Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » FACEBOOK: Kontrola dru┼ítvenih mre┼ża preko klju─Źnih rije─Źi

FACEBOOK: Kontrola dru┼ítvenih mre┼ża preko klju─Źnih rije─Źi

facebookZbog kojih ─çe vas klju─Źnih rije─Źi na dru┼ítvenim mre┼żama po─Źeti pratiti nadle┼żne vlasti?

Odsjek dr┼żavne sigurnosti (Department of Homeland Security) bio je prisiljen objaviti popis klju─Źnih rije─Źi za pra─çenje na dru┼ítvenim mre┼żama.

Ako razmi┼íljate da tweet-ate o oblacima, svinjetini, vje┼żbi ili ─Źak o Meksiku, razmislite ponovo. Na taj na─Źin mo┼że privu─çi pozornost ameri─Źkog Ministarstva dr┼żavne sigurnosti. U pri─Źi koja se pojavila na internetskoj stranici britanskog Daily Mail-a, izve┼íteno je da je DHS bio prisiljen objaviti popis klju─Źnih rije─Źi i fraze kori┼ítene za pra─çenje raznih dru┼ítvenih mre┼ża. Popis daje uvid u ono ┼íto DHS opisuje kao “znakove teroristi─Źkih ili drugih prijetnji SAD-u”

Popis je objavljen od strane informati─Źkog centra za elektroni─Źku privatnost (Electronic Privacy Information Center) koji je podnio zahtjev pod Zakonom o slobodi informiranja, prije tu┼żbe za objavu izdavanja dokumenata. Dokumenti su bili dio Odsjeka 2011 “analiti─Źara Desktop Binder-a” kori┼íteni od strane radnika u njihovom nacionalnom operativnom centru koji upu─çuje radnike na otkrivanje “medijskih izvje┼ítaja koji se negativno odra┼żavaju na DHS i odgovorne aktivnosti”.

Podaci rasvetljavaju kako su vladini analiti─Źari upu─çeni u patroliranje interneta u potrazi za doma─çe i vanjske prijetnje. ─îlanak Daily Mail-a napomenuo je da je informacijski centar za elektronsku privatnost napisao pismo i poslao ga Dr┼żavnom pododboru za protivterorizam i obavje┼í─çivanje, opisuju─çi ga kao “op┼íirnim, nejasnim i dvosmislenim”.

Ono ┼íto nisu otkrili je kako agencija zapravo dobiva pristup raznim tra┼żilicama i dru┼ítvenim mre┼żama za pra─çenje navedenih klju─Źnih rije─Źi. Moje mi┼íljenje je da DHS ima “poseban aran┼żman” s tvrtkama kao ┼íto su Google, Facebook, Microsoft, Yahoo i Twitter dobiti sigurnosni direktan API pristup. Ova vrsta pristupa ─çe omogu─çiti kori┼ítenje distribuirane cloud tehnologije za pra─çenje dnevnih protoka dru┼ítvenih medija i pretra┼żivanja aktivnosti u ne┼íto bli┼że stvarnom vremenu.


Volio bih saznati vi┼íe o tehnologijama koje su kori┼ítene za ostvarivanje ove vrste dru┼ítvenog / web pra─çenja. Prijave za pra─çenje trendova i dru┼ítvene statike su fascinantne kada se primjenjuju u drugim sektorima industrije. S obzirom na opseg monitoringa, siguran sam da ovaj ─Źlanak sada dolazi na DHS radar, pa vas molimo da slobodno ostavite komentar s bilo kakvim uvidom u ovaj slu─Źaj.

Popis klju─Źnih rije─Źi:

klju─Źne-rije─Źi-fb-3klju─Źne-rije─Źi-fb-2klju─Źne-rije─Źi-fb-1

 
 
(skajvok3r.blogspot.com, forbes.com/uredio:nsp)
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,