Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » JAPAN NAPADA AMERIKU !!! FUKUSHIMA UZVRA─ćA NA HAARP NAPAD

JAPAN NAPADA AMERIKU !!! FUKUSHIMA UZVRA─ćA NA HAARP NAPAD

FukushimaO─Źitanja uzeta iz snijega koji prekriva St. Louis, Missouri sadr┼żi dvostruku koli─Źinu zra─Źenja nego normalno, a zabrinutost da radijacija iz Fukushime sada ─Źvrsto sti┼że na podru─Źje Amerike, raste. Da li im se to vra─ça zbog HAARP napada i uzrokovanje potresa u Japanu?

“O─Źitanje zra─Źenja koje smo izmjerili u snijegu su dvostruko vi┼ía od normalne koli─Źine. Normalno o─Źitanje u ovom podru─Źju je oko 30CPM “, pi┼íe YouTube korisnik DutchSinse, iz dokumentiranog videa.

“To zna─Źi da male ─Źestice radioaktivnog materijala doista dolaze iz padalina. Dosada┼ínja ispitivanja su pokazala o─Źitanje od oko 30CPM na istom mjestu na lijep dan bez padalina”, dodaje on, isti─Źu─çi da snije┼żna oluja u 2012. godini je tako─Ĺer pokazala vi┼íi stupanj o─Źitanja opasnosti od radijacije.

Kao ┼íto smo ranije pisali, o─Źitanje Geigerovog broja─Źa na pla┼żi u San Franciscu pokazala su rezultate 5X puta ve─çe od sigurne razine normalnog pozadinskog zra─Źenja, ┼íto je navelo savezne du┼żnosnike da pokrene istragu.

Bilo da su takva o─Źitanja povezana sa trenutnom krizom u nuklearnoj elektrani Fukushima, ─Źinjenica je da da su du┼żnosnici u Japanu umanjili prave razmjere zra─Źenja kroz medije i tisak na gotovo svakom koraku, te je razumljivo da je to raspirilo plamen sumnje.

Nedavno je izviješćeno da su nove radioaktivne pare nastale od oštećenog reaktora broj 3. u elektrani, ali predstavnici TEPCO-a su odbili objasniti uzrok.
 

 
Biv┼íi radnik Fukushima-e tako─Ĺer je nedavno otkrio da su koristili ljepljivu traku i ┼żi─Źane mre┼że za “popravak” curenja radioaktivne vodospreme u 2012. kao mjere rezanja tro┼íkova.

Odjel za zdravstvo i ljudska resurse u Americi je ve─ç naru─Źio 14 milijuna doza kalij-jodida, spoja koji ┼ítiti tijelo od radioaktivnog trovanja u razdoblju nakon te┼íke nuklearne nesre─çe, ali DHHS je demantirao da je kupnja bila povezana s krizom u Fukushimi.

***
OBJAŠNJENJE OČITANJA:

Mjerenje zra─Źenja s Geigerovim broja─Źem CPM
┼áto je CPM (tako─Ĺer ‘broj’ koriste u komercijalnim izvje┼ítajima)?

CPM (otkucaji po minuti) je mjera radioaktivnosti, mjerna jedinica za Geigerov broja─Ź. Tehni─Źki, “je broj atoma u zadanoj koli─Źini radioaktivnog materijala koji se raspadaju u jednoj minuti.”

Ve─çina Geigerovih broja─Źa su kalibrirani sa Cs137 (cezij), radioaktivnog izotopa.

120 CPM na mjera─Źu (za Cs137) je oko 1 uSv/sat (microSievert po satu).

Prosje─Źna doza koju primi stanovni┼ítvo u pojedinim dijelovima Hrvatske od vanjskog ozra─Źivanja:
* Osijek (najviše) 1.30 mSv/godina (miliSievert po godini)
* Zagreb 1.14 mSv/godina
* Vara┼żdin 1.10 mSv/godina
* Rabac (najmanje) 0.66 mSv/godina
* Prosjek oko 1.00 mSv/godina

Prosje─Źna godi┼ínja izlo┼żenost zra─Źenju (US)
600 milliRem (mRem)
6 milliSievert (GV)

Doza zra─Źenja za pove─çanje rizika od raka
1.250 milliRem (mRem)
12.5 milliSievert (GV)

Po─Źetak radijacijske bolesti
75.000 milliRem (mRem)
750 milliSievert (GV)

Po─Źetak trovanja zra─Źenjem
300.000 milliRem (mRem)
3.000 milliSievert (GV)

O─Źekivanje 50% smrtnih slu─Źajeva zra─Źenja
400.000 milliRem (mRem)
4.000 milliSievert (GV)

┼áto CPM brojevi zna─Źe s obzirom na zdravstveni rizik?

S primjerima doze zra─Źenja gore navedenima, mo┼żemo povezati koliko ─çe to potrajati da bi do┼żivjeli ┼ítetu po zdravlje na temelju Geigerov broja─Ź CPM broja.


