Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » ┼áOKANTNO OTKRI─ćE Svinjetine ima u ─Źokoladi, sladoledu, pasti za zube, pivu, jogurtu, ─Źipsu…

┼áOKANTNO OTKRI─ćE Svinjetine ima u ─Źokoladi, sladoledu, pasti za zube, pivu, jogurtu, ─Źipsu…

NSP NWO www.novi-svjetski-poredak.comBiste li jeli ─Źokoladne kekse ili koristili pastu za zube i ┼íminku da znate da se u tim proizvodima nalazi svinjetina?

Da ih to pitate na ulici, vjerujem da bi ve─çina ljudi, dakle i oni koji nisu vegetarijanci, rekla da ne bi – kazao je za Jutarnji list Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji ┼żivotinja .

Gotovo 200 najrazli─Źitijih proizvoda sadr┼żi masti, enzime, ┼żelatinu i ostale produkte koji nastaju u laboratorijima nakon prerade svinjskih nusproizvoda.

Na etiketama prehrambenih proizvoda ti su nusproizvodi obi─Źno navedeni kao misteriozni E-brojevi.

Mnogi od njih sadr┼żavaju emulgatore, odnosno poja─Źiva─Źe okusa i konzervanse svinjskog porijekla.

Nije to, tvrdi Stipan Bili─ç, stru─Źnjak za prehrambenu industriju, ni┼íta novo, ali problem je ┼íto mnogi ljudi s time nisu upoznati. Istra┼żivanja su pokazala da se svinjetina i svinjski nusprodukti nalaze ─Źak i u nekim ┼żvaka─çim gumama, sokovima, keksima.

Oni sadr┼że emulgator E474, koji zna─Źi da je to u stvari svinjska mast ili, mogu─çe, sokovi mljevenih insekata.

Konzervans za barut.Taj emulgator nalazi se i u ─Źipsu, smokiju, mlije─Źnim namazima, sladoledu, pecivu… Javnost je najvi┼íe bila ┼íokirana ─Źinjenicom da duhanska industrija hemoglobin svinja koristi za filtere u cigaretama!

Mislim da je sve to vrlo uvredljivo za muslimane, ┼żidove i vegetarijance – rekao je Simon Shapman s Univerziteta u Sydneyju .

Svinjsku mast sadr┼żi ─Źak i municija. Za konzerviranje baruta koristi se ulje sa 13 posto svinjske masti, zna─Źi svinjetina se nalazi SVUGDJE !

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,