Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA » GENETSKI MODIFICIRANE BEBE: Nova znanost će uskoro omogućiti roditeljima bogovima birati DNA bebe prema željama

GENETSKI MODIFICIRANE BEBE: Nova znanost će uskoro omogućiti roditeljima bogovima birati DNA bebe prema željama

Genetski-modificirana-beba-GMONova znanost izranja i konvergira se u stvarnosti što omogućava roditeljima da unaprijed odaberu genetski slijed svoje buduće djece. Roditelji su postali bogovi, a znanstvenici sluge tih roditelja-bogova.

Nova generacija sekvenciranja gena, zajedno sa in-vitro oplodnjom će omogućiti roditeljima da izaberu genetsku narav svog djeteta. Novi kontroverzni postupak, pod nazivom mitohondrijski transfer će omogućiti roditeljima da stvaraju genetski superiorne embrije kupnjom DNA iz “superiornijih” majki, a zatim ga presaditi na njihov odabrani embrio. Igranje Boga, roditelji doslovno mogu odabrati svoje dizajnerske bebe, odabrati vrhunske i prihvatljive genetske sekvence, birati prema svojim osobnim željama.

Prva genetički modificirana beba je rođena

Prva genetički modificirana beba rođena ove godine, 28. svibnja 2013. Roditelji, Marybeth Scheidts, 36, i David Levy, 41, koristili su naprednu generaciju sekvenciranja gena i in-vitro oplodnju i da bi time zaobišli prirodnu reprodukciju.

Nakon svog standardnog posjeta na klinici za oplodnju, roditelji su otišli u laboratorij i dobili 13 IVF zametaka koje su mogli izabrati. Nakon uklanjanja određenih stanica iz 13 embrija, liječnici su poslali odabrane embrije u Oxford na genetski screening (očitavanje).

Nakon screeninga, samo 3 od tih embrija je imao točan broj kromosoma potrebnih za apsolutno zdrav razvoj ploda. Drugih 10 zametaka se moglo se razviti u normalne bebe, ali odaberana superiornija tri embrija su imala bolje izglede za razvoj u zdravije bebe.

Oxfordski stručnjak za plodnost Dagan Wells je rekao da se ne može napraviti embrijo “bolji nego što su bili u početku”, ali on je naglasio nas da genetsko sekvencioniranje “može voditi do onog najboljeg”.

Začeti život zamrznut u vremenu

Evo gdje kontroverzni dio napokon dolazi. Manipulirani embrij, koji se sastoji od samo nekoliko stanica je službeno, začeti ljudski život. Svaki od tih embrija imaju potencijal za daljnji razvoj u bebe. Jedino što ih zadržava od savršenog je implantacija u majčinu utrobu.

U osnovi, u ovoj fazi, liječnici drži život kao taoce u svojim rukama i manipulira do savršenstva prije nego što može biti ponovno pušten u majčinu utrobu.

Neplodne žene poput Marybeth Scheidts, nije bio samo u mogućnosti začeti uz pomoć liječnika, već je bila u mogućnosti odabrati genetski slijed njihovog djeteta, a to je upravo ono što se dogodilo. Od 13 embrija, Marybeth je izabrala jedan od prihvatljivijih i superirornijih, i devet mjeseci kasnije, njihova mala Connor je rođena. Obitelj je već odabrala još jedan superirorni laboratorijski embrij i već očekuju svoje drugo dijete.

U suštini, čovječanstvo je naučilo kako da zamrzne život u vremenu i manipulira do savršenstva.

No, što je s ostalih 10 embrija koje nemaju točan broj kromosoma za vrhunske ljudske osobine? Da li je etično začeti život, a zatim ga kontrolirati, napuniti s njima zamrzivač ako ga se ne smatra “prihvatljivim?”

Ne bi li život trebao biti zaštićeni nakon što je začet? Ne bi li život trebao biti neizmijenjen i prirodan, i da su ljudi voljeni radi onog kakvi jesu?

Preraspodjela DNA za stvaranje super bebe

Manipulacija života postaje sve više pedantna i neetična. Znanstvenici u Velikoj Britaniji su otkrili način kako bi genetski modificirali zametak, premještanjem neprihvatljive mitohondrijske DNK. Oni su “popravili” zametak prebacivanjem prihvatljivog mitohondrijskog DNA iz druge majke.

Zamrzavanje života i odabirom superiorne genetika je znanstveno morbidno i suludo. Prijenos DNA da bi se dizajnirale super bebe je neetično.

  • “Tko određuje što koje su prihvatljive osobine?”
  • “Gdje bi se moglo pribaviti prihvatljivi DNA?”
  • “Hoće li nastati nova tržnica DNK?”
  • “Koliko bi to koštalo?”

I još bolje, “Koji su moralni troškovi manipuliranja ljudskim životom?” Postoji mogućnost da Vlada manipulira DNA materijalom i stvori ljude kakvi su podobni za život u društvu.

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

Filed under: Novi Svjetski Poredak, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,