Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Codex Alimentarius Dopu┼íta Otrov u Hrani Koji Nas Ubija

Codex Alimentarius Dopušta Otrov u Hrani Koji Nas Ubija

codex-alimentarius-frankensteinCodex Alimentarius je organizacija, ┬áosnovana prije 40-ak godina od strane Svjetske Zdravstvene Organizacije (WHO) i Organizacije za Hranu i Poljoprivredu (FAO) pod pokroviteljstvom UN. Codex je bio osnovan sa dobrom svrhom za┼ítite potro┼ía─Źa i kontrole sigurnosti hrane.

Ovo je sinhronizirano predavanje Dr. Rima Laibow-e o pogubnom Codex Alimentarius-u. Evo i nekih citata.

Dr. Rima Laibow:
“Codex postavlja granice za opasne industrijske kemikalije koje mo┼żete imati u Va┼íoj hrani. A granice su nevjerojatno visoke. Oti─Ĺite na Codex Alimentarius, preko Google-a … i pogledajte odgovaraju─çe ku─çice na vrhu stranice, pa pogledajte toksine i veterinarske kemikalije i granice koje su postavljene.

Oni su meni ZASTRA┼áUJU─ćI. Imena kemikalija koje su dopu┼ítene i koli─Źine kemikalija koje su dopu┼ítene, su mi zastra┼íuju─çi.

Za┼íto sam zastra┼íena? E pa, mo┼żda sam ja kukavica. Mogu─çe je … ali, razmislite o ovome. 2001 g.. skupilo se 176 zemalja, uklju─Źuju─çi i SAD, pa su rekli: ima 12 stvarno lo┼íih organskih kemikalija.

Zovu se POZ (eng. POP-s). Perzistentni Organski Zaga─Ĺiva─Źi.

Ima ih mnogo, ali postoji 12 koji su tako lo┼íi da nitko ne mo┼że re─çi da se tih 12 POZ-a ne mora zabraniti diljem svijeta. Devet od 12 najgorih poznatih organskih kemikalija su PESTICIDI, ┼íto nije iznena─Ĺenje, jer ubijaju stvari. I naravno, mi imamo puno procesa i enzimskih sustava koji su vrlo sli─Źni onima kod insekata i drugih ┼íteto─Źina, pa nisu tako dobri za nas. Ali Codex ima druge ideje.

Codex je vratio SEDAM, sedam od 9 zabranjenih POZ-a koje je 176 zemalja zabranilo! Dieldrin, aldrin, heksahlorin-benzen … i hrana koja se uvozi iz drugih zemalja i sadr┼żi ove tvari, ne mo┼że se zaustaviti na na┼íim granicama. Zato, jer bi ina─Źe, na daj Bo┼że, to bilo kr┼íenje sporazuma. Tako funkcionira Codex.

Codex ─çe, prema zajedni─Źkim projekcijama Svjetske trgovinske projekcije i Organizacije za hranu i agro-kulturu … ja nisam ovo izmislila … Molim Vas, ako ste otkop─Źali va┼íe intelektualne sigurnosne pojaseve, vratite ih … ako izra─Źunate brojeve u projekcijama SZO i FAO, epidemiolo┼íke projekcije … oni procjenjuju, ne ja – jer ┼íta ja znam, ONI procjenjuju – oni su stru─Źnjaci … da ─çe sama smjernica za minerale i vitamine, kada bude globalno primijenjena 31 prosinca 2009 g.. rezultirati minimum 3 MILIJARDE SMRTI!

Jedna milijarda kroz prosto izgladnjivanje. Ti ljudi koji ─çe umrijeti nisu pretjerano ekonomski uspje┼íni, iz kuta korporacija. Kada umirete od gladi … koliko toga mo┼żete uraditi, odnosno koliko toga mo┼żete kupiti … ne puno.

Zaboravite njih. Ali, a-haa, sljede─çe dvije milijarde. Oni ─çe umrijeti od bolesti koje se mogu izbje─çi, uzrokovanih neuhranjenosti. Rak, najprofitabilnije stanje ikada poznato ljudskom rodu. Kardiovaskularne bolesti, dijabetes i jo┼í ─Źitavi niz bolesti koje se mogu izbje─çi.
 

 

Codex Alimentarius

ÔÇŽZamislite svijet bez vitamina i minerala. Svijet, u kojem je proizvodnja i prodaja prirodnih lijekova ka┼żnjivo djelo. Trgovine, pune genetski modificiranih proizvoda bez oznake GMO. Krave, koje moraju biti tretirane sa genetski modificiranim hormonima rasta sa dodatkom antibiotika. Hranu, koja da bi dospjela na police trgovina, mora biti podvrgnuta zra─Źenju.

Mislite, da je to scenarij još jednog sci-fi filma? Griješite!
Ovo je ÔÇô mogu─ça bliska budu─çnost!

Pod svojim krilom Codex ima vi┼íe od 20 dr┼żavnih komisija, koje rade na tome, da definiraju standarde i smjernice, koje na me─Ĺunarodnom nivou kontroliraju proizvodnju i sigurnosti hrane. Jo┼í jedan njezin cilj je rje┼íavanje problema povezanih sa genetski modificiranom hranom i biotehnologijom.

Na ┼żalost, s vremenom organizacija je pala pod utjecaj velikih farmaceutskih i poljoprivrednih korporacija i proizvo─Ĺa─Źa genetski modificirane hrane. Umjesto toga, da ┼ítiti interese potro┼ía─Źa, danas Codex Alimentarius predstavlja interese ogromnih korporacija, poput Monsanto-a.

Codex Alimentrius nije zdravstvena komisija, nego komisija za trgovinu. ┬áPrioritet Codexa je ostvarenje interesa multimilijunskih tvrtki za proizvodnju hrane i lijekova, a ne dobrobit i zdravlje potro┼ía─Źa.

Codex Alimentarius┬á je usko povezan sa Svjetskom Trgova─Źkom Organizacijom (WTO). WTO koristi kriterije, razra─Ĺene Codexom, da bi postavila pravila i standarde me─Ĺunarodne trgovine.

Koja pravila name─çe Codex Alimentarius?

Pravila, koja name─çe Codex razra─Ĺena su sa ciljem da osiguraju zaradu ogromnih korporacija, koje proizvode hranu, i za tvrtke, koje se bave genetskim in┼żenjeringom. Ova pravila predstavljaju ogromnu opasnost za zdravlje svake osobe na ovom planetu.

To, ┼íto oni predla┼żu je apsurdno. Prirodni dodaci prehrani, alternativni lijekovi, vitamini i minerali ─çe postati nezakoniti, dok ─çe se otrovne kemikalije koristiti kao dodatci prehrani i aditivi. Ve─çina hrane ─çe biti podvrgnuta zra─Źenju, a na genetski modificirane proizvode ne─çe se smjeti staviti oznaka GMO.

Kriteriji koje name─çe Codex:

Genetski modificirana hrana:

 • uvo─Ĺenje genetski modificiranih proizvoda na globalnoj razini
 • GMO kampanja se vodi od strane SAD-a i Kanade, a Europa ─çe morati popustiti pod njihovim pritiskom
 • bit ─çe dozvoljeno da se sjeme ÔÇ×TerminatorÔÇť prodaje na me─Ĺunarodnoj razini
 • sti┼żu novi genetski modificirani ┼żivotinjski proizvodi
 • genetski modificirani proizvodi vi┼íe ne moraju imati oznaku GMO na etiketi

 

Ekološki uzgoj:

 • smanjenje standarda eko uzgoja
 • podr┼íka ogromnim poljoprivrednim korporacijama sa ÔÇ×isplativijomÔÇť proizvodnjom
 • uvo─Ĺenje razli─Źitih sinteti─Źkih aditiva i metoda
 • procesiranja u eko-proizvodnju
 • prema zakonu eko-uzgajiva─Źi ┬áod sada smiju podvrgnuti svoje proizvode zra─Źenju
 • na etiketi eko-proizvoda ne moraju biti navedeni ┬ásastojci ne-organskog podrijetla

 

Aditivi:

 • vi┼íe od 300 razli─Źitih aditiva (ve─çinom sinteti─Źkih) su odobreni kao ÔÇ×sigurniÔÇť. Me─Ĺu njima su aspartam, BHA, BHT, potassium bromat, tartrazine itd.
 • ne uzima se u obzir potencijalan rizik dugoro─Źnog kori┼ítenja namirnica sa tim aditivima

 

Postotak pesticida u hrani:

 • dopu┼ítaju se visoke razine vi┼íe od 3,275 vrsta pesticida u hrani, uklju─Źuju─çi i te, za koje se zna da su kancerogeni ili poreme─çuju rad endokrinog sistema, na primjer, 2,4-D, atrazine, methyl bromide
 • ne uzima se u obzir rizik za zdravlje uslijed dugoro─Źnog kori┼ítenja namirnica sa pesticidima

 

Hrana i dodaci prehrani

 • minimalna dnevna doza vitamina i minerala je spu┼ítena za 75%
 • postavljena je o┼ítra granica izme─Ĺu hrane i lijekova. Nutrijenti ─çe od sada spadati u kategoriju lijekova
 • dodaci prehrani ─çe morati prolaziti klini─Źka ispitivanja, ┼íto je preskupo za ve─çinu proizvo─Ĺa─Źa. Ovo daje zeleno svijetlo velikim korporacijama i uni┼ítava male proizvo─Ĺa─Źe.
 • spu┼ítanje minimalne dnevne doze nutrijenata ─çe imati ozbiljan negativan utjecaj na zdravlje ─Źovje─Źanstva

 
 
(vestinet.rs, alternativa-za-vas.com, youtube.com/uredio: nsp)
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=12481"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,