ali je potvrda – potvrda da na Bliskom istoku zaista nema nikakve teorije zavjere, samo zavjere.

Također ne iznenađuje podatak, kojeg je osnivač WikiLeaksa Julian Assange iznio u razgovoru za ruski kanal Rossiya-1, kako su u isti plan rušenja vlasti u Damasku također bile uključene i Britanija, SAD i Francuska.

No, zanimljiv je podatak – mada ni to ne iznenađuje – kako dokumenti otkrivaju da je Saudijska Arabija djelovala i “agresivnije od direktiva koje su stizale iz SAD-a”.

Nove spoznaje dolaze iz skupine tajnih saudijskih dokumenata koje je WikiLeaks počeo objavljivati ovih dana. Do sada je objavljeno preko 60,000 dokumenata.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(advance.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,