Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » SEZONSKO SUPERPOVRĆE: 13 upotreba krastavca za koje niste znali, a koji će vas oduševiti

SEZONSKO SUPERPOVRĆE: 13 upotreba krastavca za koje niste znali, a koji će vas oduševiti

krastavciKrastavci su u širokoj upotrebi jer predstavlja ukusno i praktično povrće. Odlični su za salate, ai osiguravaju osvježavajuće hranjive sastojke. Možete jednostavno ih uzgajate. Vrlo su korisni za naše zdravlje i mogu učiniti mnogo za nas kako bismo se osjećali bolje

Krastavci su jedna od najboljih namirnica za opće zdravlje i obično se o njima priča kao o super hrani, prenosi dailynutritionnews.com

1. Krastavac s korom uključuje kalij, vitamin C, vitamin K, kao i mangan i fosfor, magnezij, pantotensku kiselinu i vitamin A. On ima nisku razinu natrija, kolesterola i zasićenih masti.

2. Krastavci su velika zamjena za kofein, tako da kada se osjećate umorno, osigurat dovoljno ugljikohidrata i vitamina B jednostavnim konzumiranjem krastavca.

3. Da biste spriječili ogledalo od zamagljivanja, prije nego što se istuširate, istrljajte krastavac po ogledalu.

4. Možete rastjerati neke štetočine iz vrta pomoću krastavca. Trebalo bi staviti kriške krastavca u aluminijsku konzervu. Spojevi aluminija i krastavca će djelovati i štetočine će biti potisnute.

5. Možete smanjiti celulit na tijelu ako istrljate krastavac po željenim područjima. Zahvaljujući kolagenu krastavac će ojačati vašu kožu.To može biti korisno i protiv bora.

6. Ako patite od glavobolje i mamurluka, krastavac se može pokazati kao uspješan. To je vrlo jednostavno, samo pojedite krastavac prije odlaska u krevet. Krastavci su puni elektrolita, vitamina B i šećera koji su od velike pomoći u održavanju ravnoteže u organizmu.

7. Ako osjećate glad, a nije vrijeme za obrok, možete jesti krastavac jer sadrži malo kalorija.

8. Možete čak koristiti krastavac za poliranje cipela. Zagrebite komadom po cipelama i cipele će biti sjajnije nego ikada.

9. Krastavac kao sredstvo za podmazivanje. Izrežite krastavac i trljajte ga duž područja koje želite podmazati.

10. Možete olakšati stres. Isjeckajte jedan krastavac i dodajte ga u kipuću vodu. Para koja će izbijati imati će lijep efekt zbog minerala koji se nalaze u krastavcu.

11. S ciljem da se riješite lošeg daha, treba staviti krišku krastavca na jezik i pritisnuti ga prema nepcu. Tvari će eliminirati bakterije koje uzrokuju loš zadah.

12. Možete koristiti krastavac za čišćenje. Samo zagrebite po površini nehrđajućeg čelika, sudopera ili slavine. Sijati će se kao novo.

13. Možete čak obrisati trag olovke, penkale ili markera pomoću krastavca. Samo obrišite površinu nježno vanjskim dijelom krastavca.
 

 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,