Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » DRUGA STRANA: Syriza u GrÄkoj nova globalistiÄka prijevara?

DRUGA STRANA: Syriza u GrÄkoj nova globalistiÄka prijevara?

syriza-Alexis-TsiprasCionistiÄki zakulisni redatelj politiÄkih tokova u euroatlantskim okvirima, uslijed iscrpljenosti i istroÅ¡enosti vladajućih neoliberalnih i kapitalistiÄkih struktura, sve viÅ¡e preko medija pod svojom kontrolom protežira lažnu politiÄku alternativu oliÄenu u tzv. “Novoj modernoj euroskeptiÄnoj ljevici”

Nju po pravilu Äine “novi, mladi i neokaljani ljudi”, koji su navodno protivnici kapitalizma i globalizacije, a Äiji su najizrazitiji predstavnici partija Podemos u Å panjolskoj i nova vladajuća stranka GrÄke – Syriza, kao uvjerljivi pobjednik nedavnih izbora za grÄki parlament.

Pobjednik, koga su u takvom svojstvu mondijalistiÄki mediji, kao svoje nove heroje, ustoliÄili odavno prije izbora, izdjelovanih tempiranom politiÄkom krizom.

Za ovu partiju glasala je Äetvrtina ukupnog biraÄkog tijela GrÄke, i to uglavnom najneprosvećeniji dio grÄkog naroda koji je nasjeo na nerealnu priÄu Alexis Tsiprasa i njegovih demagoga kako će oni po pitanju duga i mjera Å¡tednje “muÅ¡ki odbrusiti” Bruxellesu, a da pritom ne doÄ‘e ni do kakvih protumjera.

Uopće po pitanju Syrize kao navodno antiglobalistiÄke opcije, rijeÄ je naravno o podvali, a sve u cilju sabotaže istinske alternative globalizaciji, mondijalizma, neoliberalizmu i kapitalizmu.

NacionalistiÄka i narodno-socijalistiÄka alternativa je prokazana od strane medija i progonjena od strane Sustava. Za razliku od nje, Syriza je miljenik cionistiÄkih medija i borac protiv vrijednosti tradicije grÄkog naroda.

Ova antinacionalna partija koja, iako se populistiÄki i taktiÄki poziva na “slobodarski grÄki narod”, pod istim tim narodom podrazumijeva ne grÄku naciju, već skup svih stanovnika GrÄke, ukljuÄujući i tuÄ‘ince – ilegalne imigrante iz Afrike i Azije. Zapravo, Syriza Äak kritizira prethodne vlasti za “nedovoljno dobar odnos prema imigrantima”.

Dalje, po pitanju zdravlja nacije, Syriza je potpuno na desetruktivnim pozicijama sa svojim pro-narkomanskim i pro-gayevskim stavovima, vezanim za pitanja legalizacije “lakih” droga i homoseksualnih “brakova”.

Time je potpuno uklopljena u globalistiÄke idejne postavke tzv. otvorenog druÅ¡tva. Zastave homoseksualnih grupa, pomijeÅ¡ane s Syrizinim partijskim zastavama prilikom proslave izborne pobjede, prikladno odslikavaju idejnu suÅ¡tinu ovog antigrÄkog pokreta.

Uopće, stavovi Syrize prema kršćanstvu i Pravoslavnoj Crkvi, sliÄni su poziciji boljÅ¡evika ili mondijalistiÄkih ekstremista. Naime, Syriza je otvoreni neprijatelj svake javne manifestacije Pravoslavlja i zalaže se za potpunu sekularizaciju i afirmaciju ateizma.

TakoÄ‘er, javno se zalaže i za oporezivanje GrÄke Crkve kao i za oduzimanje dijela crkvene imovine kako bi se u manastire i parohijske domove uselili beskućnici (zanimljivo je da se ovi antikršćanski licemjeri ne zalažu i za to da se u iste svrhe, primjerice, konfiscirati imovina njihovih kapitalistiÄkih medijskih pokrovitelja).

Iako je neposredno pred polaganje premijerske zakletve voÄ‘a Syrize posjetio poglavara Atenske arhiepiskopije Jeronima i uputio mu lijepe rijeÄi, cilj ove posjete bio je Äisto diplomatski.

Tsipras je svjestan da je pravoslavna tradicija duboko ukorijenjena u grÄkom narodu i da bi bilo kontraproduktivno ukoliko bi odmah poÄeo s provedbom svih antikršćanskih stavki iz Syrizinog programa. Naime, Tsipras je posjetio arhiepiskopa Jeronima kako bi izbjegao da Äin premijerske prisege položi pred križem i EvanÄ‘eljem.

Po grÄkim propisima, polaganje prisege je religiozni Äin, pa je Tsipras morao izdjelovati suglasnost Crkve kako bi položio sekularnu prisegu. Dakle, njegova posjeta je diplomatska, kao Å¡to je diplomatsko (Å¡to ne znaÄi i da je ispravno) držanje vrha GrÄke Crkve, vjerojatno s ciljem da se predupredi provoÄ‘enje anticrkvenog dijela Sirizinog programa.

Bitno je naglasiti da Syriza uopće nije pristalica izlaska GrÄke iz EU, već je samo zagovornik neprihvaćanja mjera Å¡tednje nametnutih od Bruxellesa. A i to je – vrijeme će pokazati – samo deklarativno zalaganje, jer se svakim pažljivijim sagledavanjem situacije neumitno dolazi do zakljuÄka da je negativno nastrojenje ove stranke prema globalizaciji sasvim prividno, ograniÄeno i dozirano.

Uostalom, s ideoloÅ¡kog stajaliÅ¡ta gledano, jasno je da je deklarativni antikapitalizam Syrize potpuno jalov, jer se ova stranka zalaže za obraÄun s nacionalnim i duhovnim identitetom grÄkog naroda, a upravo ta borba predstavlja ruÅ¡enje organske i prirodne zaÅ¡tite zajednice od kapitalistiÄke eksploatacije.

Dakle, Syriza je po svim kljuÄnim Äimbenicima svoje ideoligija, po svojim djelima i po karakteru medija koji je promiÄu, najobiÄniji cionistiÄki i kapitalistiÄki privjesak, kao i perjanica antikršćanskih snaga u GrÄkoj.

Ona je izabrana kao nova pritajena uzdanica cionista, koja će uz masku antikapitalizma i medijsku promociju, nastaviti djelo svojih prethodnika, uz otvoreniju antikršćansku kampanju. No ne znamo da li vam je poznato, ali vjerni sinovi i kćeri grÄke nacije, okupljeni u pokretu grÄkog preporoda – Zlatnoj Zori, koji su unatoÄ izloženosti histeriÄnoj kampanji i progonu opstali kao treća politiÄka snaga u zemlji, su jedini uÅ¡li u koaliciju sa Syrizom, Å¡to je zaista Äudno kada se malo razmisli.

Vjerujemo da će to uslijediti ubrzo, Äim spadnu maske svih lažnim borcima protiv kapitalizma i lažnim kritiÄarima Europske unije, koji zagovaraju joÅ¡ veći antikršćanski mrak od onoga koji postoji u EU tamnici.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda*

 
 
(webtribune,youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=19871"] PRETHODNI ÄŒLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,