Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA » CIA: Uvijek Znamo Gdje Ste !

CIA: Uvijek Znamo Gdje Ste !

mobilni-telefoni-cia“Svjesni ste ─Źinjenice da netko svo vrijeme zna gdje ste vi, jer nosite sa sobom telefon, ─Źak i kada je on isklju─Źen. Znate to, nadam se? Da? Pa, trebalo bi”, izjavio je ┼íef tehnolo┼íkog odjela CIA-e.

Gostuju─çi na tehnolo┼íkoj konferenciji “GigaOMÔÇÖs Structure:Data conference” u New York-u, Ira “Gus” Hunt je govorio o na─Źinima na kojima ta agencija prikuplja podatke i njihovom zna─Źaju.

“Bilo koji podatak dobiva na vrijednosti tek onda kada ga mo┼żete povezati s ne─Źim ┼íto ─çe se dogoditi u budu─çnosti”, objasnio je Hunt, dodaju─çi da je svijet sve vi┼íe preplavljen porukama, tweetovima i videozapisima, i da CIA ┼żeli prikupiti sve to .

“Vi ste hodaju─ça platforma sa senzorima”, kazao je Hunt okupljenim zaljubljenicima u tehnolo┼íke novotarije, primje─çuju─çi da svi imaju telefone i tablete sa kamerama, detektorima svjetla, dodacima za geo-lociranje …

“Svjesni ste ─Źinjenice da netko svo vrijeme zna gdje ste vi, jer nosite sa sobom telefon, ─Źak i kada je on isklju─Źen. Znate to, nadam se? Da? Pa, trebalo bi! “

Iako je malo vremena posvetio zaštiti podataka u online sferi, Hunt je napomenuo da se tehnologija danas toliko brzo razvija, pa bi se svi trebali upitati što su naša prava i tko posjeduje podatke o nama.


Njegovo predavanje dolazi svega nekoliko dana nakon ┼íto je objavljeno da je CIA s Amazonom potpisala desetogodi┼ínji ugovor, vrijedan ┼íesto milijuna dolara, koji se ti─Źe razvoja cloud servisa. Iako nije potvrdio pisanje medija, Hunt je u vi┼íe navrata govorio o cloud servisima i njihovom zna─Źaju u dana┼ínjem svijetu.

Tijekom svojeg govora dotakao se i o razvoja aplikacija za mobilne telefone, dodatno raspirujući debatu šalom o distopijskoj budućnosti u kojoj će samoupravljajući automobili tjerati ljude da idu po namirnice u trgovine.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs, youtube.com/uredio: nsp)
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: Novi Svjetski Poredak, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , ,