Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Bilderberg grupa isisala iz sustava 21 tisu─çu milijardi USD za totalno uni┼ítenje globalne ekonomije

Bilderberg grupa isisala iz sustava 21 tisuću milijardi USD za totalno uništenje globalne ekonomije

bankar banka kriza offshoreJames Henry, biv┼íi glavni ekonomist konzultantske tvrtke McKinsey & Co. otkriva kako izvan dohvata poreznika o skrivenom novcu brinu banke povezane s Bilderber┼íkom skupinom te ameri─Źkim obiteljima Rockefeller i Rotschild, Goldman Sachs, JM Morgan Chase itd.

Svjetsku financijsku krizu namjerno su kreirali najmo─çniji ljudi svijeta, bankari, politi─Źari i s njima povezani milijarderi okupljeni oko poznate Bilderber┼íke skupine i ameri─Źkih obitelji Rockefeller i Rotschild. Iz me─Ĺunarodnog gospodarskog sustava odjednom su povukli ogromne koli─Źine novca. Pojedine dr┼żave, koje su bile oslonjene na vanjsko financiranje, tako vi┼íe nisu mogle nabaviti sredstva i jedna po jedna po─Źele su upadati u du┼żni─Źku krizu. Ona ─çe zavr┼íiti kad ti isti mo─çnici ostvare svoje politi─Źke i gospodarske ciljeve te odlu─Źe povu─Źeni novac vratiti natrag u sustav – provokativna je izjava koju je nedavno iznio poznati svjetski geopoliti─Źar William Engdal predstavljaju─çi knjigu ‘Bogovi novca’.

Nije trebalo dugo da njegove rije─Źi dobiju i potvrdu u stvarnosti.

James Henry, biv┼íi glavni ekonomist ugledne konzultantske tvrtke McKinsey & Co. upravo je ovih dana objavio studiju u kojoj otkriva kako je globalna super-bogata elita krajem 2010. godine u tajnim poreznim oazama dr┼żala skriveno najmanje 21 bilijun dolara. O kolikom iznosu je rije─Ź slikovito govori podatak da je ta brojka jednaka zbroju vrijednosti cjelokupnog ameri─Źkog i japanskog gospodarstva!

Je li istra┼żuju─çi za Tax Justice Network, Henry slu─Źajno nabasao na skriveni novac povu─Źen iz svjetskog gospodarskog sustava, kojeg spominje Engdal?

banka bankari offshore krizaFinancijska ‘crna rupa’

- Na┼íe istra┼żivanje fokusiralo se na ogromnu ‘crnu rupu’ u svjetskoj ekonomiji koja do sada jo┼í nikada nije bila istra┼żena. To su privatni ‘offshore’ ra─Źuni na kojima smo otkrili enormnu koli─Źinu novca, koja nikada nije bila oporezivana – istaknuo je James Henry u studiji ‘The Price of Offshore Revisited‘, u kojoj je bio glavni istra┼żiva─Ź.

Za svoje je istra┼żivanje koristio podatke Me─Ĺunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke i nacionalnih vlada. Podaci koje je prikupio odnose se samo na financijska sredstva, koja se ─Źuvaju u bankama i ulaga─Źkim ra─Źunima.


Zanimljiva je i ─Źinjenica da za privatne vlasnike o bilijunima skrivenim iza off shore ra─Źuna brinu najve─çe svjetske banke, iste one koje su na vrhuncu krize dobile najizda┼íniju dr┼żavnu pomo─ç financiranu novcem poreznih obveznika.

Me─Ĺu deset najve─çih nalaze se upravo one koje su naju┼że povezane s ameri─Źkih bankarskim obiteljima Rockefeller i Rotschild.

Dr┼żavna pomo─ç za odabrane

Banka Goldman Sachs, koji je la┼żiraju─çi stanje gr─Źke ekonomije zaradila milijune, upravlja s ukupno 840 milijardi dolara skrivenih na off shore ra─Źunima svojih klijenata. Na vrhuncu krize primila je 1,4 milijarde dolara pomo─çi od ameri─Źke vlade.

Ameri─Źki kongres dao je ‘zeleno svjetlo’ i za financijsku pomo─ç banci JP Morgan Chase. Istovremeno je otkriveno kako ona upravlja s ─Źak 297 milijardi skrivenih na tajnim off shore ra─Źunima diljem svijeta.

Tu je i Bank of America, banka koje je pored ┼ívicarskog UBS-a financijska institucija s najja─Źim kapitalom na svijetu, te jo┼í nekoliko njema─Źkih, ┼ívicarskih i kanadskih bankarskih divova.

[notification type="alert"] Porezni stru─Źnjak i savjetnik britanske vlade John Whiting izjavio je da sumnja da je skriveni iznos toliko velik. James Henry je, pak, ustvrdio da je 21 bilijun konzervativna procjena, te da bi pravi iznos mogao biti i 32 bilijuna dolara. Bilijun je 1.000 milijardi. [/notification]

Sve one brinu o privatnom novcu do kojeg porezne vlasti jednostavno ne mogu doprijeti. Zakonska ure─Ĺenja pojedinih off shore destinacija to im onemogu─çavaju. Novac ─çe, ─Źini se, ostati na tajnim ra─Źunima sve dok ga njihovi vlasnici ne odlu─Źe odande povu─çi i vratiti u sustav. Kada ─çe to biti, nitko zasigurno ne mo┼że znati.

- Kada ostvare svoje politi─Źke i ekonomske ciljeve – tvrdi Engdal ne navode─çi niti jedan od njih. No, dovoljno je pogledati primjerice Europsku uniju ili neke arapske zemlje danas i prije pet-┼íest godina. Politi─Źke i gospodarske promjene su vi┼íe nego o─Źite.

Deset najve─çih banaka iza kojih milijarderi kriju novac na off shore ra─Źunima:

UBS

Credit Suise

Goldman Sachs

Bank of America

HSCB

Deutsche bank

Wells Fargo

Morgan Stanly

JP Morgan Chase

Pictet

 
 
(dnevno.hr/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=9962"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,