Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Codex Alimentarius Dopušta Otrov u Hrani Koji Nas Ubija

Codex Alimentarius Dopušta Otrov u Hrani Koji Nas Ubija

codex-alimentarius-frankensteinCodex Alimentarius je organizacija,  osnovana prije 40-ak godina od strane Svjetske Zdravstvene Organizacije (WHO) i Organizacije za Hranu i Poljoprivredu (FAO) pod pokroviteljstvom UN. Codex je bio osnovan sa dobrom svrhom zaštite potrošača i kontrole sigurnosti hrane.

Ovo je sinhronizirano predavanje Dr. Rima Laibow-e o pogubnom Codex Alimentarius-u. Evo i nekih citata.

Dr. Rima Laibow:
“Codex postavlja granice za opasne industrijske kemikalije koje možete imati u Vašoj hrani. A granice su nevjerojatno visoke. Otiđite na Codex Alimentarius, preko Google-a … i pogledajte odgovarajuće kućice na vrhu stranice, pa pogledajte toksine i veterinarske kemikalije i granice koje su postavljene.

Oni su meni ZASTRAŠUJUĆI. Imena kemikalija koje su dopuštene i količine kemikalija koje su dopuštene, su mi zastrašujući.

Zašto sam zastrašena? E pa, možda sam ja kukavica. Moguće je … ali, razmislite o ovome. 2001 g.. skupilo se 176 zemalja, uključujući i SAD, pa su rekli: ima 12 stvarno loših organskih kemikalija.

Zovu se POZ (eng. POP-s). Perzistentni Organski Zagađivači.

Ima ih mnogo, ali postoji 12 koji su tako loši da nitko ne može reći da se tih 12 POZ-a ne mora zabraniti diljem svijeta. Devet od 12 najgorih poznatih organskih kemikalija su PESTICIDI, što nije iznenađenje, jer ubijaju stvari. I naravno, mi imamo puno procesa i enzimskih sustava koji su vrlo slični onima kod insekata i drugih štetočina, pa nisu tako dobri za nas. Ali Codex ima druge ideje.

Codex je vratio SEDAM, sedam od 9 zabranjenih POZ-a koje je 176 zemalja zabranilo! Dieldrin, aldrin, heksahlorin-benzen … i hrana koja se uvozi iz drugih zemalja i sadrži ove tvari, ne može se zaustaviti na našim granicama. Zato, jer bi inače, na daj Bože, to bilo kršenje sporazuma. Tako funkcionira Codex.

Codex će, prema zajedničkim projekcijama Svjetske trgovinske projekcije i Organizacije za hranu i agro-kulturu … ja nisam ovo izmislila … Molim Vas, ako ste otkopčali vaše intelektualne sigurnosne pojaseve, vratite ih … ako izračunate brojeve u projekcijama SZO i FAO, epidemiološke projekcije … oni procjenjuju, ne ja – jer šta ja znam, ONI procjenjuju – oni su stručnjaci … da će sama smjernica za minerale i vitamine, kada bude globalno primijenjena 31 prosinca 2009 g.. rezultirati minimum 3 MILIJARDE SMRTI!

Jedna milijarda kroz prosto izgladnjivanje. Ti ljudi koji će umrijeti nisu pretjerano ekonomski uspješni, iz kuta korporacija. Kada umirete od gladi … koliko toga možete uraditi, odnosno koliko toga možete kupiti … ne puno.

Zaboravite njih. Ali, a-haa, sljedeće dvije milijarde. Oni će umrijeti od bolesti koje se mogu izbjeći, uzrokovanih neuhranjenosti. Rak, najprofitabilnije stanje ikada poznato ljudskom rodu. Kardiovaskularne bolesti, dijabetes i još čitavi niz bolesti koje se mogu izbjeći.
 

 

Codex Alimentarius

…Zamislite svijet bez vitamina i minerala. Svijet, u kojem je proizvodnja i prodaja prirodnih lijekova kažnjivo djelo. Trgovine, pune genetski modificiranih proizvoda bez oznake GMO. Krave, koje moraju biti tretirane sa genetski modificiranim hormonima rasta sa dodatkom antibiotika. Hranu, koja da bi dospjela na police trgovina, mora biti podvrgnuta zračenju.

Mislite, da je to scenarij još jednog sci-fi filma? Griješite!
Ovo je – moguća bliska budućnost!

Pod svojim krilom Codex ima više od 20 državnih komisija, koje rade na tome, da definiraju standarde i smjernice, koje na međunarodnom nivou kontroliraju proizvodnju i sigurnosti hrane. Još jedan njezin cilj je rješavanje problema povezanih sa genetski modificiranom hranom i biotehnologijom.

Na žalost, s vremenom organizacija je pala pod utjecaj velikih farmaceutskih i poljoprivrednih korporacija i proizvođača genetski modificirane hrane. Umjesto toga, da štiti interese potrošača, danas Codex Alimentarius predstavlja interese ogromnih korporacija, poput Monsanto-a.

Codex Alimentrius nije zdravstvena komisija, nego komisija za trgovinu.  Prioritet Codexa je ostvarenje interesa multimilijunskih tvrtki za proizvodnju hrane i lijekova, a ne dobrobit i zdravlje potrošača.

Codex Alimentarius  je usko povezan sa Svjetskom Trgovačkom Organizacijom (WTO). WTO koristi kriterije, razrađene Codexom, da bi postavila pravila i standarde međunarodne trgovine.

Koja pravila nameće Codex Alimentarius?

Pravila, koja nameće Codex razrađena su sa ciljem da osiguraju zaradu ogromnih korporacija, koje proizvode hranu, i za tvrtke, koje se bave genetskim inženjeringom. Ova pravila predstavljaju ogromnu opasnost za zdravlje svake osobe na ovom planetu.

To, što oni predlažu je apsurdno. Prirodni dodaci prehrani, alternativni lijekovi, vitamini i minerali će postati nezakoniti, dok će se otrovne kemikalije koristiti kao dodatci prehrani i aditivi. Većina hrane će biti podvrgnuta zračenju, a na genetski modificirane proizvode neće se smjeti staviti oznaka GMO.

Kriteriji koje nameće Codex:

Genetski modificirana hrana:

  • uvođenje genetski modificiranih proizvoda na globalnoj razini
  • GMO kampanja se vodi od strane SAD-a i Kanade, a Europa će morati popustiti pod njihovim pritiskom
  • bit će dozvoljeno da se sjeme „Terminator“ prodaje na međunarodnoj razini
  • stižu novi genetski modificirani životinjski proizvodi
  • genetski modificirani proizvodi više ne moraju imati oznaku GMO na etiketi

 

Ekološki uzgoj:

  • smanjenje standarda eko uzgoja
  • podrška ogromnim poljoprivrednim korporacijama sa „isplativijom“ proizvodnjom
  • uvođenje različitih sintetičkih aditiva i metoda
  • procesiranja u eko-proizvodnju
  • prema zakonu eko-uzgajivači  od sada smiju podvrgnuti svoje proizvode zračenju
  • na etiketi eko-proizvoda ne moraju biti navedeni  sastojci ne-organskog podrijetla

 

Aditivi:

  • više od 300 različitih aditiva (većinom sintetičkih) su odobreni kao „sigurni“. Među njima su aspartam, BHA, BHT, potassium bromat, tartrazine itd.
  • ne uzima se u obzir potencijalan rizik dugoročnog korištenja namirnica sa tim aditivima

 

Postotak pesticida u hrani:

  • dopuštaju se visoke razine više od 3,275 vrsta pesticida u hrani, uključujući i te, za koje se zna da su kancerogeni ili poremećuju rad endokrinog sistema, na primjer, 2,4-D, atrazine, methyl bromide
  • ne uzima se u obzir rizik za zdravlje uslijed dugoročnog korištenja namirnica sa pesticidima

 

Hrana i dodaci prehrani

  • minimalna dnevna doza vitamina i minerala je spuštena za 75%
  • postavljena je oštra granica između hrane i lijekova. Nutrijenti će od sada spadati u kategoriju lijekova
  • dodaci prehrani će morati prolaziti klinička ispitivanja, što je preskupo za većinu proizvođača. Ovo daje zeleno svijetlo velikim korporacijama i uništava male proizvođače.
  • spuštanje minimalne dnevne doze nutrijenata će imati ozbiljan negativan utjecaj na zdravlje čovječanstva

 
 
(vestinet.rs, alternativa-za-vas.com, youtube.com/uredio: nsp)
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=12481"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,