Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » 80% Svjetskog Zlata NE POSTOJI !?

80% Svjetskog Zlata NE POSTOJI !?

zlatne-poluge-Fort-KnoxChris Powell, tajnik i blagajnik odbora Gold Anti-Trust Action izjavio je Bernie Lo na CNBC Azija da središnje banke i dalje manipuliraju zlatom na tržištu i kao što su oni zainteresirani za potporu državnih obveznica i dolara, te održavanja niske kamatne stope.

Powell upozorava u svezi “papirnatog zlata” i kaže da:

“pokušavamo uvjeriti ulagače da ako su kupili zlato, bolje im je da su kupili pravi zlato – metal. Oni ne bi trebali dobiti “papirnato zlato” i držati ga u bankarskom sustavu”.

On kaže da” postoji velika ogoljena kratka pozicija u zlatu “i procjenjuje se da možda 75% do 80% zlata  svijet misli da posjeduje, već su to samo potvrde o polugama u banci koja je potpisana u osnovi od strane središnjih banaka. (FED)”

Bernie Min pita što je “krajnji rezultat”?

S obzirom na cijenu zlata, Powell je rekao da on ne bi predviđao, ali on se pita “što će biti vrijednost ili cijena zlata ako svijet ikada otkrije da 80% zlata – NE POSTOJI”

“Tada možda neće postojati dovoljno nula u svijetu da se stavi iza cijene zlata.”

Powell je rekao da kupci trebali posjedovati zlato u “ruci” ili u obliku odijeljenog izvan bankarskog sustava.

On je zaključio tvrdnjom da se tajna intervencija na tržištu zlata može nastaviti sve dok kupci zlata ne posjeduju pravo fizičko zlato.

Mi ne prihvaćamo GATA (Gold Anti-Trust Action) stavove, međutim neki od njihovih dokaza i mnogi njihovi argumenti su uvjerljivi. Moramo još vidjeti bilo analitičar ili komentator adresa materijalne pitanja su podigli i raskrinkati ili opovrgnuti svoje tvrdnje.

Slobodna tržišta trebaju slobodu govora i pluralizam mišljenja. Grupno mišljenje i udobni konsenzus nas je doveo u današnji financijski i gospodarski nered. Stoga, otvorena, iskrena i racionalna rasprava o svim aspektima plemenitih metala, drugih tržišta sa našim sadašnjim monetarnim sustavom je važno.

Biti u potpunosti informiran o svim činjenicama i temeljima upravljanja tržišta je neophodno kako bi se zaštitili i prikupljali bogatstvo.
 


 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,