Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » DRUGA STRANA FILMA: Armagedon će doći i oni to znaju! Da li je San Andreas upozorenje za ono što će se dogoditi u Americi?

DRUGA STRANA FILMA: Armagedon će doći i oni to znaju! Da li je San Andreas upozorenje za ono što će se dogoditi u Americi?

san-andreas-film-potresHollywood je poznat po tome što šalje političke poruke, društvene komentare i ukazuje na budućnost u visokobudžetnim filmovima. Da li to znači da je “San Andreas” još jedan pokušaj da nam nešto kažu?

Danas živimo u vrijeme kada je povećana geološka aktivnost svuda diljem svijeta, a dok čitate ovaj članak, 42 ​​vulkana diljem svijeta imaju erupciju. Pored toga, javlja se i veliki broj potresa. Da li je moguće da je naša planeta ušla u razdoblje pojačane seizmičke aktivnost i je li moguće da netko tko je napravio “San Andreas” zna više o tome nego mi i da pokušava nas upozoriti na budućnost?

Gotovo svi članovi znanstvene zajednice potvrđuju da će katastrofa u jednom trenutku pogoditi Kaliforniju. Zapravo, Geološki zavod SAD je nedavno rekao da je mogućnost da mega potres pogodi zapadnu obalu mnogo veća nego ranije, navodi endoftheamericandream.com

Nedavni izvještaj Geološkog zavoda SAD navodi da je takav zemljotres neizbježan i da će se dogoditi unutar par desetljeća.

Također je neporecivo da je Kalifornija pogođena brojnim potresima u posljednje vrijeme. Je li to znak nečeg mnogo goreg?

Nedavno su počeli djelovati potresi i vulkani u Kaliforniji i Nevadi.

Ukoliko veći potres zaista pogodi Kaliforniju u skorijoj budućnosti, šteta će biti ogromna. Među onima koji pokušavaju podignuti svijest o tome je i gradonačelnik Los Angelesa, Eric Garcetti:

“Nadam se da će ovaj film potaknuti ljude da postoji prava opasnost od potresa”, rekao je Garcetti prije emitiranja. “Također se nadam da će ljudi saznati kako da se pripreme ukoliko do potresa dođe”.

Garcetti je nedavno proveo niz pregleda kako bi utvrdio da li zgrade, telekomunikacije i vodoopskrbu mogu preživjeti jači potres.

Naglašavajući izazove s kojima se Los Angeles suočava, gradonačelnik je napomenuo kako je mobilni telefonski signal uglavnom prekinut nakon potresa u Northridgeu 1994. godine. On je također rekao da bi vodoopskrba mogla biti kritična točka.

Međutim, ne cijene svi toliko ovaj novi film. Jedno od događanja u filmu je žestoko iskritiziran i označeno kao nemoguće, a to je da divovski tsunami proguta San Francisco.

Inače, tsunamije pokreću vodeni potresi, a mogu ih uzrokovati i klizišta, vulkani, pa čak i udari meteora.

Dakle, zašto se divovski tsunami pojavljuje u filmu?

Da li je on tu samo da bi film o katastrofi izgledao još spektakularnije ili postoji nešto više?

Danas u SAD gotovo 39% Amerikanaca živi u državama koje graniče s obalom i mnogi su zabrinuti zbog toga što se može dogoditi ako divovski tsunami udari u bilo koju od obala.

Da li je moguće da se tsunami pojavio u filmu zato što netko smatra da je to moguće u budućnosti?

Vrlo je malo onih koji prave filmove čisto radi zabave. Većina njih pokušava “reći nešto” kroz svoje filmove.

Dakle, što nam “San Andreas” pokušava reći?

Što god mislili o tome, neporecivo je da su katastrofe već počele. Zapravo, nedavno je je Kostariku pogodio klaster od 23 potresa, samo dvadesetak kilometara od prijestolnice.

Rony Kvintero, seizmolog iz OVSICORI opservatorija u Kostarici je naveo da su potresi došli iz glavnog kratera vulkana Irasu. Međutim, stručnjaci kažu da potresi nisu izravno povezani s aktivnošću vulkana.

Ipak, vulkani diljem svijeta odjednom počinju oživljavati.

Na primjer, vulkan na otocima Galapagos je spektakularno eruptirao nakon što je mirovao 33 godine.

Srećom, vulkan se ne nalazi blizu naseljenog područja i ne postoji rizik po ljude. Otoci Galapagos se nalaze u Pacifiku, nekih 1.000 kilometara od Ekvadora. To je jedino mjesto na kojem žive roze iguane, koje dijele stanište sa žutim iguanama i divovskim kornjačama, ali stručnjaci procjenjuju da tok lave neće utjecati na životinje.

Naša planeta je postala prilično nestabilna, a vrlo lako možemo očekivati ​​sve više prirodnih katastrofa u godinama koje slijede.

Možemo se samo pitati, da li je to prirodno ili potresima netko upravlja, jer je poznato da izumi Nikole Tesle mogu uzrokovati sve ovo gore navedeno.

Michael Sneijder (End Of The American Dream)
 

 

 
 
Izvor: Webtribune.rs
priredio: NSP
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=21325"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , ,