Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Panika u Teksasu: Oblaci u obliku NLO-a iznad gradova

Panika u Teksasu: Oblaci u obliku NLO-a iznad gradova

HAARP-oblaciFotografije objavljene online u svibnju 2015. prikazuju rijetke oblake u obliku leća na nebu iznad istočnog Teksasa, a napravljene su nakon što su ozbiljne vremenske neprilike pogodile Teksas i Oklahomu, uzrokujući poplave, uništenje i smrt

Iako su se meteorolozi potrudili da pruže znanstveno objašnjenje za ove oblake, njihov izgled je pokrenuo teorije zavjere o NLO-ima, kemijskim tragovima i vremenskim manipulacijama od strane NORAD-a i HAARP-a, navodi inquisitr.com

Meteorolozi navode da su oblaci u obliku leće česti u planinskim regijama, ali rijetki u ravnicama. Upravo zato je pojavljivanje ovih oblaka u ravnici izazvalo toliku pomamu na društvenim medijima.

Korisnik Facebooka je dao komentar na slike oblaka koje je objavio voditelj vremenske prognoze na kanalu ktulu-TV, Mike Collier, napisavši:

“Da vi ovo niste objavili, pomislio bih da je slika fotošopirana”.

Oblaci u obliku leće se tipično formiraju kada jaki vjetrovi ponesu kapi kiše uz strminu planinskih formacija ili drugih topografskih prepreka. Kapi se kondenziraju u oblake kako se pomiču prema gore stvarajući oblake koji podsjećaju na leteće tanjure.

Međutim, meteorolozi su objasnili da je u Teksasu do njihovog formiranja došlo zbog toga što su jaki vjetrovi pogurali hladan vlažan zrak prema gore, koji je formirao oblake.

Unatoč znanstvenom objašnjenju, neki lovci na NLO-e su nastavili inzistirati da su u pitanju “skriveni” leteći tanjuri, dok su drugi pokrenuli teorije zavjere o kemijskim tragovima, HAARP-u, NORAD-u i drugim manipulacijama vremenskim prilikama.

“Ovo je klasična manipulacija vremenskim prilikama, a ima za cilj da zavara glupavu masu. Nemojte više biti glupi!”, piše u jednom komentaru.

HAARP je akronim za program koji u prijevodu s engleskog znači Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije, a financira ga vojska SAD u suradnji s nekim sveučilištima i Agencijom za napredne istraživačke projekte obrane (DARPA).

Zvaničan cilj programa je proučavanje potencijalne tehnologije za jačanje ionosfere u radio komunikaciji i pri praćenju.

Ipak, projekt je postao tema raznih teorija zavjere u kojima se navodi da on provodi eksperimente manipulacije vremena dizajnirane da izazovu prirodne katastrofe poput poplava, suša, uragana i potresa.

Teoretičari zavjera krive HAARP za sve vrste prirodnih katastrofa koje se dešavaju diljem svijeta, no oni sigurno pušu na hladno jer su se uvjerili u moć izuma za promjenu vremenskih prilika.

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
Izvor: Webtribune.rs
priredio: NSP
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=21405"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,