Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Bankarski sustav, Featured, Masoni, NOVAC » Kolaps nov─Źane valute. Prije─Ĺite u zlato, odmah !

Kolaps nov─Źane valute. Prije─Ĺite u zlato, odmah !

Nitko ne zna kada ─çe se pojaviti finalna kriza, ali kao i uvijek mnogo puta prije kroz povijest ─Źovje─Źanstva, mi mar┼íiramo prema dolje po uskoj stazi katastrofe nametnutog monetarnog sustava. Da pojasnimo.

Preko 40 godina, printali smo novac i pro┼íirivali kreditni sistem da bi potaknuli rast ekonomije. Tijekom tog perioda, kako smo prekrivali papirima pukotine koje se se otvarale u sistemu, nastavljali smo pratiti rast ekonomije u nominalnim uvjetima. Ne rje┼íavaju─çim osnovna pitanja, ekonomska pukotina je rasla u enormnu rupetinu koja je zahtjevala pove─çanje koli─Źine kredita i monetarnu ekspanziju da bi odr┼żali privid blagostanja. Kriza iza krize, mogu─çnosti da se razrije┼íe masivne nejednakosti su jednostavno odgurnute u budu─çnost, omogu─çavaju─çi tim nejednakostima da se izmje┼íaju i ujedine. Dok se ve─çina mi┼íljenja odnosila da je slom i krah 2008. godine┬á kao najvi┼ía to─Źka monetarnog ciklusa i krize, bojimo se da to nije tako. Od 2008. godine, ekonomska politika je bila bazirana na kreditima i monetarnoj ekspanziji se nije promjenila i nastavila je gurati eskaliraju─çu krizu u budu─çnost.

Ljudsko pona┼íanje je previ┼íe povezano za nas da bi promjenili puteve pona┼íanja, bez obzira kako mislimo da smo razli─Źiti i promjenjivi. ─îak i najpametniji ─Źovjek mo┼że postati zaveden od kratkovidnih brzih rje┼íenja. Ljudska priroda je oblikovana tako da rije┼íava probleme odmah (npr. kako pobje─çi lavu puzaju─çi kroz selo ) na tro┼íak trajanja rje┼íenja ( npr. preusmjereni resursi i ulaganja vremena i energije da bi sagradili za┼ítitni zid oko sela ). Zbog ljudske tendencije, povijest je razbacana me─Ĺu ostacima mrtvih nov─Źanih valuta kratkovidnih politika.

U bu─Ĺenju ovih destruktivnih la┼żi, prosje─Źne osobe, ─Źija je u┼íte─Ĺevima izbrisana kolapsom nov─Źane valute. Razmislite o tome samo jedan trenutak:

u medvje─Ĺem (padaju─çem) tr┼żi┼ítu, portfelj vam mo┼że pasti od 10 do 50%, ali portfelj se mo┼że jo┼í uvijek oporaviti s vremenom. U kolapsu nov─Źane valute, ─Źitava u┼íte─Ĺevina koja je akumulirana tijekom jednog ┼żivota ─çe biti izbrisana. Nema oporavka od kompletnog kolapsa nov─Źane valute.

Primjeri kompletnog kolapsa nov─Źane valute
Za┼íto bi investitori i porosje─Źan ─Źovjek za┼ítitio sebe od onog ┼íto se danas ─Źini kao doga─Ĺaj udaraca manje vjerojatnosti/visoki udarac (npr. crni labud) ? Kriza valutne kauzule se ponavlja sa za─Źu─Ĺuju─çom frekvencijom.

Ma─Ĺarska, 1945-1946

Nakon zavr┼íetka 2. Svjetskog rata, izme─Ĺu kaosa kontinuiranog uni┼ítavanja, Ma─Ĺarska je iskusila najgoru hiperinflaciju ikada zabilje┼żenu. Na najbr┼żem tempu, Ma─Ĺarski pengo je izgubio pola vrijednosti svakih 15 sati. Zna─Źi, inflacija je bila 50% svakih 15 sati.

Zimbabwe, 1998-2009

Sva─Źiji omiljeni predsjenik ( sa hobijem ekonomista), Robert Mugabe, je izvr┼íio prepad na centralnu banku da bi prikrio poreze koji su izgubljeni u ekonomskim “reformama”. Na vrhuncu, Zimbabwe dolar je ozgubio pola vrijednosti svaki dan. [highlight color="yellow"] Zna─Źi, inflacija je bila 50% svakih 24 sata. [/highlight]

Jugoslavija, 1989-1994

Popunjavaju─çi prora─Źunske rupe, na┼ítampanim novcem, Jugoslavija je iskusila kolaps valute dinara, u najve─çem ritmu, u kojem je dinar izgubio pola vrijednsti svakih dan i pol. [highlight color="yellow"] Zna─Źi, inflacija je bila 50% svakih 36 sati. [/highlight]

Njema─Źka, 1921-1923

Vjerovatno najanaliziraniji kolaps valute u povijesti, hiperinflacija Weinmarska Republika-e je nedvojebeno bila rezultat deficita prora─Źuna koji je stvoren nakon 1. Svjetskog rata. Osobito, isplate masivne reparacije koje su morali pla─çati, ve─ç tada slaba njema─Źka marka je gurnuta dalje u kompletni kolaps. Dodu┼íe, krajnje uni┼ítenje njema─Źke srednje klase je snosilo direktne posljedice, njema─Źka hiperinflcaija je mo┼żda i pogurala napredovanje Hitler-a i kora─Źanje prema 2.Svjetskom ratu.

