Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Otkrivene mračne tajne Vatikana

Otkrivene mračne tajne Vatikana

vatikan-tajneVatikan u sve petlja svoje ruke, od financiranja umnjivih projekata, do pomaganja nacistima prilikom bijega u 2. Svjetskom ratu

Evo ih neki od najpoznatijih skandala crkve:
1. Nacistički nastrojeni svećenici

Biskupi i svećenici su optuženi da su pomagali nacistima visokog ranga pobjeći tijekom Drugog svjetskog rata. Alois Hudal, biskup, otvoreno je pričao o svojim pronacističkim stavovima i vjeruje se da je pomogao desetinama njih pobjeći. Otac Draganović, hrvatski svećenik, koji je živio u Rimu, također je imao bitnu ulogu u organizaciji bijega nacista.

Ludwig Kaas, rimokatolički svećenik i istaknuti njemački političar koji je vodio Centralnu partiju je (katolička politička partija), pomogao Hitleru da dobije glasove. Kaas je održao govor ispred Reichstaga pozivajući na podrÅ¡ku omogućavajućeg Akta koji je dozvolio Adolf Hitleru da donosi zakone bez sudjelovanja Reichstaga (zakonodavno tijelo u Njemačkoj) …

Ovaj Akt je sličan Patriotskom Aktu koji je donio Bush, a bio je veliki korak u stvaranju Hitlerove diktature.

2. Skandal Vatikanske banke

Katolička banka, banka Ambrozijano, posudila je nekoliko nesigurnih kredita panamskim tvrtkama, pri čemu je transakciju vršila Vatikanska banka. Kada je banka propala osamdesetih godina, Vatikan je negirao bilo kakve poslove s grupom, ali je na kraju platio 224 milijuna dolara različitim vjerovnicima.

Uskoro je otkriveno da je katolička banka bila uključena u pranju novca sa talijanskim bandama, mada nitko iz Vatikana nije uhićen.

3. Lanci prostitucije, gay mreže i homoseksualnost

Previše seks skandala se dogodilo u Vatikanu. Postoje svećenici koji su gay, ali u celibatu, svećenici koji redovito sudjeluju u homoseksualnim aktivnostima i svećenici koji to odobravaju unatoč njihovim pravilima.

Prema katehizma, homoseksualce treba tretirati s poštovanjem i suosjećanjem, ali sami homoseksualni činovi se protive prirodnim zakonima i crkva ih ne odobrava. Ipak, ovih grešnih činova i dalje ima.


Dva dobro poznata člana Vatikana su vodili gay lanac prostitucije, Angelo Balducci i Ginedu Ehiem. Mnogi vjeruju da je upravo to dovelo do ostavke pape Benedikta.

4. Povezanost s mafijom

Crkva je uspjela održati zabrinjavajuće odnose s talijanskim najmoćnijim kriminalnim organizacijama – od Sicilijanske mafije do kalabrijske Endrangete i kampanjski Camorre. U vrijeme kada crkva nije bila u dobrim odnosima s Italijom, oni su tražili druge izvore za lokalni autoritet i mafija im je odgovarala. Kao rezultat, crkva im je često gledala kroz prste, a efekti se mogu vidjeti i danas.

5. Krađa beba

Opatice, svećenici, liječnici i sestre su skovali zavjeru da ukradu 300 španjolskih beba u razdoblju od 50 godina. Odlučili su se za španjolske bebe pošto većinu španjolski bolnica vodi crkva. Majkama je rečeno da su im djeca umrla na rođenju i pokazivali su im leš djeteta. Bebe su vjerojatno žrtvovane u nekakvim ritualima ili prodate nekim obiteljima za poveću svotu novca.

Sestra Marija Gomez je bila prva opatica koja je za to optužena.

6. Uznemiravanje djece

Vatikan je desetljećima negirao informacije o uznemiravanju djece. Međutim, prema latinskom dokumentu, koji je potpisao papa Ivan XXIII 1962. godine, dokazuje suprotno. Dokument propisuje politiku tajnosti povodom seksualnog uznemiravanja i preporuča žrtvama da se zaklinju na šutnju. Oni koji ne poslušaju biti će ekskomunicirani.

Papa Benedikt, papa Franjo i mnogi drugi su bili optuženi za prikrivanje seksualnog uznemiravanja djece unutar crkve. Neki vjeruju da su i sami pape umiješani.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(westinet.rs,dnevno,youtube.com/uredio i preveo:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , ,