Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI Hrvatska » POGLED: Osuda Orvelovskog rata u Hrvatskoj

POGLED: Osuda Orvelovskog rata u Hrvatskoj

orwelovski-ratHrvatskoj se provodi manipulacija ┼íirokim narodnim masama, putem javnih medija koji su u slu┼żbi provedbe takve doktrine, koju danas zdu┼íno koristi i Hrvatska Vlada primjenjuju─çi iste metode kako bi provela zajedni─Źki plan, a ona ostala na vlasti.

U vezi ─Źlanka Davora Pavuna: Milanovi─ç i partitokracija vode specijalni orvelovski rat kako bi za┼ítitili povla┼ítenu manjinu, a na osnovi rada jednog od utjecajnijih svjetskih intelektualaca, ameri─Źkog lingvista Noam Chomskog, koji je sastavio spisak od 10 strategija manipulacije putem medija, zakona i udruga. Mogu samo potvrditi da je situacija mnogo gora jer tih doktrina koje se primjenjuju ima daleko vi┼íe, o ─Źemu sam ve─ç pisao, a ovdje ─çu nabrojati samo one najva┼żnije koje su Hrvatskoj od 1985. do danas nanijeli ogromnu ┼ítetu.

Veliki napad i manipulacija doktrinama na Hrvatsku po─Źeo je nakon 1985. g.

Orvelovski rat u Hrvatskoj traje jo┼í od 1985. g. prije raspada Jugoslavije i pa┼żljivo se pripremao, jer su tajne slu┼żbe pomo─çu svojih uba─Źenih agencija i udruga kao i Soro┼íovog dru┼ítva izda┼íno financirali sve novostvorene udruge gra─Ĺanskog dru┼ítva, pod izlikom razvoja demokracije i demokratskih snaga u Hrvatskoj.

U Srbiji je u program uklju─Źen Slobodan Milo┼íevi─ç, putem ameri─Źkog mentora Lowrence Eagleburgera, koji je bio ameri─Źki ambasador u Beogradu, a poslije ministar vanjskih poslova SAD-a, koji je prihvatio plan stvaranja velike Srbije, za ┼íto je iskoristio Milo┼íevi─ça.

U Bosni i Hercegovini je Izetbegovi─ç bio pod patronatom SAD-a, dok su se Hrvatska i Slovenija borile za samostalnost.

U vrijeme mandata predsjednika SAD-a Bill Clintona, dvojac Henry Kissinger i Strobe Talbott, osmislili su projekt ┼íirenja NATO izvan granica zemalja ─Źlanica, nazvan ÔÇ×Razmje┼ítanje NATO-a izvan njegova podru─ŹjaÔÇť (NATO out of the area deployment), a 1994. dodali novi program ÔÇ×Partnerstvo za mirÔÇť, a sadr┼żavao je plan uklju─Źivanja u NATO biv┼íih ─Źlanica Var┼íavskog pakta i jugoslavenskih republika (┼íto je bio nastavak politike Hladnog rata).

U Jugoslaviji su ameri─Źka organizacija NED (National Endowmentn for Democracy) ─Źiji je direktor bio Paul McCarthy i Otvoreno dru┼ítvo, zaklade Soro┼í, od 1988. g. velikodu┼íno dijelile nov─Źanu pomo─ç svim udrugama, sindikatima, oporbenim pobornicima kapitalisti─Źkog sustava, ambicioznim prozapadnim novinarima i nevladinim organizacijama za za┼ítitu ljudskih prava, kako bi mogli djelovati a samim time destabilizirali Hrvatsku.

Direktor Paul McCarthy poslije mnogo godina se hvalio da su uz Zakladu Soroša, Otvoreno društvo, NED i druge, u Jugoslaviji radili što su htjeli, a da bi ih u drugim zemljama protjerali kao destabilizacijsku subverzivnu CIA-inu djelatnost.

Velikodušno su dijelili dolare po cijeloj Jugoslaviji, oporbenim strankama, udrugama kojima su bili mentori, potkupljivali mlade novinare, financirali sindikate, ekonomiste pobornike MMF-a, udruge za ljudska prava i mnoge druge.

S druge strane MMF i Svjetska banka nametnuli su vladi provedbu neoliberalne ┼íok terapije, koja je dovela privredu u kolaps, a rezultat je 1990. g. bio da je preko 1.100 poduze─ça bankrotiralo, industrijska proizvodnja se smanjila za 21%, nezaposlenost pove─çala na 20%., a pla─çe smanjile za 43%., ┼íto je poja─Źalo krizu i ubrzalo raspad Jugoslavije.

Od tada do danas u Hrvatskoj se provodi manipulacija ┼íirokim narodnim masama, putem javnih medija koji su u slu┼żbi provedbe takve doktrine, koju danas zdu┼íno koristi i Hrvatska Vlada primjenjuju─çi iste metode kako bi provela zajedni─Źki plan, a ona ostala na vlasti.
Prije vi┼íe godina pisao sam o tome i detektirao koje su to doktrine kojima truju na┼í narod. U dana┼ínjem sustavu odr┼żanja vlasti, a pokornosti naroda u Hrvatskoj se provode slijede─çe doktrine:

Doktrina demokracije, to je kad nam guraju pod nos da danas imamo demokraciju, veća demokratska prava i pravne institucije. Da smo bili u mraku i da su nam oni upalili svjetlo. To je ista ona demokracija koja je snašla sve arapske zemlje, od rata na našim prostorima do Egipta, Tunisa, Libije i danas Sirije.
Pa, ako je takva demokracija ta koja nam donosi bolji ┼żivot, za┼íto je sve gore i te┼że, a narod ima sve manja prava i lo┼íije ┼żivi, a 90% naroda postalo siroma┼íno.

Doktrina dru┼ítvenog in┼żenjeringa

O ─Źemu govori profesor Naom Chomski i dr. Davor Pavuna.
Doktrinu dru┼ítvenog in┼żenjeringa razradio je i uveo Institut Tavistock, ─Źiji su predstavnici stare ┼íkole bili profesorit Derwin Cartwright, K. Lewin, H. Cantril i drugi koji su znanstveno prou─Źavali sve metode djelovanja na ljude radi stvaranja prakti─Źnih promjena u javnom mi┼íljenju i gledi┼ítima na dru┼ítvene, ekonomske, socijalne, vjerske, rasne i politi─Źke doga─Ĺaje.

Razradili su program u psiholo┼íkome smislu pranja mozga ciljanih dru┼ítvenih skupina i ┼íirokih masa stvaranjem psiholo┼íkih ┼íokova i stresa, dovo─Ĺenjem do ludila – driwen mad, planski pripremljenim stresovima ÔÇ×budu─çih ┼íokovaÔÇť, pri ─Źemu su ─Źesto istinite ili simulirane krize obra─Ĺene i umno┼żene toliko puta kako bi dovele do promjene mi┼íljenja, gledi┼íta i stavova o odre─Ĺenim pitanjima u javnom ┼żivotu dru┼ítva, za koja su onda ljudi uvjereni da su njihova vlastita mi┼íljenja.


To je kada nas uvjeravaju da dobro ┼żivimo, da smo relaksirani (J. Kosor), da mi dobro ┼żivimo, samo ┼íto mi to ne vidimo (I. Sanader) pa ┼íto to ne valja, pa vidite kako smo mi napredna zemlja, pa pogledajte samo koliko automobila ima, pa kako dobro ┼żivimo, u odnosu na druge, i da je crno bijelo, a bijelo crno, i da sutra mo┼że biti jo┼í i gore (S. Lini─ç).

A tu su razne manipulacije sa seksualnim odgojem, bankarskim kreditima, zadu┼żenjima, najavljivanim porezima, strate┼íkim investicijama, porezima na nekretninu, stanove, ku─çe, vikendice, minusima na ra─Źunima, ako ne plati┼í porez tri godine za redom oduzet ─çe ti nekretninu, djedovinu koju su na┼íi preci uspjeli sa─Źuvatiu u svim re┼żimioma, ali ovima ne─çete mo─çi opdoljeti. Vi ─çete im sami ponuditi svu svoju imovinu jer njima treba da ostanu na vlasti….

Doktrina kontrole uma, to je kontrola da ne shvatimo da smo izigrani sa prve dvije doktrine, uz svesrdnu pomo─ç medija.

Zatim slijede ekonomske doktrine, pomo─çu kojih smo postali siroma┼íni i ba─Źeni u Du┼żni─Źko ropstvo.

Doktrina rasprodaje dr┼żavne imovine, 22 g. nas uvjeravaju pomo─çu gore spomenutih doktrina da je dobro sve rasprodati jer ─çe stranci bolje raspolagati sa na┼íom imovinom i biti ─çemo bogatiji. Kojeg li apsurda, i vrije─Ĺanja Hrvatskog naroda da je glup i gluplji.

Pa tko bi povjerio susjedu svoju imovinu (naravno osim na┼íe Vlade) pa pogledajte samo bli┼że susjedstvo ┼íto na radi Slovenija i Srbija ! A kamo li neki stranci koji tvrde da ako im prepustimo na┼íu imovinu, ┼żivjet ─çemo bolje. Naravno tu je dug od 50 mlrd. eura, 15 mlrd. kamata, 10 mlrd. garancija,
nepoznata brojka reprogramiranih kredita itd. Bez komentara.

Doktrina deindustrijalizacije, provodi se u Hrvatskoj privredi 22 godina, tako smo za to vrijeme izgubili 90% proizvodnje, a sada Bruxelles diktira da na┼ía brodogradili┼íta nekad tre─ça u svijetu nesmiju uzimati narud┼żbe.

A vlada ima nalog da po┼íto poto privatizira brodogradili┼íta (─Źitaj oplja─Źka) i ovo malo proizvodnje ┼íto nam je ostalo. Vidimo kako novi vlasnik u Splitu kupuje radnike ┼íkvera sa nekoliko janjaca.
Vidjet ćemo sutra, kada ti isti radnici ostanu bez škvera, kako će ih skupo stajati ta janjetina.

Doktrina definancijacije, savjetovali su i naredili Vladi da saniramo banke i prodamo ih strancima, sada je 95% banka u stranom vlasništvu, koje provode doktrinu deindustrijalizacije.
Obrtnik i poduzetnik ne mo┼że od nijedne banke dobiti kredit za stroj jer nema uvjete, ali ─çete vrlo lako dobiti kredit od iste banke za d┼żip od 100.000 eura.

Vlada je najavila, dokapitalizaciju (─Źitaj oplja─Źka) preostalih dviju banaka i osiguravaju─Źeg zavoda Croatia. Kada se to realizira, financijski sektor Hrvatske je u 100% valasni┼ítvu stranaca. Pa sad vi vodite Hrvatsku financijsku politku.

Doktrina diplomacije dolara i Doktrina dolara kao oru┼żja, to su financijske krize koje izazivaju siroma┼íenje naroda cijelog svijeta, a zatim se sirotinju lak┼íe kontrolira, lak┼íe se sa njom upravlja, lak┼íe se kupi, jer samo oni imaju kapital.

Najnoviji primjer je Svjetska financijska kriza u kolovozu 2008. g.
Od tada do danas svijet je u krizi osiroma┼íio za tri puta. Cijeli svjetski BDP je 85 tisu─ça mlrd $, a dug zemalja je 260 mlrd. $. Tri puta ve─çi. Tu se ne radi o 2% do 3 % zarade, to je enormna zarada od 300%. Bravo za financijsku oligarhiju. Uspjeli ste opla─Źkati cijeli svijet.

Jedino me raduje da ima jedna mala zemlja koja svako malo provodi referendume, jer se tamo pita narod kakvu dr┼żavu ┼żele i ja bi volio da se mi ugledamo na nju, jer smo i mi tako mali, samo ┼íto nemamo planine, ali imamo more. U ┼ávicarskoj je ovih dana izglasan referendum, na kojem je NAROD odlu─Źio da direktori korporacija ne mogu sebi ispla─çivati enormne razlike pla─ça i otpremnine.

Bravo za samoupravljanje u ┼ávicarskoj zemlji banaka i bankara i sjedi┼íta svjetskih korporacija, oni su dosko─Źili financijskoj oligarhiji.

Doktrina nafte kao oru┼żja, primjenjuje se paralelno sa doktrinom dolara, pa je u kolovozu 2008. g. nafta je sko─Źila na 147 $ po barelu i kriza se odr┼żava do danas. Krizom u Arapskom svijetu, cijena nafte ide ponovo na 110 $, a novo poskupljenje najavili su glasnogovornici ovih doktrina Bank of Amerika i Merill Linch, da ─çe nafta oti─çi do 200 $. (klub Bilderberg).
Iako je cijena barela u svijetu pala, na┼ía Vlada i dalje dr┼żi cijenu litre benzina kao da barel u Hrvatskoj ko┼íta 180 $.

Doktrina hrane kao oru┼żja, djeluje ve─ç dugi niz godina, tako je proizvodnja hrane u svijetu pala za 20% a cijena hrane je porasla za 30% (podaci UN-a), naravno u krizama najvi┼íe stradava narod bez posla, ┼íto je slu─Źaj i u Hrvatskoj.
Tako danas uvozimo sve poljoprivredne proizvode dok nam seljaci protestiraju u kolonama jer im nedaju raditi. Hrvatska da obradi svu zemlju, mo┼że prehraniti pola Europe.

Doktrina vode kao oru┼żja tek slijedi, jer pitke vode u svijetu ima svega 2%, a ve─ç danas litra destilirane vode u du─çanu ko┼íta 10 kn kao litra benzina.
 
(dnevno.hr/uredio: nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI Hrvatska · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,