Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Izraelski sud odlučio: Pronađena Isusova grobnica nije prijevara! – VIDEO

Izraelski sud odlučio: Pronađena Isusova grobnica nije prijevara! – VIDEO

Grobnica-IsusSud u Izraelu donio je presudu da “izgubljena Kristova grobnica”, prikazana u istoimenom dokumentarcu James Camerona iz 2007. godine, ne predstavlja pokušaj prijevare

Tvrdnja hollywoodskog redatelja Jamesa Camerona da je u Jeruzalemu pronađena grobnica u kojoj su sahranjeni Isus Krist i njegova obitelj mogla bi se pokazati istinitom.

U dokumentarcu koji nosi naziv “Izgubljena Isusova grobnica”, navodi se da je Isus Krist bio oženjen Marijom Magdalenom i da su njih dvoje imali potomstvo.

Kao dokaz, prikazana je grobnica otkrivena 1980. godine u istočnom Jeruzalemu, u koju su bili smješteni mali sanduci s ostacima kostiju, na kojima su bila ispisana imena “Isusa, sina Josipova”, “Marije”, “Jude, sina Isusovog” i brojnih drugih ličnosti koje se spominju u Novom zavjetu.

Ukoliko se pokaže istinitim, ovo otkriće moglo bi iz temelja promijeniti neka od osnovnih kršćanskih uvjerenja, poput onog da se uskrsnuće doista dogodilo.

Doktor Craig Evans, stručnjak za Novi zavjet sa Bogoslovskog fakulteta “Akadija” upozorio je, međutim, da odluka suda ne mora nužno značiti da su navodi iz dokumentarca točni.

Nekoliko biblijskih arheologija i stručnjaka su nazvali tvrdnje senzacionalističkima, i rekli da nema dokaza da vjeruju da grobnica doista drže ostatke Isusa.

“Izuzetno mali broj arheologa i učenjaka – zapravo gotovo nitko – nije suglasan s ovom interpretacijom”, kaže Evans.

“Natpisi jesu originalni, ali to ne objašnjava njihovo podrijetlo, što znači da će rasprava biti nastavljena”, zaključio je.

“Bio sam na Talpiotovoj grobnici i razgovarali s jednim od arheologa koji su ga iskopanih 1980. Nema dokaza da su Isus ili članovi njegove obitelji bili pokopani tamo, sigurno ne svoju navodnu ženu i sina. Takve najnovije vijesti su senzacionalizam, a ne arheologija.” izjavio je Scott Stripling, predsjednik za humanističke znanosti i strane jezike Odjela u Wharton County Junior College, i pomoćni profesor na Sveučilištu Belhaven (biblijska arheologija i engleski) i Biblijskog sjemeništa (crkvene povijesti), izjavio je za The Christian Post u travnju.

Drugi znanstvenici poput Gary R. Habermas, ugledni istraživački profesor i predsjedavajući na Odsjeka za filozofiju na sveučilištu Liberty i Teološkom fakultetu, također je izjavio za The Christian Post da bi bilo pogrešno pretpostaviti da je Isus stvarno pokopan u Talpiot grobnici.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(christianpost.com,vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , ,