Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA » ZLATNE POLUGE: Kina priprema likvidaciju ameri─Źkog dolara

ZLATNE POLUGE: Kina priprema likvidaciju ameri─Źkog dolara

zlato-kina-amerikaKina taljenjem prera─Ĺuje svoje zlatne rezerve u male poluge od jednog kilograma, kako bi lansirala novu globalnu “zlatnu” valutu. Mnogi ka┼żu da ─çe to naru┼íiti globalnu trgovinu i da ─çe na kraju dovesti do kolapsa ameri─Źkog dolara.

Nema sumnje da ─çe ameri─Źki dolar uskoro biti pro┼ílost. To je zasigurno strate┼íki plan novog, nedavno i pod pritiskom potpisanog trgovinskog sporazuma s Rusijom, Japanom, ─îileom, Brazilom, Indijom i Iranom. SAD ─çe biti nasilno izba─Źen od strane najve─çih trgovinskih nacija u svijetu, a dolar ─çe postepeno propadati. GATA (Gold Anti-Trust Action) sada procjenjuje da je 80% zlata, za koje investitori vjeruju da su raspore─Ĺeni i pohranjeni na njihovim ra─Źunima, odavno nestalo, a ve─çina toga je vjerojatno zavr┼íila u Kini.

Kina tali zlatne poluge

Kina ima ambiciozan plan taljenja velikih zlatnih poluga i pretvaranja u manje poluge od 1 kg. U pripremi je nešto što će poremetiti globalnu trgovinu, a sigurno i globalni bankovni sustav. Veliki projekt prerade zlata ukazuje na to da Kina priprema novi sustav trgovinskog poravnavanja.

Unutar tog procesa sigurno su ugra─Ĺeni novi temelji za mogu─çi novi monetarni sustav baziran na zlatu, koji podr┼żava trgovinske uplate. U po─Źetku ─çe biti kori┼íten za trgovinu, a kasnije ─çe se koristiti i u bankarstvu. Ameri─Źke dr┼żavne obveznice bazirane na dolaru biti ─çe odba─Źene u stranu.

Promatrajte ovaj kineski projekt kao preliminarni uvod u kolaps sustava zasnovanog na ameri─Źkom dolaru. Kinezi uklanjaju tisu─çe tona zlatnih poluga iz Londona, New Yorka i ┼ávicarske. Oni tale poluge te ih vi┼íe ne mjere u unci (standardna te┼żinska mjera za zlato i druge plemenite metale) nego u kilogramima.

Ve─çe poluge su smanjene na 1 kg i pohranjeni u Kini. Nije poznato obavlja li se projekt taljenja zlata u potpunosti u Kini ili i u nekim drugim zemljama, no postoje pokazatelji koji daju do znanja da bi u projekt mogle biti uklju─Źene ┼ívicarske ljevaonice zlata, budu─çi da imaju puno iskustva i kapaciteta.

Pri─Źu o taljenju velikih kineskih poluga zlata potvr─Ĺuju izvori iz Londona. Izgleda da je vrlo jasno da Kinezi pripremaju novi trgovinski sustav, koji se podudara s novim bankarskim sustavom svjetske rezervne valute.

Kinezi mogu napraviti zna─Źajan dio novih poluga te┼żine 1 kg, koji bi bili na raspolaganju malim ulaga─Źima i bogatim pojedincima u Kini. Oni ─çe odbaciti otrovni sustav ameri─Źkih dr┼żavnih obveznica kao osnovu bankarstva. Dvije poruke su ovdje nepogre┼íive. Zapadni┬á i britanski sustav, baziran na funtama i uncama, mogao bi biti u potpunosti izba─Źen.

No, mo┼żda je u kineski projekt uklju─Źeno i ne┼íto ve─çe. Mo┼żda se formalna istraga o zlatnim polugama punjenim volframom provodi na skriven na─Źin. Po─Źetkom 2010. godine, poluge punjene volframom postale se velika pri─Źa, o─Źito zadr┼żana u tajnosti, a svi tragovi su vodili do Fort Knoxa, poznatog ameri─Źkog skladi┼íta zlata.
 

 
 
izvor: politika.hr, youtube.com/uredio:nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=12617"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,