Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Otkrivene mra─Źne tajne Vatikana

Otkrivene mra─Źne tajne Vatikana

vatikan-tajneVatikan u sve petlja svoje ruke, od financiranja umnjivih projekata, do pomaganja nacistima prilikom bijega u 2. Svjetskom ratu

Evo ih neki od najpoznatijih skandala crkve:
1. Nacisti─Źki nastrojeni sve─çenici

Biskupi i sve─çenici su optu┼żeni da su pomagali nacistima visokog ranga pobje─çi tijekom Drugog svjetskog rata. Alois Hudal, biskup, otvoreno je pri─Źao o svojim pronacisti─Źkim stavovima i vjeruje se da je pomogao desetinama njih pobje─çi. Otac Draganovi─ç, hrvatski sve─çenik, koji je ┼żivio u Rimu, tako─Ĺer je imao bitnu ulogu u organizaciji bijega nacista.

Ludwig Kaas, rimokatoli─Źki sve─çenik i istaknuti njema─Źki politi─Źar koji je vodio Centralnu partiju je (katoli─Źka politi─Źka partija), pomogao Hitleru da dobije glasove. Kaas je odr┼żao govor ispred Reichstaga pozivaju─çi na podr┼íku omogu─çavaju─çeg Akta koji je dozvolio Adolf Hitleru da donosi zakone bez sudjelovanja Reichstaga (zakonodavno tijelo u Njema─Źkoj) …

Ovaj Akt je sli─Źan Patriotskom Aktu koji je donio Bush, a bio je veliki korak u stvaranju Hitlerove diktature.

2. Skandal Vatikanske banke

Katoli─Źka banka, banka Ambrozijano, posudila je nekoliko nesigurnih kredita panamskim tvrtkama, pri ─Źemu je transakciju vr┼íila Vatikanska banka. Kada je banka propala osamdesetih godina, Vatikan je negirao bilo kakve poslove s grupom, ali je na kraju platio 224 milijuna dolara razli─Źitim vjerovnicima.

Uskoro je otkriveno da je katoli─Źka banka bila uklju─Źena u pranju novca sa talijanskim bandama, mada nitko iz Vatikana nije uhi─çen.

3. Lanci prostitucije, gay mre┼że i homoseksualnost

Previ┼íe seks skandala se dogodilo u Vatikanu. Postoje sve─çenici koji su gay, ali u celibatu, sve─çenici koji redovito sudjeluju u homoseksualnim aktivnostima i sve─çenici koji to odobravaju unato─Ź njihovim pravilima.

Prema katehizma, homoseksualce treba tretirati s po┼ítovanjem i suosje─çanjem, ali sami homoseksualni ─Źinovi se protive prirodnim zakonima i crkva ih ne odobrava. Ipak, ovih gre┼ínih ─Źinova i dalje ima.

Dva dobro poznata ─Źlana Vatikana su vodili gay lanac prostitucije, Angelo Balducci i Ginedu Ehiem. Mnogi vjeruju da je upravo to dovelo do ostavke pape Benedikta.

4. Povezanost s mafijom

Crkva je uspjela odr┼żati zabrinjavaju─çe odnose s talijanskim najmo─çnijim kriminalnim organizacijama – od Sicilijanske mafije do kalabrijske Endrangete i kampanjski Camorre. U vrijeme kada crkva nije bila u dobrim odnosima s Italijom, oni su tra┼żili druge izvore za lokalni autoritet i mafija im je odgovarala. Kao rezultat, crkva im je ─Źesto gledala kroz prste, a efekti se mogu vidjeti i danas.

5. Kra─Ĺa beba

Opatice, sve─çenici, lije─Źnici i sestre su skovali zavjeru da ukradu 300 ┼ípanjolskih beba u razdoblju od 50 godina. Odlu─Źili su se za ┼ípanjolske bebe po┼íto ve─çinu ┼ípanjolski bolnica vodi crkva. Majkama je re─Źeno da su im djeca umrla na ro─Ĺenju i pokazivali su im le┼í djeteta. Bebe su vjerojatno ┼żrtvovane u nekakvim ritualima ili prodate nekim obiteljima za pove─çu svotu novca.

Sestra Marija Gomez je bila prva opatica koja je za to optu┼żena.

6. Uznemiravanje djece

Vatikan je desetlje─çima negirao informacije o uznemiravanju djece. Me─Ĺutim, prema latinskom dokumentu, koji je potpisao papa Ivan XXIII 1962. godine, dokazuje suprotno. Dokument propisuje politiku tajnosti povodom seksualnog uznemiravanja i preporu─Źa ┼żrtvama da se zaklinju na ┼íutnju. Oni koji ne poslu┼íaju biti ─çe ekskomunicirani.

Papa Benedikt, papa Franjo i mnogi drugi su bili optu┼żeni za prikrivanje seksualnog uznemiravanja djece unutar crkve. Neki vjeruju da su i sami pape umije┼íani.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(westinet.rs,dnevno,youtube.com/uredio i preveo:nsp)

DALEKO OD SLU┼ŻBENE VERZIJE: Tajna Airbusa i tko je zaista ubio 150 ljudi u sru┼íenom zrakoplovu?!
RAZOTKRIVENO: Kako pretvoriti korporativnu la┼ż u znanstvenu ─Źinjenicu?

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , ,

reklama