Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » EKONOMSKE BROJKE: Ako Čekate “Gospodarski Kolaps” Pogledajte Samo Što Se Događa sa Europom

EKONOMSKE BROJKE: Ako Čekate “Gospodarski Kolaps” Pogledajte Samo Što Se Događa sa Europom

ekonomska-kriza-europaAko nestrpljivo iščekujete dolazak “ekonomskog kolapsa”, samo otvorite oči i pogledajte na ono što se događa u Europi. Cijeli kontinent je upravo sada jedan divovski gospodarski nered, a nezaposlenost srlja u rekorde.

Nezaposlenost i siromaštvo postavljaju rekordne razine, prodaja automobila postavlja rekordno niske razine, i tu je još more loših kredita. Tijekom proteklih nekoliko godina, najviše pozornosti je bilo usmjereno ka ekonomskim borbama Grčke, Španjolske i Portugala, i bez sumnje stvari i dalje postaju ​​još gore u tim zemljama. No, u 2014. i 2015., Italija i Francuska će se početi pojavljivati u središtu pozornosti što se ti če raspada ekonomije.

Francuska ima peto po veličini gospodarstvo na svijetu, a Italija deveto po veličini gospodarstvo na svijetu, i u ovom trenutku ta gospodarstava se rapidno padaju na komadiće. Očekujte da Francuska i Italija ispunjavaju velike naslove u novinama tijekom ostatka 2014.

Uvijek sam tvrdio da će sljedeći veliki val ekonomskog kolapsa početi u Europi, a to je upravo ono što se događa. Slijede samo neke od statističkih podataka koji pokazuju da je “gospodarski kolaps” ono što se događa u Europi upravo sada ….

# Stopa nezaposlenosti u eurozoni u cjelini još uvijek stagnira na rekordnoj razini svih vremena od 12,1% posto.

# Italija, stopa nezaposlenosti je skočila na potpuno novu rekordu razinu svih vremena od 12,7% posto.

# Stopa nezaposlenosti mladih u Italiji je skočila na 41,6% posto.

# Razina siromaštva u Italiji je sada najviša ikada zabilježena.

# Mnogi analitičari očekuju velike ekonomske probleme u Italiji tijekom sljedećih nekoliko godina. Predsjednik Italije otvoreno upozorava na “raširenu društvenu napetost i nemire” u svojoj zemlji u 2014.

# Citigroup projicira da će dug Italije u BDP-u premašiti 140% posto do 2016.

# Citigroup projicira da će dug Grčke BDP-u premašiti 200% posto do 2016.

# Citigroup projicira da će stopa nezaposlenosti u Grčkoj doći do 32% posto u 2015.

# Stopa nezaposlenosti u Španjolskoj još uvijek stagnira na rekordnoj razinu svih vremena od 26,7% posto.

# Stopa nezaposlenosti mladih u Španjolskoj je sada na 57,7% posto – čak veća nego u Grčkoj.

# Postotak loših kredita u Španjolskoj raste već osam uzastopnih mjeseci, a nedavno je postigao rekordu razinu svih vremena od 13% posto .

# Broj hipotekarnih prijava za kredit u Španjolskoj je pao za 90% posto, od razine vrhunca stambenog “boom”-a.

# Stopa nezaposlenosti u Francuskoj raste već 3 godine za redom, a nedavno je skočila na novu najveću razinu u zadnjih 16 godina.

# Za 2013, prodaja automobila u Europi je išla tempom najniže godišnje razine ikada zabilježene.

# Deutsche Bank, vjerojatno najvažnija banka u Njemačkoj, najprofitabilnija u Europi (poluga do 60:1), a to je oko 70 trilijuna dolara u vrijednosti izloženih derivata.

Europa doista doživljava ekonomsku noćnu moru, a još će se pogoršati.


bumerang_generacija_mladi_europaTeško je u riječi pretvoriti ovakav ekstremni očaj kojeg nezaposleni radnici diljem Europe osjećaju upravo sada. Kada ne mogu hraniti svoju obitelj, i ne mogu pronaći posao bez obzira koliko se trudili, to može biti apsolutno pogubno za svak dušu.

Da bi dobili spoznaju o razini očaja u Španjolskoj, pročitajte sljedeću anegdotu iz nedavnog novinskog članka …

Imate li poteškoća u shvaćanju nevjerojatnih problema nezaposlenosti južne Europe?

Ne gledate dalje od jednog dučana Ikea namještaja koji se nalazi na španjolskoj mediteranskoj obali.

Planovi za otvaranje novog Megastorea sljedećeg ljeta u blizini Valencije. U ponedjeljak, Ikea je počela uzimati zamolbe za posao, za novih 400 radnih mjesta u novoj trgovini.

Tvrtka nije bila pripremljena za ono što je slijedilo.

U roku od 48 sati, više od 20.000 ljudi se prijavilo za tih 400 radnih mjesta. Volumen prijave je srušio IKEA-in računalni poslužitelj u Španjolskoj.

Kao se globalni ekonomski uvjeti i dalje pogoršavaju, stvari će biti još teže za one koji su na donjoj granici gospodarskog hranidbenog lanca. Stope siromaštva će se vinuti, čak i na područjima gdje se ne bi moglo očekivati ​​da se to dogodi. U stvari, jedan novi izvještaj je otkrio da je siromaštvo već u stalnom porastu, u Njemačkoj, koja je trebala biti najjača ekonomska sila u cijeloj eurozoni …

Nekoliko dana prije božićnih blagdana, Udruga Zajednički skrbi objavila je izvješće o regionalnom razvoju siromaštva u Njemačkoj u 2013. pod nazivom “Između prosperiteta i siromaštvu – test točke sloma”. Izvješće pobija službenu propagandu da je Njemačka još uvijek uglavnom nazahvaćena krizom, te da je utočište prosperiteta u Europi.

Prema izvješću, siromaštvo u Njemačkoj je “doseglo rekordnu razinu”. Cijeli gradovi i regije su umočen u sve dublju ekonomsku i socijalnu krizu. “Socijalne i regionalne centrifugalne sile, kroz mjerenja primanja, dramatično su porasle u Njemačkoj od 2006″. Njemačka se suočava sa “testom točke sloma”.

Naravno, siromaštvo i dalje eksplodirava s ove strane Atlantika, također. U Sjedinjenim Američkim Državama, stopa siromaštva je na 15% posto ili najviše već tri godine za redom. To je prvi put da se to dogodilo od 1960.

A to je tek početak. Ekstremna nesmotrenost europskih banaka, kao što su Deutsche Bank i američkih banaka, kao što su JP Morgan Chase, Citibank i Goldman Sachs na kraju će izazvati financijsku katastrofu daleko goru nego što smo doživjeli 2008. godine.

Kad stigne prava kriza, protok kredita će se zamrznuti dramatično i gospodarska aktivnost će se samljeti do zastoja. Nezaposlenost, siromaštvo i sve naši sadašnje gospodarski problemi će postati mnogo, mnogo gori.

Pa iako mislite da su problemi upravo sada veliki, istina je da je to ništa u odnosu na ono što dolazi. Nadam se da se pripremate za nadolazeću oluju dok još možete. Živjela nezaposlenost, ne očajavajte!
 
 
(preveo: mag.Alfred Bošković/uredio: nsp)
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=16421"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,