Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, UPOZORENJE HRANA ! » Pokušajte ovo: Kućna jeftina mini farma za proizvodnju hrane – VIDEO

Pokušajte ovo: Kućna jeftina mini farma za proizvodnju hrane – VIDEO

minifarma-hrana-uzgajanjeIzumitelj iz Teksasa je objavio čitavu kolekciju predmeta koji se mogu napraviti, a koji predstavljaju dijelove za neelektrični kućni sustav za uzgajanje hrane, čiji rad košta jedva nekoliko centi

Priču o izumu i dijelove koji se mogu ispisati 3D pisačem možete pronaći na neprofitnom sajtu www.FoodRising.org.

Potrebni dijelovi su jednostavni, svatko ih može napraviti ili naručiti online. U početku vam ovo može djelovati nestvarno, jer tehnika 3D pisača još nije popularna kod nas, ali ako se to već odavno radi na Zapadu, nije loše pokušati.

Ovaj sustav koji predstavlja mini farmu može uzgojiti velike količine hrane bez korištenja struje ili zemlje. Nije potrebno čupati korijenje niti koristiti crpke ili nekakve motore.

Uzgajanjem se dobiva hrana bogata mineralima, a koristi se jedva 1/20 vode u odnosu na konvencionalnu poljoprivredu i polovica prostora potrebnog za zasađivanje vrta.

Mike Adams, poznat još kao i “Spasilac zdravlja”, razvio je sustav na temelju rada profesora Kratky-a, a 3D dijelovi se potpuno besplatno mogu isprintati sa stranice FoodRising.org. Adams također objavljuje “uradi sam” snimke koji upućuju ljude kako da naprave svoje sustave pomoću jeftinih dijelova i uobičajenih alata.

Sve dijelove koje možete ispisati pomoću 3D pisača možete pronaći ovdje:

http://www.foodrising.org/Downloads-Food-Production.html

Gotovi sustavi se prodaju na sajtu www.SupplySource.com , gdje se može naći i sirovina potrebna za 3D ispis.

“Pokrenuli smo projekt Food Rising kako bismo ohrabrili ljude da uz pomoć jednostavnih rješenja znatno poboljšaju kvalitetu svog života”, objasnio je Adams.

“Ovaj sustav za uzgajanje hrane omogućuje ljudima da proizvedu svoju organsku hranu, punu minerala, trošeći jedva par centi”.

Mike Adams je direktor znanstvene laboratorije i prehrambeni aktivist koji je testirao mnoge tehnologije uzgoja (poput hidroponika i akvaponika) prije nego što je razvio ovu mini-farmu. Pun naziv koji se temelji na radu havajskog profesora Kratkya je “bescirkulacioni konstantno hraneći hidroponički sustav”.

Da bi sustav funkcionirao kako treba, potreban mu je automaski ventil za samodoljevanje, te se Adams potrudio da napravi taj dio od jednostavnih dijelova: gumice za brisanje, spajalice, vrtnog crijeva i plastične posude. Dijelovi koji se mogu ispisati pomoću 3D pisača, mogu se napraviti od recikliranog smeća, navodi Adams.

Food Rising je projekt neprofitnog Centra za dobrobit potrošača ( www.ConsumerWellness.org ), koji donira 250 ovih sustava za uzgajanje školama diljem Amerike.

Ali ako mislite da zato što se ove biljke ne uzgajaju na zemlji, da je to njihova mana? Mislite li da je povrće u vašim supermaketima svo uzgojeno na zemljinoj površini. Varate se. Dobar dio tog povrća nikada nije vidio zemlju.

 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
*Uputstva za izradu*

 
(webtribune,naturalnews,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: Featured, UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , ,