Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Izraelski sud odlu─Źio: Prona─Ĺena Isusova grobnica nije prijevara! – VIDEO

Izraelski sud odlu─Źio: Prona─Ĺena Isusova grobnica nije prijevara! – VIDEO

Grobnica-IsusSud u Izraelu donio je presudu da “izgubljena Kristova grobnica”, prikazana u istoimenom dokumentarcu James Camerona iz 2007. godine, ne predstavlja poku┼íaj prijevare

Tvrdnja hollywoodskog redatelja Jamesa Camerona da je u Jeruzalemu prona─Ĺena grobnica u kojoj su sahranjeni Isus Krist i njegova obitelj mogla bi se pokazati istinitom.

U dokumentarcu koji nosi naziv “Izgubljena Isusova grobnica”, navodi se da je Isus Krist bio o┼żenjen Marijom Magdalenom i da su njih dvoje imali potomstvo.

Kao dokaz, prikazana je grobnica otkrivena 1980. godine u isto─Źnom Jeruzalemu, u koju su bili smje┼íteni mali sanduci s ostacima kostiju, na kojima su bila ispisana imena “Isusa, sina Josipova”, “Marije”, “Jude, sina Isusovog” i brojnih drugih li─Źnosti koje se spominju u Novom zavjetu.

Ukoliko se poka┼że istinitim, ovo otkri─çe moglo bi iz temelja promijeniti neka od osnovnih kr┼í─çanskih uvjerenja, poput onog da se uskrsnu─çe doista dogodilo.

Doktor Craig Evans, stru─Źnjak za Novi zavjet sa Bogoslovskog fakulteta “Akadija” upozorio je, me─Ĺutim, da odluka suda ne mora nu┼żno zna─Źiti da su navodi iz dokumentarca to─Źni.

Nekoliko biblijskih arheologija i stru─Źnjaka su nazvali tvrdnje senzacionalisti─Źkima, i rekli da nema dokaza da vjeruju da grobnica doista dr┼że ostatke Isusa.


“Izuzetno mali broj arheologa i u─Źenjaka – zapravo gotovo nitko – nije suglasan s ovom interpretacijom”, ka┼że Evans.

“Natpisi jesu originalni, ali to ne obja┼ínjava njihovo podrijetlo, ┼íto zna─Źi da ─çe rasprava biti nastavljena”, zaklju─Źio je.

“Bio sam na Talpiotovoj grobnici i razgovarali s jednim od arheologa koji su ga iskopanih 1980. Nema dokaza da su Isus ili ─Źlanovi njegove obitelji bili pokopani tamo, sigurno ne svoju navodnu ┼żenu i sina. Takve najnovije vijesti su senzacionalizam, a ne arheologija.” izjavio je Scott Stripling, predsjednik za humanisti─Źke znanosti i strane jezike Odjela u Wharton County Junior College, i pomo─çni profesor na Sveu─Źili┼ítu Belhaven (biblijska arheologija i engleski) i Biblijskog sjemeni┼íta (crkvene povijesti), izjavio je za The Christian Post u travnju.

Drugi znanstvenici poput Gary R. Habermas, ugledni istra┼żiva─Źki profesor i predsjedavaju─çi na Odsjeka za filozofiju na sveu─Źili┼ítu Liberty i Teolo┼íkom fakultetu, tako─Ĺer je izjavio za The Christian Post da bi bilo pogre┼íno pretpostaviti da je Isus stvarno pokopan u Talpiot grobnici.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(christianpost.com,vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , ,