Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni, NOVAC, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA » Najbogatiji svjetski manipulatori se riješavaju dionica: Ekonomisti znaju zašto, mi ne znamo ?!

Najbogatiji svjetski manipulatori se riješavaju dionica: Ekonomisti znaju zašto, mi ne znamo ?!

bufffet soros bilijarderUnatoč 6,5% rasta burzovnih indeksa dionica na tržištu tijekom posljednja tri mjeseca, nekoliko milijardera u tišini polako se riješavaju svojih dionica. . . . . i brzo. Stiže li potop epskih razmjera, uskoro ćemo vidjeti ?! Najveći svjetski manipulatori to samo znaju, i ovaj put su udruženi.

Warren Buffett, koji je bio navijač za američke dionice već neko vrijeme, odbacuje  (čitaj. prodaje bez obzira na tržišna kretanja) dionice alarmantanom stopom. On se  nedavno žalio na “razočaravajuće rezultate”  američkih tvrtki kao što su Johnson & Johnson, Procter & Gamble, i Kraft Foods.

U najnovijem izvještaju Buffet-ove holding tvrtke Berkshire Hathaway, Buffet drastično smanjenje svoju izloženost dionicama koje ovise o potrošačkim navikama kupnje. Berkshire je prodao otprilike 19 milijuna dionica Johnson & Johnson, i smanjio svoj ukupni udio u “dionicama potrošačkih proizvoda” za 21%. Berkshire Hathaway je također prodao svoj cjelokupni udio u Kalifornijskom dobavljaču računalnih dijelova – Intel.

70% američkog gospodarstva ovisi o potrošnji, Buffett očito ima nedostatak vjere u tim tvrtkama sa stavom “budući izgledi su zabrinjavajući”.

Nažalost Buffett nije jedini.

Suradnik milijarder John Paulson, koji se obogatio na tržištu klađenja drugorazrednih hipotekarnih kredita, također čisti svoje američke zalihe dionica. Tijekom drugog tromjesečja ove godine, Paulsonov hedge fond, Paulson & Co, se riješio 14.000.000 dionica JPMorgan Chase-a. Fond je također odbacio svoju cjelokupnu poziciju u diskontnom trgovačkom lancu Family Dollar i potrošačkim proizvodima za kavu Sara Lee.

Konačno, milijarder George Soros je nedavno prodao gotovo sve svoje dionice banaka, uključujući dionice JPMorgan Chase, Citigroup i Goldman Sachs. Od te tri banke, Soros je prodao više od milijun dionica.

Pa zašto se ovi milijarderi pomahnitalo riješavaju svojih dionica američkih tvrtki?

Uostalom, dioničko tržište je još uvijek u sredini svojeg povijesnog rally-a. Cijene nekretnina napokon su se nivelirale, a po prvi put u posljednjih pet godina zapravo su i u porastu u mnogim mjestima. I stopa nezaposlenosti čini se da se stabilizirala.

Vrlo je vjerojatno da su ti profesionalni investitori svjesni posebnih istraživanja koja pokazuju masivnu tržišnu korekciju, čak 90%, koja bi se mogla desiti u budućnosti.

Jedna takva osoba koja je objavila svoje istraživanja je Robert Wiedemer, uvaženi ekonomist i autor New York Times-ove najprodavanije knjige pod nazivom “Aftershock”

Prije nego što odbacimo mogućnost 90%-tnog pada na tržištu dionica, kao nerealni scenario, razmislite o Wiedemer-ovoj reputaciji.

U 2006, Wiedemer i tim ekonomista točno je predvidio kolaps na američkom tržištu nekretnina, tržišta kapitala i potrošnje koje se potopilo u Sjedinjenim Državama. On je nakon toga objavio svoje istraživanje u knjizi America’s Bubble Economy” (Američka Balon Ekonomija)

APOCALOPITMISTKnjiga je uzbrzo uhvatila sve pohvale za svoju točnost u predviđanju što su mnogi mislili da se nikada neće dogoditi, i Wiedemer-a kao pouzdanog proroka.

Kolaps počinje sa osvrtanjem na strategiju Federalnih rezervi koja je štampala masivan iznos novca iz čistog zraka u pokušaju da se stimulira gospodarstvo.

“Ta sredstva nisu napravljena na tržištu i gospodarstvu još. Ali, matematička je sigurnost da će jednom napokon brana puknuti, i taj novac koji prolazi kroz rezerve dolazi na tržište, biti će pod udarom vala inflacije “, rekao je Wiedemer.

A ovo je mjesto gdje Wiedemer objašnjava zašto Buffett, Paulson i Soros rasprodaju američke zalihe:

“Tvrtke će trošiti više novca na troškove zaduživanje od troškova poslovne ekspanzije. To znači niže profitne marže, niže dividende, i manje unajmljivanja. Osim toga, više otpuštanja. “

Nema investitora, a kamoli milijardera, koji bi htjeti vlastite dionice s padom profitnih marži i smanjenih dividendi. Dakle, ako je to razlog zašto Buffett, Paulson i Soros rasprodaju dionice, oni su odlučili unovčiti ih jako rano i ostaviti ostale Main Street ulagače da drže vodu.

soros prodaje dionice

Da li nam ovaj čovjek zajedno sa svojim istomišljenicima sprema novu još dublju krizu ?

Za one koji nisu upućeni, ovo se tiče svih građana u cijelom svijetu. Trenutna kriza koja je počela 2008. je izazvana i došla je iz smjera Amerike, i izazvana je manipulacijama nafte i pada burzovnih dionica. Velike skupine bankara, masona, i manipulatora očito da nisu zadovoljne dobivenim rezultima krize. Oni žele novi pad i novi ciklus krize koji će biti dublji nego onaj prije njega.

Jedno je samo istina, da će se to desiti, a mi možemo samo čekati i gledati, ali i biti spremni kad se to dogodi !
 

 

 
izvor: moneynews.com, youtube.com
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=10812"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni, NOVAC, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,