Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Imate Facebook račun i koristite Google? Onda CIA i NSA znaju apsolutno sve o vama!

Imate Facebook račun i koristite Google? Onda CIA i NSA znaju apsolutno sve o vama!

google-facebook-novi-svjetski-poredak-comGoogle je zapravo ključni sudionik obavještajnih operacija američke vojske i CIA-e, pri čemu su uključena i mučenja, rušenja stranih Vlada, protuzakoniti ratovi i vojne okupacije suverenih država koje nikada nisu napale SAD

Nakon dugogodišnjih optužbi da su Facebook i Google špijunski alati CIA-e i NSA, po prvi puta u javnost izlaze pravi dokazi kako je riječ o istini. ‘Teorije zavjere’ još su jednom postale stvarnost, a Google već danima protukampanjom nastoji demantirati Snowdenove navode.

‘Nadzor građana je nužan’

U najnovijem naletu, Google je zatražio Obamu za dozvolu o objavi detalja međusobne komunikacije, s čime nastoje opovrgnuti sve glasnije razmišljanje kako je od početka riječ o špijunskom projektu. NSA je tako u optužbama zviždača Snowdena usko povezana s Googleom unutar programa ‘Prizma’. Tako su omogućili špijuniranje nad internet protokom informacija preko vlastitog servisa. Pragmatici govore kako nije problem da se špijunira stanovništvo jer ‘ionako nemaju što skrivati’, no očigledno je kako Vlada itekako ima.

‘Google nema što skrivati’, rečeno je u objavi ovog internetskog giganta, te su navodno spremni i priložiti podatke koji će obrazložiti takve tvrdnje. Izuzev Googlea kompromitirani su i svi ostali popularni internet servisi među kojima je i Facebook. Na sve je reagirao i Obama s potvrdom da je ‘internet nadzor nužan’, no dodao je kako je pogreška da postoji neki ‘Veliki Brat koji špijunira čovječanstvo’. Američkog predsjednika sve više proglašavaju daleko perfidnijom inačicom Busha.

Google i Facebook ključ špijuniranja?

‘Google je zapravo ključni sudionik obavještajnih operacija američke vojske i CIA-e, pri čemu su uključena i mučenja, rušenja stranih Vlada, protuzakoniti ratovi i vojne okupacije suverenih država koje nikada nisu napale SAD’, smatra poznati radio voditelj Alex Jones. Washington Post je pak iznio nove činjenice prema kojima Google stvara obavještajnu bazu podataka, tzv. ‘Intellipediju’, visokosofisticirani online sustav s mrežom od 37.000 obavještajaca i špijuna samo u SAD-u.

Sumnja se i na uske poveznice sustava ‘Google Earth’ i globalne špijunske mreže. Tehnologija koju koristi Google u tom procesu je proizvedena od strane Keyhole Inc., tvrtke osnovane i financirane preko Q-Tela, za koju mnogi sumnjaju kako je ‘paravan tvrtka’ CIA-e. Isti tehnološki sustav koriste još i američka vojska i obavještajne službe. Zanimljiva je i međusobna veza – Rob Painter je naime prvotno bio CIA-in visokopozicionirani špijun, da bi zatim prešao u Q-Tel gdje je bio direktor, a danas je federalni menadžer u Googleu.

Približava se 1984?

Osnivači Googlea Sergey M. Brin i Lawrence E. Page svoj posao su lansirali na vrh tek kada su počeli dobivati značajne svojte od strane korporacija, a najsmjeliji i danas sumnjaju na to da ih je poput Facebooka financirala CIA ili NSA. U posljednje vrijeme sve je češća prepirka s Kinom oko cyber-napada, što je bila i jedna od točki Bilderberg sastanka. Najnoviji podaci razmatraju mogućnost kako je upravo to bila početna namjera iza cijelog projekta ‘Prizma’.

Snowden se pak obratio javnosti i rekao kako je ‘najveća čast za Amerikanca kada vas osoba kao Dick Cheney proglasi izdajnikom’. Potvrdio je i kako ga je na sve nagnala ‘kontinuirana laž visokih službenika NSA koja uništava demokraciju’. Sve je jasnije kako su Google i Facebook samo dio široke špijunske slagalice koja bi svoju pravu narav mogla pokazati u budućnosti. Očigledno je kako se Orwellova 1984. sve više približava.
 

 
 
(dnevno, youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=14320"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,