Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » VIDEO: TEORIJA ZAVJERE ‘Simpsoni su predvidjeli epidemiju ebole, a američka vlada ima cjepivo!’

VIDEO: TEORIJA ZAVJERE ‘Simpsoni su predvidjeli epidemiju ebole, a američka vlada ima cjepivo!’

simpsons-ebolaNakon što se smrtonosni virus ebole prije dvije godine počeo sve više širiti zapadnom Afrikom ubijajući sve više ljudi, počele su se širiti razne teorije zavjere, a jedna od najnovijih kaže kako su akteri kultne animirane serije Simpsoni predvidjeli pojavu opake bolesti u Americi

Pobornici ove teorije smatraju kako epizoda iz 1997. u kojoj Marge Simpson pokušava izvući bolesnog Barta iz kreveta dokazuje da je u seriji predviđena epidemija ebole.

Ona mu je u jednoj sceni sugerirala da pročita knjigu naslova ‘Znatiželjni George i virus ebole’.

Poslije toga ga je upitala bi li želio crtati, na što joj je odgovorio da je to već radio pokazujući crtež na kojem je mrtav i okružen krvavu i tijelima dok sunce i oblaci plaču.

Video isječak ove scene objavljen je na Youtube kanalu Controversy7 gdje se raspravlja o raznoraznim teorijama o moći holivudske filmske industrije.

Postoji li nešto što nam nisu rekli? Jeli slučajno da su Simpsoni ovo predvidjeli? – komentirao je Emmanuel Lokonga, voditelj stranice pa je izazvao podijeljene reakcije.

Američka vlada već neko vrijeme ima cjepivo za ebolu. Potražite ga! – napisao je jedan od korisnika dok je drugi upozorio da je virus otkriven znatno prije nego što je snimljena ova epizoda Simpsona.

Naslovnica knjige prikazuje majmuna u krevetu. Inače, smatralo se dogo vremena da je majmun prenositelj virusa koji je upravo sada našao put do Amerike.

Sjećate li se ove epizode Siimsona iz 1997. gdje se simbolički ističe 11. rujna kada su srušeni WTC Blizanci

Znate li da je ebola prisutna dulje vrijeme, samo što do sada nije bila tolika prijetnja – napisao je korisnik Jayden Morpet.

Podsjetimo, ebola je otkrivena 1976. godine nakon izbijanja epidemije u Sudanu i Zairu (Demokratska Republika Kongo).

Tijekom 90-ih godina 20. stoljeća ponovno se pojavila i to u Gabonu 1994. te ponovno u Zairu 1995. Trenutačna epidemija je ipak do sada uzela najviše žrtava.

Što se tiče Simpsona, oni su predvidjeli epidemiju koja se dogodila tri godine nakon emmitiranja epizode. naime, između 2000. i 2004. oko 500 ljudi je umrlo od opakog virusa u Ugandi, Gabonu, Kongu i Sudanu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(jutarnji, youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,