Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Talijanski stručnjaci: Kontraverzni dokumentarac o rušenju trgovačkog centra WTC u New Yorku, otkrio da je sve laž

Talijanski stručnjaci: Kontraverzni dokumentarac o rušenju trgovačkog centra WTC u New Yorku, otkrio da je sve laž

911-NEW-YORKSvi koji vjeruju u službenu priču o 11. rujnu trebaju pogledati ovaj novi dokumentarac. U filmu se pojavljuju Gore Vidal i dobitnik Nobelove nagrade, Dario Fo, a sam dokumentarac se odnosi na preispitivanje službene priče o napadu 11. rujna, piše 911blogger.com

Ako je vjerovati filmu, opravdanje za rat u Iraku je izgrađeno na nizu laži, a svijet koji znate, će dobiti potpuno drugačiju perspektivu.

“ZERO: istraga o 11. rujnu” – priča o raznim proturječnostima, rupama i propustima

Film “ZERO: istraga o 11. rujnu” vrti se oko jedne osnovne teze – da je službena verzija o napadima 11. rujna laž.

Ovaj najnoviji dokumentarac talijanske produkcijske kuće Telemaco istražuje najnovije znanstvene dokaze i otkriva dramatična svjedočenja očevidaca, koji su u suprotnosti sa službenom pričom vlade SAD.

Kako navode talijanske dnevne novine Il Corriere de la Sera:

“Rezultat su niz proturječnosti, rupa i propusta nevjerojatnog opsega”.

Važnost ovog filma se ne može dovoljno naglasiti. Ako je čitava teza točna, opravdanje za rat u Iraku se temelji na seriji nevjerojatnih laži.

Europarlamentarac Giulietto Chiesa je u utorak, 26. veljače pozvao svoje kolege i novinare da pogledaju film u talijanskoj produkciji pod nazivom “ZERO: istraga o 11. rujnu” uz održavanje rasprave nakon filma.

Cilj projekcije jeste da se stvori politička svijest o lažnoj zvaničnoj istrazi događaja od strane Komisije za 11. rujnu.

Pored Chiesae, projekciji su prisustvovali japanski parlamentarac Fujita, dr David Ray Griffin, distributer filma Tim Spark, režiser i producenti filma.

Nakon uvodnih riječi, Chiesa je pozdravio gostujuće predavače, uključujući producente, režisera i distributera dokumentarca.

Čijeza je naveo da nije uspio naći distributera u Italiji, te da je sretan što je pronašao tvrtku u Velikoj Britaniji, koju predvodi Tim Spark.

“Važno je shvatiti”, naglasio je on, “da je film napravljen zahvaljujući brojnim donacijama građana koji su željeli novu istragu”. Najmanje 450 ljudi je dobrovoljno doprinijelo dokumentarcu.

Dobrovoljci nisu dobili nikakvu naknadu. Njihova nagrada je sam film, za koji vjeruju da predstavlja instrument za podizanje svijesti i pokretanje političke debate u Europi.
 
*stisnite “Titlove” na dnu radi prijevoda*

 
(webtribune.r,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , ,