Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST, TEORIJE ZAVJERE » Teorija zavjere: Svi znanstvenici koji su otkrili neki oblik besplatne energije zavrÅ¡ili su mrtvi!

Teorija zavjere: Svi znanstvenici koji su otkrili neki oblik besplatne energije završili su mrtvi!

znanstvenici-mrtviBesplatna energija mogla bi promijeniti svijet više nego svojevremeno parni stroj. Goriva koja ne zagađuju planet, a dostupna su svima, dovela bi do stvaranja prave utopije, vjeruju mnogi

Upravo zbog toga ne Äudi Å¡to se već cijelo stoljeće mogu Äuti priÄe o automobilima na vodu, avionima na torij, hladnoj fuziji, ali i tome da velike naftne kompanije, auto-industrija i države Äine sve kako bi sprijeÄile pojavu tih izuma na tržiÅ¡tu.

Moćnici su, vjeruju teoretiÄari zavjera, spremni blokirati inovativne patente i otkupljuju ih ne bi li ih sakrili od oÄiju javnosti, ali i da uniÅ¡tavaju živote naprednih izumitelja.

Teslini pokušaji

Službena znanost ne priznaje postojanje besplatne energije i tvrdi da je ona u suprotnosti s prvim zakonom termodinamike, prema kojem postojanje perpetuuma mobile nije moguće.

Naravno, poÅ¡to se granice u znanosti stalno pomiÄu, i meÄ‘u znanstvenicima ima onih koji vjeruju da je moguće da energija bude jeftina i svima dostupna. A kad god se govori o tome, svi se sjete Nikole Tesle.

NajÄuveniji hrvatski znanstvenik srpskog porijekla, najpoznatiji je po tome Å¡to je smislio sustav prijenosa izmjeniÄne elektriÄne energije i tako, kažu, pokrenuo 20. stoljeće. Ipak, nakon mnogobrojnih izuma on se u velikoj mjeri posvetio razvoju bežiÄnog prijenosa struje. MeÄ‘utim, tvrde mnogi, tvrtke koje su razvile sustav za žiÄni prijenos energije nisu željele ni Äuti za to, a njegov glavni financijer J. P. Morgan prestao mu je davati novac i razmontirao toranj za prijenos energije na kom je Tesla radio.

Nevjerojatno je to da je nakon Tesline smrti 6. sijeÄnja 1943. FBI naredio zapljenu svih njegovih patenata i stvari, koje je zatim analizirao profesor John J. Trump. On je pokuÅ¡avao otkriti da li meÄ‘u njima ima opasnih izuma poput mnogo spominjanih “zraka smrti”.

Tesla je posljednjih 15 godina bio viÅ¡e okrenut spekulacijama i filozofiji, Äesto razmiÅ¡ljajući o bežiÄnom prijenosu energije, ali na tom polju nije bilo pravih rezultata – napisao je.

Revolucija

Naravno, Tesla nije jedini znanstvenik koji se spominje kada je u pitanju sprjeÄavanje besplatne energije. Jedan od najÄešće spominjanih izumitelja je Amerikanac Stanley Alen Meyer, koji je poÄetkom devedesetih godina izaÅ¡ao s tvrdnjom da je napravio automobil koji kao gorivo koristi vodu. I to ne previÅ¡e vode.

On je tvrdio da njegov “buggy” može prijeći udaljenost od Los Angelesa do New Yorka, Å¡to je oko 6.000 kilometara, sa svega 83 litre vode. Naravno, većina znanstvenika je njegove tvrdnje napala kao pseudonauku, a sud u Ohiju je Äak njegov patent proglasio lažnim 1996.

Ipak, priÄe o Meyerovom automobilu na vodu ne prestaju, posebno zato Å¡to je preminuo pod misterioznim okolnostima. Naime, 20. ožujka 1998. on je izaÅ¡ao na veÄeru s dvojicom belgijskih investitora. U jednom trenutku je istrÄao iz restorana, viknuo: “Otrovali su me”, a zatim umro.

Autopsija je pokazala da je stradao od aneurizme, ali njegovi sljedbenici vjeruju da su ga ubile velike tvrtke, koje bi pojava automobila na vodu na tržiÅ¡tu dovela do prosjaÄkog Å¡tapa.

Misteriozno ubojstvo

MeÄ‘u teoretiÄarima zavjera vrlo je popularna i priÄa o Eugene Franklin Mallove, znanstveniku i publicistu koji je 1989. objavio knjigu “Vatra iz leda”. U njoj je opisao potragu za hladnom fuzijom, hipotetiÄkim tipom nuklearne reakcije koja bi omogućila dobivanje jeftine energije.

On je tvrdio da su znanstvenici Stanley Pons i Martin Fleischmann sa SveuÄiliÅ¡ta u Utahu uspjeli izvesti hladnu fuziju, ali da su u dobro osmiÅ¡ljenoj i organiziranoj kampanji ismijani i uniÅ¡teni. Mallove je ubijen 2004, a njegovi sljedbenici vjeruju da iza toga stoje velike tvrtke.

Jedinstvena teorija znanstvenik bio žrtva Hitlerovih suradnika
TESLU U NEW YORKU UBILI NACISTI?

Poznato je da je Nikola Tesla preminuo 6. sijeÄnja 1943. u hotelu “NewYorker” u New Yorku. Ipak, postoje teorije da 86-godiÅ¡nji znanstvenik nije umro prirodnom smrću, kako se to najÄešće govori, već da je bio žrtva nacistiÄkog režima.

Izvjesni Erick Bermen tvrdi da je svojevremeno otkrio da je jedna njegova djevojka u stvari kćer nacistiÄkog zapovjednika Oto Skorcenija, koji je poslije rata s tajnim identitetom živio u SAD. Kako kaže, ostarjeli nacist je pred kraj života ispovjedio mnoge svoje grijehe, a izmeÄ‘u ostalog mu je priznao da je upravo on 1943. ubio Teslu, i to uz pomoć svog suradnika Reinharda Gelena.

Oni su, uz podrÅ¡ku Teslinog asistenta Nijemca Georga Serfa (za koga postoje teorije da je u stvari uzeo identitet Samuel Busha, oca i djeda dvojice ameriÄkih predsjednika), posjetili Teslu, uguÅ¡ili ga, a zatim pokupili sve njegove najtajnije patente. MeÄ‘u njima su i oni koji se odnose upravo na besplatnu energiju.

Izumitelj iz Moldavije tvrdi
OSMISLIO GENERATOR NA VODU

Moldavski znanstvenik dr Juri S. Potapov devedesetih je tvrdio da je smislio elektrotermalni generator koji radi na vodu.

On je Äak i osnovao tvrtku “Jusmar” da bi promovirao svoj ureÄ‘aj. Ipak, kada je testiran pred znanstvenicima, ureÄ‘aj nije dao rezultate koji su reklamirani. On je tvrdio da su za to krivi Äelnici velikih kompanija.

Otis T. Carr
LETJELICE KOJE LIÄŒE NA NLO

AmeriÄki izumitelj Otis T. Carr pedesetih godina je osnovao tvrtku “OTC enterprises”. Ona je promovirala tehnologiju koju je razvijao Nikola Tesla. Carr je napravio letjelice koje su liÄile na NLO iz tog razdoblja i stroj koji koristi besplatnu energiju. Ipak, nije uspio dokazati da njegovi ureÄ‘aji rade, pa je osuÄ‘en na zatvorsku kaznu od Äak 14 godina.
 

 
(kurir.rs)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,