Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » JAPAN NAPADA AMERIKU !!! FUKUSHIMA UZVRAĆA NA HAARP NAPAD

JAPAN NAPADA AMERIKU !!! FUKUSHIMA UZVRAĆA NA HAARP NAPAD

FukushimaOčitanja uzeta iz snijega koji prekriva St. Louis, Missouri sadrži dvostruku količinu zračenja nego normalno, a zabrinutost da radijacija iz Fukushime sada čvrsto stiže na područje Amerike, raste. Da li im se to vraća zbog HAARP napada i uzrokovanje potresa u Japanu?

“Očitanje zračenja koje smo izmjerili u snijegu su dvostruko viša od normalne količine. Normalno očitanje u ovom području je oko 30CPM “, piše YouTube korisnik DutchSinse, iz dokumentiranog videa.

“To znači da male čestice radioaktivnog materijala doista dolaze iz padalina. Dosadašnja ispitivanja su pokazala očitanje od oko 30CPM na istom mjestu na lijep dan bez padalina”, dodaje on, ističući da sniježna oluja u 2012. godini je također pokazala viši stupanj očitanja opasnosti od radijacije.

Kao što smo ranije pisali, očitanje Geigerovog brojača na plaži u San Franciscu pokazala su rezultate 5X puta veće od sigurne razine normalnog pozadinskog zračenja, što je navelo savezne dužnosnike da pokrene istragu.

Bilo da su takva očitanja povezana sa trenutnom krizom u nuklearnoj elektrani Fukushima, činjenica je da da su dužnosnici u Japanu umanjili prave razmjere zračenja kroz medije i tisak na gotovo svakom koraku, te je razumljivo da je to raspirilo plamen sumnje.

Nedavno je izviješćeno da su nove radioaktivne pare nastale od oštećenog reaktora broj 3. u elektrani, ali predstavnici TEPCO-a su odbili objasniti uzrok.
 

 
Bivši radnik Fukushima-e također je nedavno otkrio da su koristili ljepljivu traku i žičane mreže za “popravak” curenja radioaktivne vodospreme u 2012. kao mjere rezanja troškova.

Odjel za zdravstvo i ljudska resurse u Americi je već naručio 14 milijuna doza kalij-jodida, spoja koji štiti tijelo od radioaktivnog trovanja u razdoblju nakon teške nuklearne nesreće, ali DHHS je demantirao da je kupnja bila povezana s krizom u Fukushimi.

***
OBJAŠNJENJE OČITANJA:

Mjerenje zračenja s Geigerovim brojačem CPM
Što je CPM (također ‘broj’ koriste u komercijalnim izvještajima)?

CPM (otkucaji po minuti) je mjera radioaktivnosti, mjerna jedinica za Geigerov brojač. Tehnički, “je broj atoma u zadanoj količini radioaktivnog materijala koji se raspadaju u jednoj minuti.”

Većina Geigerovih brojača su kalibrirani sa Cs137 (cezij), radioaktivnog izotopa.

120 CPM na mjeraču (za Cs137) je oko 1 uSv/sat (microSievert po satu).

Prosječna doza koju primi stanovništvo u pojedinim dijelovima Hrvatske od vanjskog ozračivanja:
* Osijek (najviše) 1.30 mSv/godina (miliSievert po godini)
* Zagreb 1.14 mSv/godina
* Varaždin 1.10 mSv/godina
* Rabac (najmanje) 0.66 mSv/godina
* Prosjek oko 1.00 mSv/godina

Prosječna godišnja izloženost zračenju (US)
600 milliRem (mRem)
6 milliSievert (GV)

Doza zračenja za povećanje rizika od raka
1.250 milliRem (mRem)
12.5 milliSievert (GV)

Početak radijacijske bolesti
75.000 milliRem (mRem)
750 milliSievert (GV)

Početak trovanja zračenjem
300.000 milliRem (mRem)
3.000 milliSievert (GV)

Očekivanje 50% smrtnih slučajeva zračenja
400.000 milliRem (mRem)
4.000 milliSievert (GV)

Što CPM brojevi znače s obzirom na zdravstveni rizik?

S primjerima doze zračenja gore navedenima, možemo povezati koliko će to potrajati da bi doživjeli štetu po zdravlje na temelju Geigerov brojač CPM broja.

