Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, VIJESTI IZ SVIJETA » EUROSONG 2014: Čudni stihovi i ime ovogodišnjeg pobjednika

EUROSONG 2014: Čudni stihovi i ime ovogodišnjeg pobjednika

Vulva-KobasicEUROSONG 2014.!

POBJEDNIK POD IMENOM – Conchita Wurst (conchita španj. “mala concha” ili mala vulva – vagina, wurst njem. kobasica), pravim imenom Thomas Tom Neuwirth, 25- godišnji je transvestit iz Austrije i pobjednik Eurosonga 2014. godine.

Tko je žena s bradom, Conchita Wurst?

“Možda jednom i skinem periku i ostavim je kući, ali to neće biti tako brzo. Moja misija bit će završena kada prestanu polemike oko toga koga smijemo voljeti, a koga ne”

Rođen u Austriji, Tomas je od malena bio suočen s diskriminacijom okoline te se stoga odlučio na ovaj imidž žene s bradom.

“Možda jednom i skinem periku i ostavim je kući, ali to neće biti tako brzo. Moja misija bit će završena kada prestanu polemike oko toga koga smijemo voljeti, a koga ne”.

Thomas je još prije dvije godine pokušao izboriti visok plasman na Eurosongu, ali nije uspio. Prvi put se pojavio na TV ekranima 2006. godine u showu na kojem je osvojio drugo mjesto. Uskoro postaje članom boy benda koji se brzo raspao, a nakon završetka školovanja za modnog dizajnera, 2011. godine ulazi u dva reality showa od kojih je jedan bio preživljavanje u pustiji s plemenima. Te se godine i prvi put pojavio u javnosti kao Conchita Wurst.

Prije odlaska u Dansku Thomas je najavio da se neće odreći svog imidža Conchite usprkos svim kontroverzama. Tvrdi da je izabrao ovo umjetničko ime jer u prijevodu znači “svejedno”, što je naravno laž.

Nitko nas ne može zaustaviti, rekao je Thomas nakon pobjede na Eurosongu. Očito je da Europska Unija podržava ovakav nastup i da je to dio Agende koja se provodi. EU podržava tekst pjesme, i nastup transvestita, i trebamo se zapitati gdje sve to vodi. Očito je da homoseksualni brakovi dolaze na velika vrata, a Agenda za uništenje obitelji se provodi sve jače i više.

Austrijska javnost podijeljena je oko Conchite. Neki su umjetnici i političari tvrdili kako je sramota da “takva osoba” predstavlja Austriju.

Mnogi su predvidjeli, a i pobjeda Conchite Wurst je bila najavljena!

Conchitu Wurst, nažalost, gledale su mnoge obitelji, velik broje djece i mladih za koje se iskreno nadamo da neće imati traume.

U snažnoj konkurenciji teletabisa u duginim bojama, ušminkanih boy bendova, engleskih okultista, erotskih Poljaka, pobijedio/la je, baš kao što smo neki dan i sami predvidjeli Conchita Wurst.

Conchitu Wurst nisu birali građani Austrije. Dapače, mnogi su bili revoltirani činjenicom da će njihovu zemlju predstavljati čovjek u tijelu žene s bradom na licu, a koji je po svemu sudeći trebao podsjetiti svijet da je Europa “tolerantna”.

Europa je tako morala na brzinu smisliti kako ispraviti pogreške tih netolerantnih i neposlušnih država članica pa je osmislila nešto što nitko nije; neka pobjedi transeksualac i neka cijeli svijet vidi što je Europa. Conchita Wurst nije ništa drugo nego odraz europske istine, odraz plana i svijeta u kojemu živimo. Ona je dobro režirani, pomno osmišljeni, projekt mašinerije u kojem su na silu morali sudjelovati svi građani Europe. Pa tako i mi, iako nismo sudjelovali u ovogodišnjem Eurosongu.

O čemu je pjevala Conchita Worst? Pobijedio/la je s pjesmom koja govori o transformaciji, promjeni, uspoređujući sebe, nezadovoljnu vlastitim tijelom, s mitskom pticom Fenix koja se uzdiže iz pepela.

RIJEČI POBJEDNIČKE PJESME

Riječi pjesme slijede u nastavku, a na vama je da se odlučite da li on pjeva o miru u svijetu ili o nečemu intimnijem.
***********************************************
Uzdignut kao Feniks

Buđenje u ruševinama
Hodanje preko stakla
Susjedi kažu da smo nevolja
Pa to je vrijeme prošlo

Viri iz ogledala
Ne, to nisam ja
Stranac je sve bliže
Tko može ta osoba biti

Ti me ne bi znao uopće danas
Iz blijeda svjetla sam poletio

Uzdignuti kao feniks
Iz pepela
Tražim umjesto osvete
Odmazdu
Ti su upozorio
Jednom kad sam transformirao
Jednom kad sam se preporodio
Znaš da ću ustati kao feniks
No, ti si moj plamen

Idi svojim poslom
Ponašaj se kao da si slobodan
Nitko ne može svjedočiti
Ono što si učinio za mene

Jer ne bi me znao danas
I vi me morate vidjeti
I vjerovati
Iz blijeda svjetla sam uzletio

Uzdignut kao feniks
Iz pepela
Tražim umjesto osvete
Odmazdu
Ti si bio upozoren
Jednom kad sam se transformirao
Jednom kad sam se preporodio

Ustajem do neba
Bacio si me, ali
Ja ću letjeti

I uzdignuti kao feniks
Iz pepela
Tražim umjesto osvete
Odmazdu
Ti si bio upozoren
Jednom kad sam se transformirao
Jednom kad sam se preporodi
Znaš da ću ustati kao feniks
No, ti si moj plamen
 

 
 
uredio: nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=17498"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Featured, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,