Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » NOVARTIS CJEPIVA – Da vidimo prvo tko je u stvari Novartis

NOVARTIS CJEPIVA – Da vidimo prvo tko je u stvari Novartis

novartis-kompanijaNovartis, tvrtka sa sjedištem u Baselu, Švicarska, s podružnicama u oko 140 zemalja je u poslu razvijanja i proizvodnje lijekova, cjepiva, herbicida i insekticida kao i veterinarskih lijekova, i svoje korijene vuče odavno.

DDT, Clioquinol, Malathion, i Ri-ta-lin (ova riječ je s razlogom ovako napisana jer da nije, ne bih mogli objaviti članak) su neki od najštetnijijh proizvoda ove tvrtke, koja ima dokazane korijene od zloglasnih IG Farben / Ciba-Geigy / Sandoz tvrtka.

Pa da vidimo tko to nama daje cjepiva i ko primorava vlade da ih kupi.

Labaratoriji Ciba,Geigy i Sandoz su izvorno bile njemački entiteti i integralni stupovi Rothschildovog i Rockefellerovog sindikata, “Syndicate of Dyestuff-Industry Corporations” (njemački prijevod “Interessen Gemeinschaft Farben” poznatijeg kao “IG Farben”.

Odavno je utvrđeno da je uspon Hitlera na vlasti uspostavljen uz korporativni kapital tvrtke IG Farben, označavajući ga kao glavnog financijera Trećeg Reich-a.

Kontrolom računa tvrtke Sandoz, utvrđeno je da je senator Prescott Bush, djed George Bush-a bio financijer arhitektata nacizma u Trećem svjetskom ratu.

novartis-povijest

Novartis, Obiteljsko stablo i korijeni: Treći Reich

IG Farben, je bila vodeća farmaceutska tvrtka financirana od bankarske obitelji Rockefeller, američki monopol je imao prevlast u kemijskim i farmaceutskim industrijama na svijetu 20-tih godina prošlog stoljeća.

Ciba, Geigy i Sandoz su predstavljale cjelokupnu kemijsku industriju Švicarske, a 1918. su te tri tvrtke formirale kartel “Interessengemeinschaft Basel” (“Basel Sindicate”), ili Basel IG, u cilju da se natječu s njemačkim kemijskim titanom, tvrtkom Farben.

Između 1929-32, se oni pridružuju kompaniji Farben (kao i nekim francuskim i britanskim kemijskim tvrtkama) kako bi formilari Quadrapartite Cartel (QC).

Farben je u to vrijeme smatran previše korumpiran da bi mogao nastaviti s radom nakon Drugog svjetskog rata, tako da je bio podijeljen na dijelove u druge kompanije, na primjer jedan dio je prerastao u Bayer (najpoznatiji po Aspirinu).

Između 1970 i 1996 ostatak Quadrapartite Cartel se konsolidirao kao Ciba-Geige AG, a zatim kasnije u kompaniju Sandoz, jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u svijetu, trenutno iz koje je nastao Novartis.

Da skratimo. Koji su korjeni Novartisa?

IG Farben

IG Farben je bio najveći konglomerat i neslavni proizvođač otrova Ciklon-B (cijanid plin koji se koristio u nacističkim logorima smrti).


Osnovan je 1925, kada se šest velikih kemijskih kompanija u Njemačkoj, Badische-Anilin, Bayer, Agfa, Hoechst, Weiler-ter-Meer, and Greisheim-Electron spojio u jedan veliki kartel.

Ideja i dio financiranja je došlo od Rothschildove bankarske obitelji, koju je zastupao njemački bankar Max Warburg iz MM Warburg Company, Hamburg (njegov brat Paul je bio poznat kao inspiracija za “Daddy Warbucks”, koji je pomogao da se stvori Banka federalnih rezervi u Sjedinjenim Američkim Državama).

Paul je Kasnije bio na čelu njemačkih tajnih službi za vrijeme Prvog svjetskog rata, i bio je osobni financijer za savjetovanje Kaisera, tako je kapital IG Farbena počeo financira Hitlerov treći reich.

Pod nazivom “država u državi”, IG Farben je bio dominantan dobavljač ratnog materijala za Wehrmacht (njemačka vojska), a također imao utjecaj i u njemačkoj inteligenciji.

Strašni Gestapo (nacistička policija), proizašao je iz svjetske obavještajne mreže IG Farbena od 1925.

Herman Schmitz je naslijedio Carl Bosch-a kao šef IG Farbena, I on je bio savjetnik kancelara Breuning, kasnije je postao Hitlerov savjetnik.

Sandoz

Sandoz je najpoznatiji po stvaranju LSD-a. Kasnije reklamiranom kao psihijatrijskom lijeku pod nazivom “Delysid”, koji je neslavno isprobavao Dr. Jozef Mengele na zatvorenicima u koncentracijskim logorima.

Dokumenti objavljeni u Kongresu od istražitelja 1977 također pokazuju da je poslije Drugog svjetskog rata Sandoz Labs surađivao s CIA u operaciji “Operation Paper Clip”, te da su određeni nacistički znanstvenici dobili nove identitete i zaposleni u raznim službama kao što su CIA i druge vladine organizacije i projekti.

Sandoz je kasnije postao glavni dobavljač LSD za CIA za uporabu u svojim tajnim “MK Ultra” u projektima kontrole uma “Monarch”.

Geige

Prema (ICE) izvješću, svi karteli ovih tvrtki imaju široke kontakte s nacistima. Geige, posebno, “naročito održava dobre odnose sa Claus Ungewitter-om, Komesarom reicha za kemikalije …”

ICE izvještaj koji se također odnosi na Geige je za korištenje prinudihih radova u svojim pogonima u Njemačkoj, između 1943 i 1945.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(flick.rs, youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,