Dani normalne prosječne godišnje izloženosti (SAD)
207 dana (na 100 CPM)
42 dana (na 500 CPM)
14 dana (na 1.500 CPM)
2 dana (na 10.000 CPM)

Dani za primanje kronične doze rizika od raka
432 (na 100 CPM)
86 (na 500 CPM)
28 (na 1.500 CPM)
4 (na 10.000 CPM)

Dani za najranijeg početka bolesti zračenja
25.937 (u 100 CPM)
5.187 (na 500 CPM)
1.729 (1.500 CPM)
259 (na 10.000 CPM)

***

Da li je Radioaktivni Val iz Fukushime Već pogodio Kaliforniju?

Zdravstveni dužnosnici potvrdili povišeni skok očitanja zračenja na plažama San Francisco-a, ali nema odgovora.

Predviđanja da Fukushima će radioaktivni oceanski oblak pogoditi zapadnu obalu SAD-a negdje u 2014., možda se već dogodio, u novom videu koji prikazuje očitanje pozadinskog zračenja Geigerovog brojača na plaži u San Franciscu pokazuje pet puta veću razinu od sigurne.

Nekoliko dana nakon YouTube videa pojavio se novi video mjerenja pozadinskog zračenja na plaži Coastside koji je iznosio više od 150 mikro-REM po satu, Zdravstveni dužnosnici u San Mateu potvrdili su porast zračenja, ali su rekli da su “zbunjeni”,  oko njegovog uzroka.
 

 
Međutim, dužnosnici su odbacili mogućnost da su očitanja mogla biti povezana sa zračenjem koje curi iz Fukushima-e prema zapadnoj obali, unatoč predviđanjima stručnjaka prošlog ljeta da će radioaktivne čestice iz Fukushima-e doći do SAD-a obalnim vodama tijekom 2014.

Video prikazuje čovjeka koji mjeri očitanje radijacije na različitim mjestima na plaži južno od luke Pillar Poin. Pozadinsko zračenje u područjima koja neposredno okružuju plažu su normalne, ali kada se čovjek približi samom moru, zračenje skače na najmanje 500% posto od sigurne razine i alarm na Geigerovom brojaču se pali.

Čovjek koji stoji iza videu tvrdi da je na njegov prethodni posjet istoj plaži, dao očitanja radijacije koje bile su 13X puta veće od sigurne razine.???

Američka agencija za zaštitu okoliša i State Departmenta za javno zdravstvo sada istražuju uzrok zračenja i više informacija se očekuje se da će biti objavljeno vrlo skoro.

Iako će dužnosnici gotovo sigurno ublažiti situaciju kako bi spriječili paniku, važno je imati na umu da pravoj javnoj zdravstvenoj krizi gotovo uvijek prethodi dvoličnost vlade.

TEPCO i japanska vlada su u više navrata bili uhvaćeni kako lažu u njihovim nastojanjima da se umanje razmjere Fukushima katastrofe. U rujnu je potvrđeno da je radijacija oko elektrane 18 puta veća nego što je prethodno izvijestila agencija TEPCO. Nakon što je iz spremnika iscurilo 300 tona toksične vode u kolovozu, očitanja podzemnih zračenja na biljke su skočila na 400.000 becquerela po litri, što je najveće očitanje od nuklearnih nesreća dogodila ožujka 2011.

EPA dužnosnici u Americi su također lagli u tjednima nakon 9/11, kada su rekli spasiocima i javnost da je zrak na Ground Zero bio siguran za disanje. Prema insajderima, EPA dužnosnici su znali da je zrak bio zatrovan sa azbestom no odlučili su prikriti istinu, što je dovelo da je najmanje 20.000 radnika koji su radili na Ground Zero patili od bolesti, a brojni su i umrli.

Mainstream mediji također uglavnom povlače crtu na Fukushimi, unatoč snažnom protivljenju i dokazima o zataškavanju pravih razmjera krize od strane japanskih vlasti.

Zabrinutost, da se savezna vlada priprema za neki oblik nuklearne nesreće se povećala nakon što je otkriveno da je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi naručilo 14 milijuna doza kalijum-jodida, spoj koji štiti tijelo od radioaktivnog trovanja nakon teške nuklearne nesreće, koji će biti isporučeni početkom veljače.
 
fukushima-radijacija-Europa
(NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,