Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU, VIJESTI IZ SVIJETA » BALKANSKI POSLIJERATNI SCENARIO: Zapad Prelazi na Drugu Fazu u Ukrajini, Počinje Pljačka

BALKANSKI POSLIJERATNI SCENARIO: Zapad Prelazi na Drugu Fazu u Ukrajini, Počinje Pljačka

MMF-ukrajina-pljackaKijevske demonstracije organizirao je Washington kako bi postavio baze NATO pored granica Rusije i “opljačkao” Ukrajinu, nametnuvši joj kredit MMF.

U stvarnosti, piše Roberts, Ukrajina “nikada neće vidjeti niti jedan dolar MMF”. Zapravo, MMF će novac predviđen za Ukrajinu dati zapadnim bankama, a ove će za taj iznos smanjiti dug Ukrajine. Na kraju Ukrajina neće biti dužna bankama, već MMF-u.

“U usporedbi s korupcijom koja se sada obrušava na Ukrajinu, prethodni režim će izgledati pošteno”. Na kraju će “lakovjerne naivčine” žaliti zbog Majdana do kraja života, rezimirao je Paul Craig Roberts. U slučaju oružanog konflikta, Washington će priskočiti u pomoć svojim štićenicima, a tada će ulazak NATO u Ukrajinu natjerati Putina da pripoji preostale ruskojezične dijelove Ukrajine.

Nakon što je organizirao prevrat u Ukrajini, Zapad je sada spreman započeti “pljačku” pod maskom MMF-a, objavio je na svom web sajtu svjetski poznati ekonomist i publicista Pol Craig Roberts.

Mediji namjerno ne saopćavaju istinu o suštini kredita MMF-a, jer oni će za Ukrajinu značiti pad životnog standarda, gubitak vlastite proizvodnje i još veći dug. Na kraju će se naivni Ukrajinci kajati zbog Majdana do kraja života, smatra ovaj stručnjak.

Po njegovim riječima, kijevske demonstracije organizirao je Washington kako bi postavio baze NATO pored granica Rusije i “opljačkao” Ukrajinu, nametnuvši joj kredit MMF.

Ta “pljačka” je, piše Craig, već počela. A idealisti koji su protestirali na Majdanu ispali su “lakovjerne naivčine”.

Ukrajina se trenutno susreće s cijelim nizom problema. Sama po sebi predstavlja “nemogući spoj” ukrajinskih i ruskih teritorija, koje su u iste granice ugurali Lenjin i Hruščov.

Krim se već ujedinio s Rusijom, ali bi istim putem mogao krenuti i jugoistok Ukrajine, naročito ako “podmetnuta” vlada nastavi iskazuje neprijateljski stav prema ruskojezičnom stanovništvu.

Također se nazire sukob izmešu “Desnog sektora” i “marioneta” SAD-a, dodaje Paul Craig Roberts.

U slučaju oružanog konflikta, Washington će priskočiti u pomoć svojim štićenicima, a tada će ulazak NATO u Ukrajinu natjerati Putina da pripoji preostale ruskojezične dijelove Ukrajine.

Osim toga, zapadni mediji prešućuju istinu o “paketima pomoći” MMF. Mediji saopćavaju, i Ukrajinci im vjeruju, da će MMF spasiti zemlju, dajući milijarde. Ali, u stvarnosti, piše Roberts, Ukrajina “nikada neće vidjeti niti jedan dolar MMF-a”.

Zapravo, MMF će novac predviđen za Ukrajinu dati zapadnim bankama, a ove će za taj iznos smanjiti dug Ukrajine. Na kraju Ukrajina neće biti dužna bankama, već MMF.

A uvjeti fonda MMF podrazumijevaju stroge mjere štednje: u Ukrajini će biti smanjene mirovine, državni troškovi, subvencije za najvažnije nabave, na primjer, plin.

Kao rezultat toga će se smanjiti i bez toga niski životni standard, predviđa autor.

MMF-kredit-banka-HrvatskaPrivatna poduzeća i državna imovina biće prodata zapadnim kupcima. Također, Ukrajina će biti prinuđena da pređe na plivajući tečaj ukrajinske valute – hrivnje (UAH).

Da bi se spriječio pad grivne i visoke cijene uvoza, zemlja će morati ući u još veće zaduživanje. Pritom, ni korupcija neće nigdje nestati.

Na taj način, rezimira Roberts, “direktan rezultat naivnih demonstracija na Majdanu biće niži životni standard, porast korupcije, gubitak suvereniteta u ekonomskoj politici i predaja državne i privatne svojine u ruke Zapada”.

A dospjevši “u kandže NATO”, Ukrajina će se naći i u vojnom savezu protiv Rusije, pa će ruske rakete biti usmjerene i ka njoj. Za Rusiju i Ukrajinu i njihovu zajedničku povijest to je jednako tragediji.

Ako “zapadno pljačkanje i težnja Washingtona ka svjetskoj hegemoniji” rastavi Ukrajinu u Rusiju, to će biti sramota i zločin, piše Roberts.

Na kraju on ističe da vlade država-dužnika pristaju na programe MMF i potkradanje vlastitog stanovništva zato što su potkupljene.

“U usporedbi s korupcijom koja se sada obrušava na Ukrajinu, prethodni režim će izgledati pošteno” – uvjeren je autor.

Na kraju će “lakovjerne naivčine” žaliti zbog Majdana do kraja života, rezimirao je Paul Craig Roberts.
 
 
Fakti/uredio i preveo: nsp
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=17216"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: SVIJET U RATU, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,