Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Proročanstvo Stephena Hawkinga: Da li je CERN poremetio ravnorežu Zemlje i uzrokovao katastrofalne zemljotrese?

Proročanstvo Stephena Hawkinga: Da li je CERN poremetio ravnorežu Zemlje i uzrokovao katastrofalne zemljotrese?

potres-CERNSamo u zadnje vrijeme je bilo 13 potresa jačine preko 6 Richtera. Neki od njih su bili prilično jaki, kao recimo onaj u Nepalu koji je bio jačine između 6,6 i 7,8 Richtera

Šteta je bila ogromna, da ne spominjemo broj stradalih od nekoliko tisuća. Posljednji potres jačine 7,1 do 7,5 Richtera je pogodio Papua Novu Gvineju, ali srećom nije uzrokovao veću štetu.

Ono što se sasvim slučajno poklapa s ovom tektonskom aktivnošću jeste da je CERN u Ženevi, Švicarska, nedavno ponovno pokrenuo svoj Veliki sudarač čestica (LHC), baš prije nego što su počeli ovi potresi.

LHC je najjači i najveći sudarač-ubrzivač čestica na planeti, a dok ga većina znanstvenika smatra ključnim za daljnja otkrića o univerzumu, neki poput Stephena Hawkinga upozoravaju na štetu koju on može nanijeti planeti, čovječanstvu i vremensko-prostornom kontinuumu.

Samo par mjeseci nakon otkrića Higsovog bozona ili takozvane “Božje čestice” u srpnju 2012. godine, CERN je završio svoj prvi kontinuirani rad tijekom kojeg je izvršeno oko 5 milijardi sudara energijom od 8 teravolti. Samo 400 od svih ovih sudara je proizvelo neke rezultate.

Danas su skoro udvostručili energiju sudara na 13 teravolti. Plan je izvršiti još jedan kontinualan rad od tri godine, a CERN je ovoga puta najavio da je cilj “hvatanje tamne tvari” i “otkriće drugih dimenzija”.

Iako bi bilo lijepo da saznamo pravu istinu o univerzumu i nama samima, sigurno ne bi trebalo to raditi po cijenu našeg planeta.

Jednostavno rečeno, LHC u CERN-u stvara najveće magnetsko polje na čitavoj planeti, veće i od onog koje stvara sama planeta. Možda se povezivanje LHC-a sa seizmičkom aktivnošću promatra samo kao spekulacija, ali se mora uzeti u obzir djelovanje magnetizma na slojeve Zemlje.

Svaki put kada se u CERN-u napravi sudar, energija koja se oslobodi uzrokuje ogromne magnetske vibracije na Zemlji, zbog čega postoji velika vjerojatnost da ti sudari na neki način utječu na nedavne potrese.

Interesantno je da je nakon veće aktivnosti LHC-a 2010. godine nastao potres jačine 8,8 Richtera u Čileu, koji je bio jedan od 6 najrazornijih u povijesti.

Nadajmo se samo da nas želja za znanjem neće rasturiti u paramparčad ili dovesti do toga da nas proguta neka crna rupa.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,