Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » NAPAD NA CHARLIE HEBDO: Izgovor za fa┼íizam u Europi i stvaranje policijske EU dr┼żave

NAPAD NA CHARLIE HEBDO: Izgovor za fa┼íizam u Europi i stvaranje policijske EU dr┼żave

patriotski-akt-charlie-hebdoJo┼í od krvavih doga─Ĺaja u Parizu, kada su novinari Charlie Hebdo ubijeni usred bijela dana, brojni novinari diljem svijeta raspravljaju o tome tko ima koristi od ove tragedije

U nekim dr┼żavama (uglavnom muslimanskim) je sve vi┼íe manifestacija protiv provokativnih objava kontroverznih crte┼ża proroka Muhameda, koji se rugaju muslimanskoj religiji.

Neki stru─Źnjaci su povezali ove provokativne antimuslimanske crte┼że s preuzimanjem ─Źasopisa Charlie Hebdo od strane obitelji┬á Rothschild u prosincu 2014. godine, ─Źiji je jedini cilj bio pove─çati svoj profit. Ipak, sada mogu biti vrlo zadovoljni po┼íto su tragi─Źni doga─Ĺaji doveli do toga da se broj prodanih novina pove─çao desetostruko!

Druga skupina stru─Źnjaka vjeruje da je napad na francuske novinare rezultat izravnog djelovanja zapadnih obavje┼ítajnih slu┼żbi.

U tom slu─Źaju, posljedice masakra u Charlie Hebdo se mogu usporediti s posljedicama napada 11. rujna, odnosno s pove─çanjem sigurnosti u Europi.

Ove obavje┼ítajne slu┼żbe tra┼że na─Źine da sprije─Źe ┼íirenje islama u Europi uz istovremeno omogu─çavanje pra─çenja aktivnosti Europljana. Politi─Źka elita koja stoji iza njih vjeruje da demokratska prava treba smanjiti i uvesti policijsku dr┼żavu kao i u Americi.

Policijska kontrola u zapadnim dr┼żavama postaje nametljivija iz dana u dan dok nepovjerenje i nezadovoljstvo europskog stanovni┼ítva postaje sve o─Źitije. Zapadna elita nije uspjela ostvariti sveobuhvatne dru┼ítvene i ekonomske mjere koje ─çe smanjiti rastu─çi bijes, zbog ─Źega su ve─ça politi─Źka aktivnost, anitvladine demonstracije i izborna kontrola nad vladaju─çim partijama – neizbje┼żni.

Nedavni dvodnevni sastanak ministara vanjskih poslova EU u Bruxellesu, sazvan da bi se raspravljalo o “hitnim mjerama za ja─Źanje borbe protiv terorizma”, mo┼że se promatrati kao osu─Ĺuju─çi dokaz protiv zapadne elite.

Stru─Źnjaci nisu bili puno iznena─Ĺeni time ┼íto je tema ovog sastanka bila usvajanje europske verzije Patriotskog akta SAD, kojim Washington kontrolira i svoje gra─Ĺane, ali i svoje “saveznike”.

U poku┼íaju da postavi primjer za ostatak Europe, Pariz je prvi po─Źeo stvarati policijsku dr┼żavu, promoviraju─çi novi zakon u nacionalnim medijima.


Francuski patriotski akt je na kraju i usvojen pro┼ílog tjedna u obliku novog antiteroristi─Źkog zakona, kao ┼íto je to naveo francuski premijer Manuel Valls. Kako Valls navodi, za ja─Źanje sigurnosnih napora diljem Francuske, potrebna je mobilizacija 122.000 policajaca i vojnika.

Francuska dodatno planira otvoriti 2.680 novih sigurnosnih pozicija u naredne tri godine, kako bi “pomogla suzbijanju prijetnje islamskog ekstremizma”. Ovu prijetnju ─Źini oko 3.000 osumnji─Źenih u Francuskoj i izvan nje, od ─Źega oko 1.300 njih ┼żivi u urbanim sredinama i ima veze s teroristi─Źkim skupinama u Siriji i Iraku. Francuska vlast planira izdvojiti ukupno 425 milijuna eura za ovaj projekt.

Me─Ĺutim, ove brojke su prili─Źno zbunjuju─çe, po┼íto je te┼íko povjerovati da bi Francuska pokrenula tolike sigurnosne mjere zbog jedva 3.000 osumnji─Źenih, tro┼íe─çi otprilike po oko 1,5 milijuna eura po policajcu.

Ipak, Manuel Valls je pojasnio da, pored borbe protiv “radikalizacije” francuskog dru┼ítva, za ┼íto ─çe biti potrebno oko 60 milijuna eura iz prora─Źuna, novi antiteroristi─Źki zakon podrazumijeva pove─çano pra─çenje interneta i dru┼ítvenih mre┼ża. On je naglasio da su upravo ozbiljnom kontrolom dru┼ítvenih mre┼ża i osobnog dopisivanja Francuza nacionalne obavje┼ítajne slu┼żbe uspjele prona─çi vi┼íe od 30.000 slu─Źajeva “nelegalnog” sadr┼żaja.

Prema novom antiteroristi─Źkom zakonu, francuske tajne slu┼żbe sada imaju pravo provoditi istrage na svim mjestima za koja smatraju da su “sumnjiva”, pritom dijele─çi informacije na ovaj na─Źin sa SAD i drugim savezni─Źkim dr┼żavama.

Dakle, Pariz o─Źito prati Washington u smislu nala┼żenja izgovora za borbu protiv “radikalnog islama” i “terorizma” i uvo─Ĺenjem francuske verzije Patriotskog akta.

Uslijediti ─çe ostale europske dr┼żave koje ─çe u─Źiniti isto, stavljaju─çi ┼żivote svojih gra─Ĺana u ruke obavje┼ítajnih slu┼żbi, kako lokalnih, tako i ameri─Źkih.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda*

 
 
(webtribune,Vladimir Platov,youtube/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=19881"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,