Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » Bernardo LaPallo: Slijedio sam očeve savjete! Uz ovih 5 namirnica sam doživio 113 godina!

Bernardo LaPallo: Slijedio sam očeve savjete! Uz ovih 5 namirnica sam doživio 113 godina!

dug-zivot-cimet-cesnjak-medBernardo LaPallo iz Arizone 2014. godine napunio je 113 godina. Rođen je u Brazilu 1901. godine. Iako je uvidio da se svijet postupno mijenja on je nastavio slijediti očeve savjete i primjenjivati ​​njegov stil života

Nije slijepo prihvaćao nove, potencijalno štetne, načine življenja. Neki su osporavali njegove godine i tvrdnje, ali većina se slaže da gospodin LaPallo vjerojatno ima preko 100 godina i ima mnogo korisnih informacija koje mogu biti od koristi drugim ljudima.

Bernardo dolazi iz obitelji stogodišnjaka. Ipak, on vjeruje da njegova dugovječnost treba biti akreditirana više njegovim izborom životnog stila nego svojim genima.

Njegov otac je bio liječnik i travar i savjetovao ga što jesti ako želi ostati zdrav. Sam LaPallo je bio vrlo zainteresiran za prehranu i čak studirao kulinarske vještine na poznatom Sveučilištu Sorbona u Parizu.

Bernardo je i dalje u stanju brinuti se o sebi samostalno, radi i ide u šetnju svaki dan. Također se brine da ostane mentalno agilniji čitanjem i popunjavanjem križaljki.

LaPallo uživa u uravnoteženoj prehrani koja uključuje mnogo voća i povrća, a izbjegava crveno meso i prerađenu hranu.

Ovo su pet namirnica koje su mu pomogle da ostane zdrav i aktivan:

1. Češnjak: Dobro poznat po svojim ljekovitim svojstvima koje su pripisane spoju sumpora koji sadrži alicin. Ova tvar je najistaknutija i daje luku poseban miris. Češnjak se koristi stoljećima da smanjii visok krvni tlak i visoka razina kolesterola, sprječava srčana oboljenja i aterosklerozu i djeluje protiv raka. Za maksimalne rezultate jedite sirov.

2. Med: Sirovi med je jedina superhrana iz prirode. Obiluje antioksidansima i pomaže tijelu da se izbori s različitim bolestima. Med je najpoznatiji kao zdrav, prirodni zaslađivač i lijek, ali može se koristiti i izvana, u maskama za lice i tijelo koji promoviraju zdravlje kože i mladolik izgled.

3. Čokolada: Crna čokolada s visokim sadržajem kakaa (barem 70%) može biti vrlo dobro za vas kada se konzumira u umjerenoj količini. Bogata je antioksidantima i sprječava kardiovaskularne bolesti snižavanjem kolesterola i krvnog tlaka, povećava protok krvi i smanjuje stres.

4. Cimet: Cimet snižava razinu šećera u krvi i kolesterol, liječi upale i infekcije, pomaže kod probave.

5. Maslinovo ulje: Ova Mediteranska poslastica je dobar izvor zdravih ulja, sve dok ga ne zagrijete. Bogata je mononezasićenim mastima i smanjuje rizik od srčanih bolesti. Ekstra djevičansko maslinovo ulje je tip koji utječe najviše na zdravlje, pa bi trebalo biti vaša prva opcija.

Vidimo da je Bernardo usprkos što živi u Americi, zemlji sa najotrovnijim prehrambenim sustavom u svijetu, otrgnuo se industriji brze hrane i industriji bolesti te doživio duboku starost. Mi vas izazivamo da slijedite Bernardov primjer, i da doživite duboku starost. Vrijedi pokušati.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs,youtube.com/uredio i preveo:nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,