Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA » ZLATNE POLUGE: Kina priprema likvidaciju američkog dolara

ZLATNE POLUGE: Kina priprema likvidaciju američkog dolara

zlato-kina-amerikaKina taljenjem prerađuje svoje zlatne rezerve u male poluge od jednog kilograma, kako bi lansirala novu globalnu “zlatnu” valutu. Mnogi kažu da će to narušiti globalnu trgovinu i da će na kraju dovesti do kolapsa američkog dolara.

Nema sumnje da će američki dolar uskoro biti prošlost. To je zasigurno strateški plan novog, nedavno i pod pritiskom potpisanog trgovinskog sporazuma s Rusijom, Japanom, Čileom, Brazilom, Indijom i Iranom. SAD će biti nasilno izbačen od strane najvećih trgovinskih nacija u svijetu, a dolar će postepeno propadati. GATA (Gold Anti-Trust Action) sada procjenjuje da je 80% zlata, za koje investitori vjeruju da su raspoređeni i pohranjeni na njihovim računima, odavno nestalo, a većina toga je vjerojatno završila u Kini.

Kina tali zlatne poluge

Kina ima ambiciozan plan taljenja velikih zlatnih poluga i pretvaranja u manje poluge od 1 kg. U pripremi je nešto što će poremetiti globalnu trgovinu, a sigurno i globalni bankovni sustav. Veliki projekt prerade zlata ukazuje na to da Kina priprema novi sustav trgovinskog poravnavanja.

Unutar tog procesa sigurno su ugrađeni novi temelji za mogući novi monetarni sustav baziran na zlatu, koji podržava trgovinske uplate. U početku će biti korišten za trgovinu, a kasnije će se koristiti i u bankarstvu. Američke državne obveznice bazirane na dolaru biti će odbačene u stranu.

Promatrajte ovaj kineski projekt kao preliminarni uvod u kolaps sustava zasnovanog na američkom dolaru. Kinezi uklanjaju tisuće tona zlatnih poluga iz Londona, New Yorka i Švicarske. Oni tale poluge te ih više ne mjere u unci (standardna težinska mjera za zlato i druge plemenite metale) nego u kilogramima.

Veće poluge su smanjene na 1 kg i pohranjeni u Kini. Nije poznato obavlja li se projekt taljenja zlata u potpunosti u Kini ili i u nekim drugim zemljama, no postoje pokazatelji koji daju do znanja da bi u projekt mogle biti uključene švicarske ljevaonice zlata, budući da imaju puno iskustva i kapaciteta.

Priču o taljenju velikih kineskih poluga zlata potvrđuju izvori iz Londona. Izgleda da je vrlo jasno da Kinezi pripremaju novi trgovinski sustav, koji se podudara s novim bankarskim sustavom svjetske rezervne valute.

Kinezi mogu napraviti značajan dio novih poluga težine 1 kg, koji bi bili na raspolaganju malim ulagačima i bogatim pojedincima u Kini. Oni će odbaciti otrovni sustav američkih državnih obveznica kao osnovu bankarstva. Dvije poruke su ovdje nepogrešive. Zapadni  i britanski sustav, baziran na funtama i uncama, mogao bi biti u potpunosti izbačen.

No, možda je u kineski projekt uključeno i nešto veće. Možda se formalna istraga o zlatnim polugama punjenim volframom provodi na skriven način. Početkom 2010. godine, poluge punjene volframom postale se velika priča, očito zadržana u tajnosti, a svi tragovi su vodili do Fort Knoxa, poznatog američkog skladišta zlata.
 

 
 
izvor: politika.hr, youtube.com/uredio:nsp
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=12617"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
banka, banke, krediti, kamate, otkup zlata

Filed under: TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,