Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » ‘TRAVA’ – Dokumentarni film o lije─Źenju kanabisom

‘TRAVA’ – Dokumentarni film o lije─Źenju kanabisom

trava-marihuana-konoplja‘Trava’ film poznatog lije─Źnika, koji pomi─Źe na┼íe granice shva─çanja marihuane!

Dokumenatarni film ‘Weed’, o upotrebi marihuane u medicinske svrhe, prati pri─Źu o fascinantnom izlje─Źenju petogodi┼ínje Paige Figi, kojoj je marihuana pomogla da se izbori sa Dravetovim sindromom, neizlje─Źivim oblikom fatalne epilepsije, kao i drugima koje kanabis vra─ça u ┼żivot i zamjenjuje ┼íaku lijekova koji ne djeluju, a ┼íkode organizmu.

Autor Sanjay Gupta, glavni medicinski korespodent CNN-a, se pred prikazivanje filma javno ispri─Źao ameri─Źkoj javnosti, zbog dosada┼ínjeg “sistematskog dezinformiranja i laganja” o marihuani, od strane medicinskog i medijskog establi┼ímenta.

Podijelite svojim lije─Źnicima i prijateljima.

Dr. Gupta je prije 4 godine bio me─Ĺu lije─Źnicima koji su bili protiv legaliazacije marihuane. Nakon suo─Źavanja s dokazima, svim znanstvenim istra┼żivanjima i izlije─Źenim pacijentima, u srpnju 2013 je izjavio:

‘U┼żasno smo i sistemski obmanjivani skoro 70 godina ovdje u SAD-u, i izvinjavam se zbog moje uloge u svemu tome.’

‘Pogre┼íno sam vjerovao kako Agencija za suzbijanje droga stavlja marihuanu u najte┼żu kategoriju droga na temelju utemeljenih znanstvenih dokaza.’

‘Ta tvrdnja nije znanstveno dokazana, i sada znam, kada se radi o marihuani, da ni┼íta od toga nije istina. Nema velik potencijal za zlouporabu, i postoji legitimna znanstvena upotreba marihuane u medicinske svrhe.’


Neshvatljivo je da pored toliko godina istra┼żivanja, tisu─ça dokaza, studija, izlije─Źenih pacijenata, ‘slu┼żbena dr┼żavna medicina’ spre─Źava istra┼żivanja na ljudima kojima bi bez ikakvih dilema dokazali ljekoviti u─Źinak kanabinoida na stotine razli─Źitih bolesti.

Svaki drugi lijek se pu┼íta u klini─Źka istra┼żivanja ve─ç poslije 2-3 godine labaratorijskih testiranja na ┼żivotinjama. Kanabis se na majmunima i ┼ítakorima intenzivno istra┼żuje uz obilje dokaza o ljekovitim svojstvima ve─ç preko 17 godina …

Još 1999. godine tim znanstvenika iz Španjolske je dokazao djelovanje kanabinoida na zaustavljanju i ubijanju stanica raka na majmunima i štakorima.

Na Balkanu trenutno vlada kriza prevelikog broja oboljelih od raka, a brojka je u stalnom porastu. Nema dovoljno lije─Źnika, pa oboljeli (koji nemaju debele veze) ─Źekaju i po dva mjeseca na pregled.

Lijek od raka je poznat, postoji izobilje studija sa svjetski priznatih fakulteta i istra┼żiva─Źkih centara, postoji veliki broj osobnih izjava osoba koje su se izlije─Źile od raka medicinskom marihuanom.

Na┼í cilj je vrlo jednostavan: da se ukloni ova zakonska barijera i da se oboljelima omogu─çi njihovo ljudsko i ustavno pravo da se izlije─Źe i ┼żivjeti normalnim ┼żivotom.
 

 
(youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,