Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni » KALKULATOR javnog duga – zadužiti se ili ne, PITANJE JE SAD !

KALKULATOR javnog duga – zadužiti se ili ne, PITANJE JE SAD !

svjetski dugSat otkucava. Svake sekunde, čini se, netko u svijetu uzme još jedan dug više. Idea ovog kalkulatora ili sata za pojedine nacije je slična onoj na Times Square-u u New York-u, gdje se deficit razotkriva američkoj javnosti. Ovaj kalkulator pokazuje globalne brojke za sve (ili gotovo sve) vlade, prikazane u dolarima.

Da li je uopće važno? Ipak, nakon svega, svjetske vlade posjedjuju novac njihovih građana, a ne Marsovci. Ali rastući ukupni dug je jako važan zbog dva razloga. Prvi, kada dug raste brže nego ekonomska produkcija (kako se to radilo u prošlim godinama), viši državni dug upliće sve više državu u ekonomiju i visoke poreze u budućnosti. Drugo, dug se mora preokrenuti i poništiti u nekom regularnom intervalu. Da li je plan sve većeg duga i poreza još jedan interval svjetskih masona i NWO elite, sa sigurnošću možemo reći da je odgovor pozitivan. Nema nikakvih teorija zavjere, sve je jasno ko dan.

Ovo polako stvara ponovljeni test popularnosti za individualne vlade, bolje nego realitiy show, gdje se natjecatelji suočavaju sa publikom koja glasa preko telefona. Taj glas će sigurno propustiti, kao što je grčka vlada napravila 2010. godine, i država je potonula u neminovnu krizu. Tako da, što je veći globalni vladin dug, veći je rizik i fiskalna financijska kriza i kriza će imati veći ekonomski udarac.

Ovaj prikaz još možete pogledati na:
http://www.economist.com/content/global_debt_clock
 

 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=7322"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Filed under: Illuminati, Masoni · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,