Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » NOVARTIS CJEPIVA – Da vidimo prvo tko je u stvari Novartis

NOVARTIS CJEPIVA – Da vidimo prvo tko je u stvari Novartis

novartis-kompanijaNovartis, tvrtka sa sjedi┼ítem u Baselu, ┼ávicarska, s podru┼żnicama u oko 140 zemalja je u poslu razvijanja i proizvodnje lijekova, cjepiva, herbicida i insekticida kao i veterinarskih lijekova, i svoje korijene vu─Źe odavno.

DDT, Clioquinol, Malathion, i Ri-ta-lin (ova rije─Ź je s razlogom ovako napisana jer da nije, ne bih mogli objaviti ─Źlanak) su neki od naj┼ítetnijijh proizvoda ove tvrtke, koja ima dokazane korijene od zloglasnih IG Farben / Ciba-Geigy / Sandoz tvrtka.

Pa da vidimo tko to nama daje cjepiva i ko primorava vlade da ih kupi.

Labaratoriji Ciba,Geigy i Sandoz su izvorno bile njema─Źki entiteti i integralni stupovi Rothschildovog i Rockefellerovog sindikata, “Syndicate of Dyestuff-Industry Corporations” (njema─Źki prijevod “Interessen Gemeinschaft Farben” poznatijeg kao “IG Farben”.

Odavno je utvr─Ĺeno da je uspon Hitlera na vlasti uspostavljen uz korporativni kapital tvrtke IG Farben, ozna─Źavaju─çi ga kao glavnog financijera Tre─çeg Reich-a.

Kontrolom ra─Źuna tvrtke Sandoz, utvr─Ĺeno je da je senator Prescott Bush, djed George Bush-a bio financijer arhitektata nacizma u Tre─çem svjetskom ratu.

novartis-povijest

Novartis, Obiteljsko stablo i korijeni: Tre─çi Reich

IG Farben, je bila vode─ça farmaceutska tvrtka financirana od bankarske obitelji Rockefeller, ameri─Źki monopol je imao prevlast u kemijskim i farmaceutskim industrijama na svijetu 20-tih godina pro┼ílog stolje─ça.

Ciba, Geigy i Sandoz su predstavljale cjelokupnu kemijsku industriju ┼ávicarske, a 1918. su te tri tvrtke formirale kartel “Interessengemeinschaft Basel” (“Basel Sindicate”), ili Basel IG, u cilju da se natje─Źu s njema─Źkim kemijskim titanom, tvrtkom Farben.

Izme─Ĺu 1929-32, se oni pridru┼żuju kompaniji Farben (kao i nekim francuskim i britanskim kemijskim tvrtkama) kako bi formilari Quadrapartite Cartel (QC).

Farben je u to vrijeme smatran previše korumpiran da bi mogao nastaviti s radom nakon Drugog svjetskog rata, tako da je bio podijeljen na dijelove u druge kompanije, na primjer jedan dio je prerastao u Bayer (najpoznatiji po Aspirinu).

Izme─Ĺu 1970 i 1996 ostatak Quadrapartite Cartel se konsolidirao kao Ciba-Geige AG, a zatim kasnije u kompaniju Sandoz, jednu od najve─çih farmaceutskih kompanija u svijetu, trenutno iz koje je nastao Novartis.

Da skratimo. Koji su korjeni Novartisa?

IG Farben

IG Farben je bio najve─çi konglomerat i neslavni proizvo─Ĺa─Ź otrova Ciklon-B (cijanid plin koji se koristio u nacisti─Źkim logorima smrti).


Osnovan je 1925, kada se ┼íest velikih kemijskih kompanija u Njema─Źkoj, Badische-Anilin, Bayer, Agfa, Hoechst, Weiler-ter-Meer, and Greisheim-Electron spojio u jedan veliki kartel.

Ideja i dio financiranja je do┼ílo od Rothschildove bankarske obitelji, koju je zastupao njema─Źki bankar Max Warburg iz MM Warburg Company, Hamburg (njegov brat Paul je bio poznat kao inspiracija za “Daddy Warbucks”, koji je pomogao da se stvori Banka federalnih rezervi u Sjedinjenim Ameri─Źkim Dr┼żavama).

Paul je Kasnije bio na ─Źelu njema─Źkih tajnih slu┼żbi za vrijeme Prvog svjetskog rata, i bio je osobni financijer za savjetovanje Kaisera, tako je kapital IG Farbena po─Źeo financira Hitlerov tre─çi reich.

Pod nazivom “dr┼żava u dr┼żavi”, IG Farben je bio dominantan dobavlja─Ź ratnog materijala za Wehrmacht (njema─Źka vojska), a tako─Ĺer imao utjecaj i u njema─Źkoj inteligenciji.

Stra┼íni Gestapo (nacisti─Źka policija), proiza┼íao je iz svjetske obavje┼ítajne mre┼że IG Farbena od 1925.

Herman Schmitz je naslijedio Carl Bosch-a kao šef IG Farbena, I on je bio savjetnik kancelara Breuning, kasnije je postao Hitlerov savjetnik.

Sandoz

Sandoz je najpoznatiji po stvaranju LSD-a. Kasnije reklamiranom kao psihijatrijskom lijeku pod nazivom “Delysid”, koji je neslavno isprobavao Dr. Jozef Mengele na zatvorenicima u koncentracijskim logorima.

Dokumenti objavljeni u Kongresu od istra┼żitelja 1977 tako─Ĺer pokazuju da je poslije Drugog svjetskog rata Sandoz Labs sura─Ĺivao s CIA u operaciji “Operation Paper Clip”, te da su odre─Ĺeni nacisti─Źki znanstvenici dobili nove identitete i zaposleni u raznim slu┼żbama kao ┼íto su CIA i druge vladine organizacije i projekti.

Sandoz je kasnije postao glavni dobavlja─Ź LSD za CIA za uporabu u svojim tajnim “MK Ultra” u projektima kontrole uma “Monarch”.

Geige

Prema (ICE) izvje┼í─çu, svi karteli ovih tvrtki imaju ┼íiroke kontakte s nacistima. Geige, posebno, “naro─Źito odr┼żava dobre odnose sa Claus Ungewitter-om, Komesarom reicha za kemikalije …”

ICE izvje┼ítaj koji se tako─Ĺer odnosi na Geige je za kori┼ítenje prinudihih radova u svojim pogonima u Njema─Źkoj, izme─Ĺu 1943 i 1945.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(flick.rs, youtube.com/uredio: nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,