Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » PUTIN: Moskva pomaže Pekingu u izgradnji raketnog štita koji brani od nuklearnog napada i kojeg imaju samo Rusija i SAD

PUTIN: Moskva pomaže Pekingu u izgradnji raketnog štita koji brani od nuklearnog napada i kojeg imaju samo Rusija i SAD

putin-jinpingMoskva pomaže Pekingu da izgradi Sustav upozorenja od napada nuklearnih raketa, što će drastično povećati kineske obrambene sposobnosti, rekao je predsjednik Vladimir Putin

On je također napomenuo da trenutno takvu tehnologiju imaju samo Rusija i SAD.

“Mislim da ovdje neću otkriti veliku tajnu. Ionako će sve postati jasno. Sada pomažemo našim kineskim partnerima u stvaranju sustava upozorenja za napad raketama svih dometa koje nose nuklearne glave” – rekao je Putin visokim dužnosnicima 16. sastanak diskusijskog kluba Valdai u crnomorskom odmaralištu Soči u četvrtak.

Predsjednik je prisutne podsjetio da su Rusija i SAD jedine dvije države na svijetu koje su trenutno naoružane takvim sustavima.

To je vrlo ozbiljna stvar koja će drastično povećati obrambene sposobnosti Kine.

Sustav upozorenja na raketne napade kombinira zemaljske radare i satelite u Zemljinoj orbiti koji detektiraju lansiranje balističkih projektila i izračunavaju njihovu putanju.

Podaci se zatim prosljeđuju u zapovjedni centar gdje se može donijeti odluka o odbijanju napada i njegovom reagiranju.

Ruski čelnik također je rekao da je osvajanje Kine “nemoguće po definiciji”, navodno se referirajući na trgovinski rat Washingtona protiv Pekinga, američke patrolne misije u Južnom kineskom moru i druge slične nasilne poteze SAD-a.

Oni koji čine takve “dekonstruktivne i štetne” pokušaje samo će “nanijeti štetu svijetu i nanijeti sebi štetu”, upozorio je Putin.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , ,