Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA » CIA: Uvijek Znamo Gdje Ste !

CIA: Uvijek Znamo Gdje Ste !

mobilni-telefoni-cia“Svjesni ste činjenice da netko svo vrijeme zna gdje ste vi, jer nosite sa sobom telefon, čak i kada je on isključen. Znate to, nadam se? Da? Pa, trebalo bi”, izjavio je šef tehnološkog odjela CIA-e.

Gostujući na tehnološkoj konferenciji “GigaOM’s Structure:Data conference” u New York-u, Ira “Gus” Hunt je govorio o načinima na kojima ta agencija prikuplja podatke i njihovom značaju.

“Bilo koji podatak dobiva na vrijednosti tek onda kada ga možete povezati s nečim što će se dogoditi u budućnosti”, objasnio je Hunt, dodajući da je svijet sve više preplavljen porukama, tweetovima i videozapisima, i da CIA želi prikupiti sve to .

“Vi ste hodajuća platforma sa senzorima”, kazao je Hunt okupljenim zaljubljenicima u tehnološke novotarije, primjećujući da svi imaju telefone i tablete sa kamerama, detektorima svjetla, dodacima za geo-lociranje …

“Svjesni ste činjenice da netko svo vrijeme zna gdje ste vi, jer nosite sa sobom telefon, čak i kada je on isključen. Znate to, nadam se? Da? Pa, trebalo bi! “

Iako je malo vremena posvetio zaštiti podataka u online sferi, Hunt je napomenuo da se tehnologija danas toliko brzo razvija, pa bi se svi trebali upitati što su naša prava i tko posjeduje podatke o nama.

Njegovo predavanje dolazi svega nekoliko dana nakon što je objavljeno da je CIA s Amazonom potpisala desetogodišnji ugovor, vrijedan šesto milijuna dolara, koji se tiče razvoja cloud servisa. Iako nije potvrdio pisanje medija, Hunt je u više navrata govorio o cloud servisima i njihovom značaju u današnjem svijetu.

Tijekom svojeg govora dotakao se i o razvoja aplikacija za mobilne telefone, dodatno raspirujući debatu šalom o distopijskoj budućnosti u kojoj će samoupravljajući automobili tjerati ljude da idu po namirnice u trgovine.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs, youtube.com/uredio: nsp)
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: Novi Svjetski Poredak, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , ,