Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » LAŽU NAS DESETLJEĆIMA: Zašto mediji šute da je na polovima Zemlje došlo do porasta leda kakav nije viđen desetljećima

LAŽU NAS DESETLJEĆIMA: Zašto mediji šute da je na polovima Zemlje došlo do porasta leda kakav nije viđen desetljećima

globalno-zagrijavanje-led-sjeverni-pol“Ogroman rast leda na polovima iznenadio je znanstvenike i prouzrokovao gomilu pitanja. Je li globalno zagrijavanje uzelo pauzu?

Na polovima majke Zemlje, potpuno suprotno od onoga što znanstvenici propovijedaju, došlo je do porasta leda kakav nije viđen desetljećima “, kaže uvod Kronen Zeitung-a.

Skoro svi mainstream mediji šute o ovom razvoju događaja, te je prilično osvježavajuće da neki mediji izvještavaju o “dobrim” vijestima da se planeta ne zagrijava alarmantnom brzinom.

Kronen Zeitung izvještava da led Antarktičkog mora raste prosječnom godišnjom brzinom od 16.500 četvornih kilometara još od 2007. godine. Sličan je slučaj i sa Arktičkim morem, izvještava Austrian daily online.

U Kronen Zeitung-u također piše da je brzo rastući led oko Antarktike “ogroman problem” za pingvine, kojima je potrebna otvorena voda.

Štoviše, Kronen Zeitung spominje iznenađenje Nacionalnog centra za podatke o snijegu i ledu (NSIDC) u Coloradu povodom rasta u Arktiku:

“Znanstvenici Nacionalnog centra za podatke o snijegu i ledu u Boulderu, Colorado moraju priznati da se umjesto globalnog zagrijavanja događa globalno hlađenje. Prema njihovim posljednjim podacima, hladna sjeverna ledena kapa je imala porast od čak 29 posto!”

“Trenutno ovakav razvoj potpuno izokreće klimatske znanosti svijeta naopačke”.

Kronen Zeitung zatim objašnjava kako su klimatski modeli pogrešno predvidjeli što će se dogoditi, te da su očajne tvrdnje nekih znanstvenika da je došlo do pogreške u mjerenju.

Radi objašnjenja, Kronen Zeitung se okrenuo profesoru Anastasiosu Conisu sa Sveučilišta u Wisconsinu. Conis kaže da je mnogo faktora u igri. “Struje, vjetrovi, taloženje i ponajviše gornji i donji slojevi vode”.

Na kraju članka, Kronen Zeitung objašnjava kako nedavno usporavanje uopćene solarne aktivnosti možda ima veliku ulogu na klimatske prilike.

Godinama se promatra par sunčevih pjega. Hladnije zime i ljeta bi mogli biti posljedica, kažu znanstvenici Max-Planck-a.

polarna-kapa-al-gorePrijavljeno ili ne, led polarnih mora je tu i ne može se ignorirati.

29 posto više leda na Sjevernom polu

Yachting avanturisti koji su željeli ploviti kroz Sjeverni pol bez leda, morali su se vratiti praznih ruku zbog leda – veličine kao pola Europe – koji je blokirao njihov prolaz.

Istraživači Nacionalnog centra za podatke o snijegu i ledu (NSIDC) u Boulderu (Colorado) priznati bilo koji događaj koji traje više globalno zatopljenje je globalno hlađenje u tijeku. Prema njihovim posljednjim podacima, hladna sjeverna ledena kapa je imala porast od čak 29 posto!

Pitanje je, do kada će mali čovjek na ovoj planeti trpiti ove laži o globalnom zagrijavanju?

 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda*

 
(vestinet.rs)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , ,