Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak » ISTRA┼ŻIVANJE KOJE JE FINANCIRALA NASA: Jedini na─Źin da se spasi zapadna civilizacija od kolapsa je komunizam i socijalizam!

ISTRA┼ŻIVANJE KOJE JE FINANCIRALA NASA: Jedini na─Źin da se spasi zapadna civilizacija od kolapsa je komunizam i socijalizam!

komunizam-socijalizam-nasaAko Zapadna civilizacija zajedno sa Amerikom i Europom ┼żele izbje─çi pad poput Rimskog Carstva, ona mora izbjegavati “preveliko konzumiranje” i distribuciju resursa, prema studiji koju je financirala NASA

“Pad Rimskog Carstva, jednako kao i (ako ne i vi┼íe) napredna dru┼ítva poput Hanskog, Maurskog i Gupta carstva, kao i toliko napredno mezopotamijsko carstavo, sve svjedo─Źe ─Źinjenici da napredna, sofisticirana, slo┼żena i kreativna civilizacija mo┼że biti krhka i nestalna” navodi istra┼żivanje od strane NASA-e koje je objavljeno u Ekolo┼íkom ekonomskom ─Źasopisu. (Ecological Economics Journal.)

“Dvije va┼żne zna─Źajke se pojavljuju diljem dru┼ítva i civilizacija koja su se sru┼íenila”, dodaje se u studiji. “Rastezanja resursa zbog naprezanja ekolo┼íke nosivosti i gospodarskog raslojavanja dru┼ítva u elitu i masu.”

NASA-ino istra┼żivanje koristi Ljudsku i prirodnu dinami─Źku (HANDY) formulu “kako bi osigurao op─çi okvir koji omogu─çuje obavljanje eksperimenta za fenomen kolapsa i testiranje promjena koje bi se to izbjeglo.” Drugim rije─Źima, model uzima smo u obzir op─çe karakteristike palih civilizacija, a ne specifi─Źnosti.

Što je Studija pronašla?

Kolaps je te┼íko izbje─çi u nejednakim dru┼ítvima “[e]lita raste i tro┼íe previ┼íe, ┼íto dovodi do gladi me─Ĺu gra─Ĺanima koji na kraju uzrokuje kolaps dru┼ítva.”

Ograni─Źenja na resursima ┼íteti radni─Źkoj klasi, dok su bogati uglavnom su izolirani od problema, ┼íto zna─Źi resursi ─çe se i dalje koristiti bez obzira na tro┼íkove dru┼ítva. Na primjer, “pove─çanje iskoristivosti i smanjenje potro┼ínji goriva kod automobila te┼żi omogu─çavanje vi┼íe pre─Ĺenih kilometara koji stanovnik mo┼że prije─çi sa vozilom, te┼że automobile i vi┼íe prosje─Źne brzine, ┼íto onda onda na kraju negira rezultate dobivene u┼ítedom potro┼ínje goriva.”

Jedini na─Źin da se izbjegne nesre─çu je usvojiti jednakosti metode raspodjele resursa ako je kori┼ítenje resursa ograni─Źeno i distribuirano jednako – ┼íto podsje─ça na socijalizam i komunizam.


“Kolaps se mo┼że izbje─çi, a stanovni┼ítvo mo┼że posti─çi stabilno stanje i maksimalnu podno┼íljivost, ako se stopa uni┼ítavanja prirode smanji na odr┼żivu razinu, i ako se sredstva rasporede pravedno”, navodi se u izvje┼í─çu.

Argumenti u ovom izvje┼í─çu su sli─Źni onima od strane cezara Bijele ku─çe znanost John Holdrena, koji je predlo┼żio da Vlada treba smanjiti populaciju kako bi se sprije─Źilo da Zemlja postane neodr┼żiva za ┼żivot.

Holdren je sura─Ĺivao s kolegom znanstvenikom Paul Ehrlichom, koji je napisao kontroverznu knjigu 1968 “Populacijska bomba”. Jedna takva suradnja je rezultirala izdavanju poglavlja u ud┼żbenicima koje je tvrdilo da bi prisilna metoda kontrole populacija mogla biti dopu┼ítena prema ameri─Źkom Ustavu.

“Doista, zaklju─Źeno je da bi se zakoni obvezne kontrole broja stanovnika, uklju─Źuju─çi ─Źak i zakone koji zahtijevaju obvezni poba─Źaj, mogli odr┼żati prema postoje─çem ameri─Źkom Ustavu, ako kriza prevelike populacije postane dovoljno jaka da ugrozi dru┼ítvo”, napisali su Holdren i Ehrlich. “Me─Ĺutim, malo tko danas smatra da je stanje u SAD-u dovoljno ozbiljno da se opravda prisila.”

Komunisti─Źke zemlje tako─Ĺer su poku┼íali ograni─Źiti rast populacije, dok je distribucija sredstava bila pravedna. Kineska vlada je izdala zakon da obitelj mo┼że imati samo jedno dijete po obitelji ┼íto ulazi u vladinu politiku obuzdavanja rasta stanovni┼ítva.

Program se provodi kroz rodne listove, masovnu sterilizaciju i prisilnih poba─Źaje. New York Times je izvijestio da je 336 milijuna prisilnih poba─Źaja i 222 milijuna sterilizacija provedeno od 1971.

Bilo kako bilo, odr┼żavanje civilizacije kakva ona bila, ima svoju cijenu, a o─Źito je da je ta cijena pravilna raspodjela dobara, onemogu─çivanje raslojavanja dru┼ítva i depopulacija. Odlike pravog komunisti─Źko-socijalisti─Źkog dru┼ítva. Na kraju zaklju─Źujemo da je o─Źita ─Źinjenica u tome da koliko komunizam bio surov da je ipak vje─Źan, a da je kapitalizam dekadentan, da se degradira, propada i ide prema samouni┼ítenju i uni┼ítenju Planete, zaklju─Źuje se u istra┼żivanju.
 

 
(dailycaller, youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,