Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Što se događa sa zlatom ako uđemo u recesiju ili depresiju?

Što se događa sa zlatom ako uđemo u recesiju ili depresiju?

Kada se stave proročanstva Maja na stranu, mnogi od višeg osoblja Casey Research-a vjeruju da bi gospodarski, monetarni i fiskalni pritisci mogli doći glave u ovoj godini.

Masivno povećanje globalnog duga, deficita i daljnje bezobzirno trošenje i nedostatak sluha od strane političkog vodstva da opozovu takav trend, ukazuju na potencijalno neugodne točke koje bi se mogle obistiniti. Što se događa s našim ulaganjima, ako uđemo u drugu recesiju ili – (gutljaj) – depresiju?

Zlato Recesija DepresijaEvo ažuriranih snimaka stanja cijene zlata tijekom svake recesije od 1955.
Jasno je , ovo ne treba pretpostavljati da će zlato imati loše rezultate u vrijeme recesije.

Čak i u krahu 2008. godine, zlato je i dalje završilo godinu s 5% dobiti. A s količinom razrjeđenja novčane valute koje smo doživjeli od tada, čini se vjerojatnije da će zlato rasti u bilo kojem od pada gospodarske aktivnosti, nego da će padati. Doista, ako je odgovor vlade na recesiju, tiskanje više novca, plemeniti metali će biti kritična imovina koju morate imati u svom posjedu.

   Čak i ako je cijena zlata stagnira ili završi dolje ove godine, indeks potrošačkih cijena neće. Trajna kupovna moć zlata je razlog zašto se držite metala.

Što o dionicama zlata?

Unatoč oslabljivanju 1970-ih dok je zlato patilo od stagflacije, tri recesije i Vijetnamskog rata, proizvođačkan cijena zlata je porasla više od 600%, dok je index S&P je u osnovi bio ravan ravna. A to uključuje oko 65%-tnu prodaju i korekciju, baš kao što smo vidjeli u 2008. godini.  Da bude jasno, dionice zlata i srebra neće biti imune na rasprodaje ako recesija ili još gore privremeno zatuče našu industriju. Ali na kraju, mi smo uvjereni da će se oduprijeti tome.

Zlato Recesija DepresijaNemojte izgubiti strpljenje ili povjerenje u svoje zlatne zalihe. Što se događa sa cijenom u kratko vrijeme je samo jedno poglavlje u ovoj knjizi bull tržišta, a mi mislimo da ćete biti sretni u trenutku koji se zadnje poglavlje napiše.
 
 
(activispost/uredio:nsp)
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=8041"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,