Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE, ZDRAVLJE I MEDICINA » HARVARDSKO ISTRAŽIVANJE: Fluoridizirana voda uzrokuje ADHD, autizam i mentalne poremećaje

HARVARDSKO ISTRAŽIVANJE: Fluoridizirana voda uzrokuje ADHD, autizam i mentalne poremećaje

fluor-autizam-zubi-vodaVodeći uzrok ADHD-a (Poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje) i autizma kod djece može biti skriven  u kemikalijama koje vrebaju u hrani koju jedemo, vodi koju pijemo i proizvodima koje konzumiramo, kaže nova studija nedavno objavljena u časopisu Lancet.

Istraživači sa Harvard School of Public Health (HSPH) i Icahn s Medicinskog fakulteta na Mount Sinai (ISMMS) su utvrdili da je, između ostalog, fluor dodan u mnogim sustavima javne vodoopskrbe u Sjevernoj Americi izravno pridonosi mentalnim poremećajima i poremećajima kod ponašanja u djece.

Izgradnja javne svijesti i znanstvenog mišljenja na ranije objavljenim istraživanjima u 2006. koja nazivaju fluorid kao “razvojnim neurotoksikantom”, nova istraživanja uključivala su meta-analizu 27 dodatnih studija o fluoridu, od kojih je većina bila iz Kine (objaktivnije istraživanje nego ono iz SAD-a), koja su povezivala fluor sa spuštanjem IQ koeficjenta kod djece.

Nakon temeljite analize, utvrđeno je da fluorid ometa pravilan razvoj mozga i može dovesti do poremećaja autističnog spektra, disleksiju, ADHD i drugih zdravstvenih stanja, “tiha epidemija” koju mnoge redovne zdravstvene vlasti i dalje ignoriraju.

Prema dvojci glavnih istraživača uključenih u studiju, Philippe Grandjeanu sa HSPH i Philip Landriganu sa ISMMS – incidencija neurorazvojnih poremećajima vezanih za kemijske spojeve, udvostručile su se u proteklih sedam godina od 6 na 12 slučajeva (povećanje od 100%). Razlog tome je sve veći broj neprovjerenih kemikalija koje su odobrene za korištenje, bez da se javnost obavijsti gdje se i koje količinama kemikalija koriste.

“Još od 2006. godine, broj kemikalija općenito poznatih po tome što oštećuju ljudski mozak, ali nisu regulirana s ciljem zaštite zdravlja djece, se povećao sa 202 na 214 kemikalije”, piše Julia Medew za The Sydney Morning Herald. “Naglašeno je da bi to moglo biti samo vrh ledenog brijega, jer velika većina od više od 80.000 industrijskih kemikalija koje se široko koriste u SAD-u nikada nije bila testirana na svoje toksične učinke na razvoj fetusa ili djeteta.”

Fluor se mora odmah ukloniti s javne vodoopskrbe za sigurnost djece

Dok pesticidi dominiraju popisom, kao najizrazitija i štetna kemikalija čija je nazočnost u javnosti uglavnom nesvjesna, fluorid, koji se namjerno dodaje u javnu vodoopskrbu kao zaštitnik od karijesa, je vrlo problematičan. On je također u velikoj mjeri zanemaren od strane javnih zdravstvenih vlasti kao mogući  problematičini faktor u razvoju djeteta, iako je znanost jasno upoznata sa opasnostima.

Kao i olovo, pojedina industrijska otapala i kemikalije za usjeve, fluorida je poznat po tome da se akumulira u ljudskoj krvi, iz koje se na kraju pohranjuje u kosti i ostala tjelesnih tkiva. U trudnica, to uključuje i prolaz kroz krvotok u posteljicu, gdje je potom nakuplja u kostima i moždanom tkivu u razvoju bebe. Posljedice toga su, naravno, trajna oštećenja, nešto što regulatorna tijela trebaju uzeti za ozbiljno.

“Ovo je međunarodni problem, tako da i rješenje, dakle, mora biti međunarodno” izjavio Grandean u priopćenju za javnost, pozivajući na poboljšanje zakonskih standarda za zajedničke kemikalije. “Imamo metode za testiranje industrijskih kemikalija u svezi štetnih učinaka na razvoj mozga djeteta – sada je vrijeme da se to testiranje obavezno provede.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*
 

 

 
(preveo:mag.Alfred Bošković/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,