Gr─Źka, 1942-1944, 1953

Gr─Źka danas dominira u ekonomskim vijestima, ali toj zemlji nije stran financijski kolaps, kao ┼íto se prema uzorku, to de┼íavalo kroz povijest. Na najgoroj to─Źci gr─Źke 1942-1944 inflacije, mjese─Źna inflacija je bila zapanjuju─çih 13.800%. [highlight color="yellow"] Zna─Źi, inflacija je bila 450% svakih 24 sata. [/highlight]

Ovih pet primjera su jedni od najgorih slu─Źajeva u zadnjih 100 godina. Gledaju─çi unazad, ─Źak i vi┼íe, vidimo kolaps valute u vi┼íe navrata kroz carstva i administracije kroz povijest: Rim, Kina, Francuska, i (─Źak mo┼żda i ) SAD.

Zajedni─Źki razlozi kolapsa valute

Na kraju svega, kriza valute je obi─Źno uzrokovana kratkoro─Źnim “rje┼íenjima” strukturanog dohotka ili problema izdataka (npr. deficit prora─Źuna). Ostatak┬á (npr. su tro┼íkovi koji pokrivaju pravo, pa─çanje tro┼íkova carstva, kupnja prostitutki i pala─Źa za aristokrate?) su samo detalji.

Kada problem deficita nije bio o─Źit, vlade su koristila pro┼íireni kredit i sankcije valutnog sistema i pogre┼íno razmi┼íljaju─çi┬á da su savladali njihovu ekonomsku sudbinu. Kada je deficit bio o─Źit, vlade su obi─Źno rje┼íavale problem uz pomo─ç ┼ítampanja novca, bolje nego se prilagoditi bolnom vra─çanju duga. Na ┼żalost, s vremenom, problem deficita je bio o─Źit, ali je bilo prekasno da se popravi.

Dno je nastupilo kad su vlade napravile sve ┼íto su mogle, pou─Źene iskustvom iz pro┼ílosti, da bi postigli trenutno zadovoljenje na ra─Źun dugoro─Źnih rje┼íenja. Izguravaju─çi kao bolno rje┼íenje u pro┼ílost, vlade su jednostavno pomije┼íale originalni problem do trenutka kada nije bio vi┼íe rje┼íiv printanjem novca. Na ┼żalost, oni koji su patili od ovakvih procesa – bez obzira koliko dugo je trebalo da ih se rije┼íi – srednja klasa je uvijek bila ta koja je spa┼íavala doma─çu valutu na svojim fiksnim prihodima.

Ameri─Źka kriza valute na kri┼żanju puteva

Danas, SAD je na kri┼żanju puteva. Dok nitko ne nije─Źe dugove SAD-a i velike brojke dificita, postoji jaz neslaganja o ja─Źini i brzini problema. Paul Krugman je prozvao za vi┼íe fiskalne i monetarne stimulanse, raspravljaju─çi┬á da SAD mora brinuti o deficitu kada se povrati normalan ┼żivot i blagostanje. U opoziciji, Ron Paul je zahtjevao da se obuzda neumjerena potro┼ínja novca i to odmah. Obojca su jako pametni ljudi; o─Źito je da je tvorce ameri─Źke filozofije zatekao nacionalni uteg rata. Moment takve bitke ne mo┼że biti gori.

 

Realnost  sadašnje situacije je grozan:

Ciklus od 30 do 50 godina kreditne ekspanzije koj je producirao prekomjerna dugovanja za financijska dobra – obveznice, dionice, nekretnine i roba – sada se to sve obezvrje─Ĺuje jer je pretjeran rizik cijene novca na najni┼żoj granici. Svjedo─Źimo smrti izobilja i ro─Ĺenju jednostavnosti, koje mo┼że bit jedno du┼że vrijeme. – Bill Gross 2012

Ne postoje sredstva za izbjegavanje kolapsa koja je uzrokovala kreditno zadu┼żivanje. Alternativa je jedina u tome da ako je kriza do┼íla ranije kao razultat dobrovoljnog napu┼ítanja daljnjeg kreditnog zadu┼żivanja ili kasnije kao krajnja i totalna katastrofa valutnog sistema. – Ludwig von Mises

Nedvojbeno je da ─çe rastro┼íni prora─Źun SAD-a, uzrokovati veliku ekonomsku bol u narednim godinama. Lijek ko ─çe se jprimjenjivati na ekonomsku strukturu je printanje novca. Citat grupe pod nazivom Talking Heads “isto kako je uvijek bilo”, se mo┼że upotrijebiti ovdje.
 

Zaklju─Źak

Mo┼żda, rizik od propadanje nov─Źane valute u skorije doba je jako mali, ali kao radnici srednje klase, ne ┼żelite riskirati sigurnost svoje obitelji koja ovisi o svjetskoj vjeri u osudu jednog ─Źovjeka koji je kriv za ovu krizu. Iza svega ovog stoji Bilderberg grupa i NWO. Ne ┼żelim uop─çe razimi┼íljati da je Ben Bernake za sve kriv. ┼áta god da se desilo, pribli┼żavamo se kona─Źnoj katastrofi valutnog sistema. Ako mislite da ste sigurni, to mo┼żete samo ako ste pohranili obiteljsko blago u zlato.

 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 

 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=7428"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: Bankarski sustav, Featured, Masoni, NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,