Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Masoni, VIJESTI IZ SVIJETA » Dragan Đurić: Najmoćniji masoni svijeta ovih dana u Srbiji

Dragan Đurić: Najmoćniji masoni svijeta ovih dana u Srbiji

templari metropol masoni SrbijaSrbija se ovih dana još jednom potvrđuje kao središe i sluškinja svjetskih središta masonerije, što samo po sebi sasvim zorno tumači većinu  procesa koji se zbivaju  na unutarnjem ali  i na vanjskopolitičkom planu.

Beograd će, naime, od 15. do 17. listopada biti središte globalne  masonerije.  Naime, tada će u glavnom gradu Srbije, u  povodu 100. obljetnice  priznavanja „Vrhovnog Savjeta Srbije“ biti održana proslava, na kojoj će sudjelovati  „senke ljudi iz senke“, odnosno „najmoćniji među najmoćnijima u svijetu masona“, kako ih nazivaju beogradski mediji.

Tim povodom,  Dragan Đurić, mason 33. stupnja i čelnik srpske masonerije okupljene u Vrhovni savjet Srbije (VSS) Škotskog reda, po prvi se puta obratio javnosti, kroz razgovor koji je objavio beogradski Alo.

- Vrhovni savjet Srbije toga dana naime obilježava 100 godina od kada je Vrhovni savjet Grčke osnovao Vrhovni savjet Kraljevine Srbije Škotskog reda, pojašnjava Đurić.

Godine 1912. na zasjedanju svih Vrhovnih savjeta svijeta u Vashingtonu  Vrhovni savjet Kraljevine Srbije je priznat kao jedina masonska vlast na teritoriji naše zemlje – pojasnio je  Đurić povijest  ovog masonskog društva.

Krema svjetske masonerije ovih dana u Beogradu

Đurić je od prošle godine i „Veliki Generalni sekretar Vrhovnog savjeta svijeta“, koordinacije masonskih loža koja objedinjuje 53 vrhovna savjeta. Kako kaže, beogradskoj masonskoj konferenciji 16. listopada nazočiti će najmoćniji voditelji masonskih loža drugih zemalja, poput Francuske, Rusije, Španjolske, Belgije, Portugala…

Pošto je u pitanju sami vrh svjetske masonerije, njihova imena ostaju tajna, pošto mason sam mora odlučiti o svome hoće li i kada izići u javnost, tvrdi Đukić.  Ipak,  sudeći prema pisanju beogradskog medija,  počast srpskoj masoneriji odati će ovih dana „najveći od najvećih“, među kojima će biti i neka poznata svjetska imena.

srpski masoni iluminati NWO slobodni zidari

Biti će nazočni članovi Velike nacionalne lože Srbije i ostala braća, od prvog do 33. stupnja. VSS se smatra pravim i jedinim nasljednikom Vrhovnog savjeta Kraljevine Srbije i jedini upražnjava Škotski obred. Samo mi u Srbiji surađujemo sa Vrhovnim savjetom Francuske, a na međunarodnom planu sa svim Vrhovnim savjetima koji surađuju sa francuskim. Dio smo organizacije koja se zove Vrhovni savjeti Svijeta i sve naše lože rade po Škotskom obredu.

To je izvorna tradicija i prirodno okruženje Srba kao slobodnih zidara – napominje prvi mason Srbije i pojašnjava kako Škotski red i Vrhovni savjeti, odnosno jurisdikcije, zahvaljujući SAD-u, pokrivaju veliku većinu i praktično čine tri četvrtine ukupne svjetske masonerije.

Tko je Dragan Đurić?

Rođen je 1961. godine u Knjaževcu. Zajedno s majkom, odselio je 1972. U Francusku.  Diplomirao je elektroniku, a potom se zaposlio u „General Motors France“ i ubrzo postao direktor inženjering sektora za „kočioni sustav i servo uređaje“. Od 1993. godine je u privatnom poslu, kao građevinski poduzetnik  za unutarnje uređivanje i dekoraciju. Bio je predsjednik niza jugoslavenskih klubova u Francuskoj, vođa srpske zajednice u iseljeništvu  i predsjednik Svesrpske zajednice.

U slobodno zidarstvo primljen je 17. svibnja 1982. godine, u loži „Grand val“, koja radi pod zaštitom Velike lože Francuske, i bio je najmlađi mason regularno uzdignut u 33. stupanj  1998. godine. Prošle godine je u Beogradu postavljen za Velikog generalnog sekretara Vrhovnog savjeta svijeta.
 
izvor: novosti.rs, hrsvijet.net
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=11003"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: Masoni, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , ,