Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MANJE NOVCA NEGO ZA SKLONIŠTE ZA PSE: Prihvatni centri za migrante u Italiji napali Salvinija jer im je smanjio financijska sredstva

MANJE NOVCA NEGO ZA SKLONIŠTE ZA PSE: Prihvatni centri za migrante u Italiji napali Salvinija jer im je smanjio financijska sredstva

salvini-migrantiTalijanske migrantske udruge koje rade u prihvatilištima za migrante razljutio je populistički talijanski ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija zbog smanjenja financijskih sredstava

Udruge se žale da skloništa za pse trenutno primaju više novca nego prihvatni centri za migrante, izvještava talijanski list Il Giornale.

Fabio Scaltritti iz Zajednice San Benedetto al Porto u Alessandriji komentirao je financijske rezove: “U Italiji sklonište za životinje u prosjeku ima troškove 20 eura dnevno uz dodatak troškova za limenke hrane i kekse.”

“Nova pravila nametnuta Salvinijevim dekretom smanjuju troškove prijema za ljudska bića na manje od 20 eura dnevno: to znači da smo izjednačeni sa skloništima za pse, što ne želimo biti” – dodao je.

“To nije ekonomsko pitanje, nego etičko” – kazao je Scaltritti i istaknuo: “Čak i da je financiranje ostalo na 35 eura dnevno, ne bismo imali dovoljno.”

Scaltritti tvrdi da su iznosi potpore po migrantu koje dobivaju ovisnici o drogama 75 eura dnevno, 130 eura dnevno je za migrantsku djecu i do 250 eura dobivaju migranti s problemima mentalnog zdravlja.

Otkako je došao na vlast kao ministar unutarnjih poslova 2018. godine, Salvini je uspio smanjiti dolazak novih ilegalnih migranata za više od 90 posto, što se također smanjilo i utapanja u Mediteranu.

Nisu svi oni koji vode migracijske centre kritizirali Salvinija. Ranije ove godine, šef najveće ustanove za prihvat migranata u Italiji Francesco Magnano oštro je kritizirao otvorene granice rekavši da je politika otvorenih granica “stvorila sirotinjske četvrti diljem zemlje”.

„U našoj zemlji postoji 600.000 ilegalnih imigranata. Ljudi koji su izgubili ne samo pravo na prijem i azil, već su izgubili status, oni su zombiji koji žive u našoj zemlji” – dodao je.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,