Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Evo kako eliminirati kiselost organizma i spriječiti nastanak raka

Evo kako eliminirati kiselost organizma i spriječiti nastanak raka

kiselo-luznatoPonašanje pH u organizmu je vrlo jednostavno: što je niža razina, pH je kiseliji, što je viši, pH je alkalniji. Iako razine pH u organizmu ovise o obroka, vježbanja, stresa, hormona, spavanja i brojnih drugih faktora, zdrav i uravnotežen razinu pH bi trebao biti između 7 i 7,5

Zašto je to toliko važno? Najjednostavnije rečeno, viši pH potpomaže zdravlju, dok niži pH stvara okruženje pogodno za nastanak bolesti kao što je rak dojke.

Kiselost – važan faktor za rast stanica raka

Studije provedene na Sveučilištu u Bariju u Italiji dokazale su da je za sve tumore, neovisno od porijekla, zajedničko kiselo okruženje.

Stanice raka preferiraju kiselo okruženje. Postoje brojni čimbenici koji mogu stvoriti kiselost u organizmu, ali svi oni na ovaj ili onaj način imaju veze sa stresom.

Tri glavna načina putem kojih stres nastaje u organizmu:
1) Konzumiranje kisele hrane: meso, mlijeko, šećer i prerađene žitarice.

2) Ekstreman fizički napor

3) Psihički ili emocionalni stres

Što je posljedica kiselosti?

Dr. Keiichi Morishita, upravitelj Okanomicu klinike u Japanu i šef Međunarodne asocijacije za prirodnu medicinu, objasnio je u svojoj knjizi “Skrivena istina o raku” da kada krv postane kisela, tijelo počinje taložiti kisele tvari, obično toksine, u stanice, što omogućuje krvi ostati blago alkalna.

Ovi talozi truju stanice koje postaju sve kiselije, a zbog čega dolazi do smanjenja razine kisika (hipoksije) u njima, uništenja respiratornih enzima i oštećenja DNK. Morishita dalje navodi da kiselost ubija neke stanice dok one koje prežive postaju abnormalne stanice.

Ove nove stanice “rastu bez ograničenja i reda”. To su stanice raka. Između ostalog, kiselo okruženje je također povoljno za patogene kao što su bakterije, virusi i gljivice.

Povećavanje alkalnosti i razine kisika radi zaustavljanja raka

Ukoliko bolujete od raka dojke, najbolji način da započnete put ka ozdravljenju jeste usvajanje alkalne dijete uz izbjegavanje kisele hrane (šećer, mlijeko, pšenica i ostala žita s glutenom). U alkalnu prehranu spada organsko kupusasto povrće (karfiol, brokula, kupus).

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Arizoni je potvrdilo teoriju o alkaliziranju organizma, predloživši uporabu sode bikarbone kao najbolji prirodni lijek protiv raka dojke. Ovo istraživanje s laboratorijskim miševima je pokazalo da unošenje sode bikarbone povećava pH tumora, značajno sprječavajući njihovo širenje.

Možete koristiti sodu bikarbonu kod kuće kako biste povećali alkalnost u organizmu na siguran i učinkovit način. Jednostavno pomiješajte žličicu sode bikarbone sa oko 250 grama vode i iscijedite malo organskog limuna radi boljeg okusa.

Ponovite to dva puta dnevno. Pošto trbuh mora održati kiselost zbog probave, otopina pijte pola sata prije jela ili dva sata nakon jela.

Znanje je moć: Provjerite svoj ​​pH sami

Mjerenje pH je jednostavan i efektivan način praćenja unutarnje dinamike vašeg zdravlja na staničnoj razini. Najbolje je da to učinite ujutro čim ustanete.

Prije nego što operete zube ili popijete vode, pljunite na lakmus papir i zabilježite pH. Također možete mjeriti i pH urina.

Normalan pH sline bi trebalo biti najmanje 7, dok pH urina treba biti između 6,4 i 6,8.
 
(vestinet/uredio i preveo:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,