Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » ‘TRAVA’ – Dokumentarni film o liječenju kanabisom

‘TRAVA’ – Dokumentarni film o liječenju kanabisom

trava-marihuana-konoplja‘Trava’ film poznatog liječnika, koji pomiče naše granice shvaćanja marihuane!

Dokumenatarni film ‘Weed’, o upotrebi marihuane u medicinske svrhe, prati priču o fascinantnom izlječenju petogodišnje Paige Figi, kojoj je marihuana pomogla da se izbori sa Dravetovim sindromom, neizlječivim oblikom fatalne epilepsije, kao i drugima koje kanabis vraća u život i zamjenjuje šaku lijekova koji ne djeluju, a škode organizmu.

Autor Sanjay Gupta, glavni medicinski korespodent CNN-a, se pred prikazivanje filma javno ispričao američkoj javnosti, zbog dosadašnjeg “sistematskog dezinformiranja i laganja” o marihuani, od strane medicinskog i medijskog establišmenta.

Podijelite svojim liječnicima i prijateljima.

Dr. Gupta je prije 4 godine bio među liječnicima koji su bili protiv legaliazacije marihuane. Nakon suočavanja s dokazima, svim znanstvenim istraživanjima i izliječenim pacijentima, u srpnju 2013 je izjavio:

‘Užasno smo i sistemski obmanjivani skoro 70 godina ovdje u SAD-u, i izvinjavam se zbog moje uloge u svemu tome.’

‘Pogrešno sam vjerovao kako Agencija za suzbijanje droga stavlja marihuanu u najtežu kategoriju droga na temelju utemeljenih znanstvenih dokaza.’

‘Ta tvrdnja nije znanstveno dokazana, i sada znam, kada se radi o marihuani, da ništa od toga nije istina. Nema velik potencijal za zlouporabu, i postoji legitimna znanstvena upotreba marihuane u medicinske svrhe.’

Neshvatljivo je da pored toliko godina istraživanja, tisuća dokaza, studija, izliječenih pacijenata, ‘službena državna medicina’ sprečava istraživanja na ljudima kojima bi bez ikakvih dilema dokazali ljekoviti učinak kanabinoida na stotine različitih bolesti.

Svaki drugi lijek se pušta u klinička istraživanja već poslije 2-3 godine labaratorijskih testiranja na životinjama. Kanabis se na majmunima i štakorima intenzivno istražuje uz obilje dokaza o ljekovitim svojstvima već preko 17 godina …

Još 1999. godine tim znanstvenika iz Španjolske je dokazao djelovanje kanabinoida na zaustavljanju i ubijanju stanica raka na majmunima i štakorima.

Na Balkanu trenutno vlada kriza prevelikog broja oboljelih od raka, a brojka je u stalnom porastu. Nema dovoljno liječnika, pa oboljeli (koji nemaju debele veze) čekaju i po dva mjeseca na pregled.

Lijek od raka je poznat, postoji izobilje studija sa svjetski priznatih fakulteta i istraživačkih centara, postoji veliki broj osobnih izjava osoba koje su se izliječile od raka medicinskom marihuanom.

Naš cilj je vrlo jednostavan: da se ukloni ova zakonska barijera i da se oboljelima omogući njihovo ljudsko i ustavno pravo da se izliječe i živjeti normalnim životom.
 

 
(youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,