Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » NAPAD NA CHARLIE HEBDO: Izgovor za fašizam u Europi i stvaranje policijske EU države

NAPAD NA CHARLIE HEBDO: Izgovor za fašizam u Europi i stvaranje policijske EU države

patriotski-akt-charlie-hebdoJoš od krvavih događaja u Parizu, kada su novinari Charlie Hebdo ubijeni usred bijela dana, brojni novinari diljem svijeta raspravljaju o tome tko ima koristi od ove tragedije

U nekim državama (uglavnom muslimanskim) je sve više manifestacija protiv provokativnih objava kontroverznih crteža proroka Muhameda, koji se rugaju muslimanskoj religiji.

Neki stručnjaci su povezali ove provokativne antimuslimanske crteže s preuzimanjem časopisa Charlie Hebdo od strane obitelji  Rothschild u prosincu 2014. godine, čiji je jedini cilj bio povećati svoj profit. Ipak, sada mogu biti vrlo zadovoljni pošto su tragični događaji doveli do toga da se broj prodanih novina povećao desetostruko!

Druga skupina stručnjaka vjeruje da je napad na francuske novinare rezultat izravnog djelovanja zapadnih obavještajnih službi.

U tom slučaju, posljedice masakra u Charlie Hebdo se mogu usporediti s posljedicama napada 11. rujna, odnosno s povećanjem sigurnosti u Europi.

Ove obavještajne službe traže načine da spriječe širenje islama u Europi uz istovremeno omogućavanje praćenja aktivnosti Europljana. Politička elita koja stoji iza njih vjeruje da demokratska prava treba smanjiti i uvesti policijsku državu kao i u Americi.

Policijska kontrola u zapadnim državama postaje nametljivija iz dana u dan dok nepovjerenje i nezadovoljstvo europskog stanovništva postaje sve očitije. Zapadna elita nije uspjela ostvariti sveobuhvatne društvene i ekonomske mjere koje će smanjiti rastući bijes, zbog čega su veća politička aktivnost, anitvladine demonstracije i izborna kontrola nad vladajućim partijama – neizbježni.

Nedavni dvodnevni sastanak ministara vanjskih poslova EU u Bruxellesu, sazvan da bi se raspravljalo o “hitnim mjerama za jačanje borbe protiv terorizma”, može se promatrati kao osuđujući dokaz protiv zapadne elite.

Stručnjaci nisu bili puno iznenađeni time što je tema ovog sastanka bila usvajanje europske verzije Patriotskog akta SAD, kojim Washington kontrolira i svoje građane, ali i svoje “saveznike”.

U pokušaju da postavi primjer za ostatak Europe, Pariz je prvi počeo stvarati policijsku državu, promovirajući novi zakon u nacionalnim medijima.

Francuski patriotski akt je na kraju i usvojen prošlog tjedna u obliku novog antiterorističkog zakona, kao što je to naveo francuski premijer Manuel Valls. Kako Valls navodi, za jačanje sigurnosnih napora diljem Francuske, potrebna je mobilizacija 122.000 policajaca i vojnika.

Francuska dodatno planira otvoriti 2.680 novih sigurnosnih pozicija u naredne tri godine, kako bi “pomogla suzbijanju prijetnje islamskog ekstremizma”. Ovu prijetnju čini oko 3.000 osumnjičenih u Francuskoj i izvan nje, od čega oko 1.300 njih živi u urbanim sredinama i ima veze s terorističkim skupinama u Siriji i Iraku. Francuska vlast planira izdvojiti ukupno 425 milijuna eura za ovaj projekt.

Međutim, ove brojke su prilično zbunjujuće, pošto je teško povjerovati da bi Francuska pokrenula tolike sigurnosne mjere zbog jedva 3.000 osumnjičenih, trošeći otprilike po oko 1,5 milijuna eura po policajcu.

Ipak, Manuel Valls je pojasnio da, pored borbe protiv “radikalizacije” francuskog društva, za što će biti potrebno oko 60 milijuna eura iz proračuna, novi antiteroristički zakon podrazumijeva povećano praćenje interneta i društvenih mreža. On je naglasio da su upravo ozbiljnom kontrolom društvenih mreža i osobnog dopisivanja Francuza nacionalne obavještajne službe uspjele pronaći više od 30.000 slučajeva “nelegalnog” sadržaja.

Prema novom antiterorističkom zakonu, francuske tajne službe sada imaju pravo provoditi istrage na svim mjestima za koja smatraju da su “sumnjiva”, pritom dijeleći informacije na ovaj način sa SAD i drugim savezničkim državama.

Dakle, Pariz očito prati Washington u smislu nalaženja izgovora za borbu protiv “radikalnog islama” i “terorizma” i uvođenjem francuske verzije Patriotskog akta.

Uslijediti će ostale europske države koje će učiniti isto, stavljajući živote svojih građana u ruke obavještajnih službi, kako lokalnih, tako i američkih.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda*

 
 
(webtribune,Vladimir Platov,youtube/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=19881"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,