Dani normalne prosje─Źne godi┼ínje izlo┼żenosti (SAD)
207 dana (na 100 CPM)
42 dana (na 500 CPM)
14 dana (na 1.500 CPM)
2 dana (na 10.000 CPM)

Dani za primanje kroni─Źne doze rizika od raka
432 (na 100 CPM)
86 (na 500 CPM)
28 (na 1.500 CPM)
4 (na 10.000 CPM)

Dani za najranijeg po─Źetka bolesti zra─Źenja
25.937 (u 100 CPM)
5.187 (na 500 CPM)
1.729 (1.500 CPM)
259 (na 10.000 CPM)

***

Da li je Radioaktivni Val iz Fukushime Ve─ç pogodio Kaliforniju?

Zdravstveni du┼żnosnici potvrdili povi┼íeni skok o─Źitanja zra─Źenja na pla┼żama San Francisco-a, ali nema odgovora.

Predvi─Ĺanja da Fukushima ─çe radioaktivni oceanski oblak pogoditi zapadnu obalu SAD-a negdje u 2014., mo┼żda se ve─ç dogodio, u novom videu koji prikazuje o─Źitanje pozadinskog zra─Źenja Geigerovog broja─Źa na pla┼żi u San Franciscu pokazuje pet puta ve─çu razinu od sigurne.

Nekoliko dana nakon YouTube videa pojavio se novi video mjerenja pozadinskog zra─Źenja na pla┼żi Coastside koji je iznosio vi┼íe od 150 mikro-REM po satu, Zdravstveni du┼żnosnici u San Mateu potvrdili su porast zra─Źenja, ali su rekli da su “zbunjeni”,┬á oko njegovog uzroka.
 

 
Me─Ĺutim, du┼żnosnici su odbacili mogu─çnost da su o─Źitanja mogla biti povezana sa zra─Źenjem koje curi iz Fukushima-e prema zapadnoj obali, unato─Ź predvi─Ĺanjima stru─Źnjaka pro┼ílog ljeta da ─çe radioaktivne ─Źestice iz Fukushima-e do─çi do SAD-a obalnim vodama tijekom 2014.

Video prikazuje ─Źovjeka koji mjeri o─Źitanje radijacije na razli─Źitim mjestima na pla┼żi ju┼żno od luke Pillar Poin. Pozadinsko zra─Źenje u podru─Źjima koja neposredno okru┼żuju pla┼żu su normalne, ali kada se ─Źovjek pribli┼żi samom moru, zra─Źenje ska─Źe na najmanje 500% posto od sigurne razine i alarm na Geigerovom broja─Źu se pali.

─îovjek koji stoji iza videu tvrdi da je na njegov prethodni posjet istoj pla┼żi, dao o─Źitanja radijacije koje bile su 13X puta ve─çe od sigurne razine.???

Ameri─Źka agencija za za┼ítitu okoli┼ía i State Departmenta za javno zdravstvo sada istra┼żuju uzrok zra─Źenja i vi┼íe informacija se o─Źekuje se da ─çe biti objavljeno vrlo skoro.

Iako ─çe du┼żnosnici gotovo sigurno ubla┼żiti situaciju kako bi sprije─Źili paniku, va┼żno je imati na umu da pravoj javnoj zdravstvenoj krizi gotovo uvijek prethodi dvoli─Źnost vlade.

TEPCO i japanska vlada su u vi┼íe navrata bili uhva─çeni kako la┼żu u njihovim nastojanjima da se umanje razmjere Fukushima katastrofe. U rujnu je potvr─Ĺeno da je radijacija oko elektrane 18 puta ve─ça nego ┼íto je prethodno izvijestila agencija TEPCO. Nakon ┼íto je iz spremnika iscurilo 300 tona toksi─Źne vode u kolovozu, o─Źitanja podzemnih zra─Źenja na biljke su sko─Źila na 400.000 becquerela po litri, ┼íto je najve─çe o─Źitanje od nuklearnih nesre─ça dogodila o┼żujka 2011.

EPA du┼żnosnici u Americi su tako─Ĺer lagli u tjednima nakon 9/11, kada su rekli spasiocima i javnost da je zrak na Ground Zero bio siguran za disanje. Prema insajderima, EPA du┼żnosnici su znali da je zrak bio zatrovan sa azbestom no odlu─Źili su prikriti istinu, ┼íto je dovelo da je najmanje 20.000 radnika koji su radili na Ground Zero patili od bolesti, a brojni su i umrli.

Mainstream mediji tako─Ĺer uglavnom povla─Źe crtu na Fukushimi, unato─Ź sna┼żnom protivljenju i dokazima o zata┼íkavanju pravih razmjera krize od strane japanskih vlasti.

Zabrinutost, da se savezna vlada priprema za neki oblik nuklearne nesre─çe se pove─çala nakon ┼íto je otkriveno da je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi naru─Źilo 14 milijuna doza kalijum-jodida, spoj koji ┼ítiti tijelo od radioaktivnog trovanja nakon te┼íke nuklearne nesre─çe, koji ─çe biti isporu─Źeni po─Źetkom velja─Źe.
 
fukushima-radijacija-Europa
(NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,