Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » ISTRAŽIVANJE: JEDINO MJESTO NA ZEMLJI KOJE IMA VIÅ E KAMERA NEGO LONDON JE KOMUNISTIÄŒKA KINA

ISTRAŽIVANJE: JEDINO MJESTO NA ZEMLJI KOJE IMA VIŠE KAMERA NEGO LONDON JE KOMUNISTIČKA KINA

london-kamereNe postoji povezanost između sigurnosti i nadzora, jer je trenutno London među najnesigurnijim gradovima u Europi

Nova studija internetske stranice Comparitech otkrila je da je London 6. po redu grad koji se nadgleda na svijetu, a prvih pet gradova se nalaze u komunistiÄkoj Kini.

Studija je pregledala 120 gradova Å¡irom svijeta i otkrila da se praktiÄki prvih deset gradova sa najvećim brojem nadzornih kamera na 1.000 stanovnika nalazi u Kini.

Središnji kineski grad Chongqing pri vrhu je popisa sa 168 javnih kamera na 1000 stanovnika.

Studija je utvrdila da će u Kini do 2022. godine biti jedna nadzorna kamera na svake dvije osobe.

JoÅ¡ Äetiri kineska grada, ukljuÄujući Å angaj, Äine prvih pet gradova u svijetu sa najvećim brojem nadzornih kamera … a onda dolazi London sa 68,4 kamere na 1000 stanovnika.

AmeriÄki grad Atlanta se nalazi pod brojem 10., odmah iza Pekinga sa skoro tri puta manje kamera od ovog kineskog grada.

Razmatrajući kineski masovni nadzor, studija primjećuje:

“Kina je takoÄ‘er žarko usvojila nadzor za prepoznavanjemlica. ÄŒesto se koristi za ograniÄavanje slobode kretanja pojedinaca u kombinaciji sa sustavom socijalnih kredita u državi. Na primjer, ako je neÄiji socijalni kredit prenizak, na primjer, može mu se zabraniti uporaba odreÄ‘enih vrsta javnog prijevoza. Kamere opremljene tehnologijom za prepoznavanja lica postavljaju se na transportnim ÄvoriÅ¡tima kako bi se primenjivala ova pravila.”

To se u Londonu nikad ne bi moglo dogoditi, zar ne? Pogrešno.

Između 2016. i 2018. londonska policija Metropolitan nesporno je koristila kamere za prepoznavanje lica oko stanice Kings Cross, a ukinuli su to tek kada je pravosuđe izdalo zabranu.

Još nije poznato kako su korištene slike s kamera.

ZnaÄi, s tom koliÄinom kamera u Londonu on mora biti jedno od najsigurnijih mjesta na planeti, zar ne?

LOL. Ne.

Portal Comparitech je rekao da nisu pronaÅ¡li vezu izmeÄ‘u niže stope kriminala ili pojaÄanog osjećaja sigurnosti i nadzora u ispitivanim gradovima.

To će objasniti sve te napade nožem u Londonu. ProÅ¡la godina bila je za London najkrvavija godina u zadnjem desetljeću – kad je broj ubojstava dosegao 132 – a nasilje nastavlja preuzimati glavni grad Velike Britanije, a 2019. godina će sigurno oboriti taj rekord.

No, londonski gradonaÄelnik Sadiq Khan kaže da je grad ‘otvoren’.

Otvoren za snimanje nasilja sa razinom nadzora kao kod komunistiÄke Kine. BaÅ¡ predivno.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , ,