Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Macron želi doživotu zabranu pristupa društvenim mrežama svim osuđenima za ‘govor mržnje’

Macron želi doživotu zabranu pristupa društvenim mrežama svim osuđenima za ‘govor mržnje’

macron-medijiEmmanuel Macron je izjavio da bi svatko tko je osuđen za “govor mržnje” treba izgubiti pristup društvenim medijskim platformama do kraja života

Francuski predsjednik dao je ideju online cenzure na godišnjoj večeri Predstavničkog vijeća židovskih institucija u Francuskoj, navodeći kako bi se trebao provesti novi način rješavanja govora mržnje na internetu u svibnju.

“Europska borba se mora nastaviti, ali je prespora” – rekao je Macron usporedivši one koji su osuđeni za govor mržnje s nogometnim huliganima kojima je zabranjeno prisustvovati nogometnim utakmicama.

Francuska ima plan da “ugradi” regulatore na Facebooku kako bi ispitala koliko se društvena mreža uspješno bavi “govorom mržnje”, ističe Breitbart.

Kako će vlada provesti tu zabranu, državni tajnik za digitalne poslove Mounir Mahjoubi kaže: “IP adresa je ono što Twitter zna o svakom korisniku koji objavljuje poruku na svojoj platformi. Ona mora, što je prije moguće, poslati pravosudnom sustavu zahtijev da brzo identificira autora, a zatim “možemo nastaviti”.

“Danas više nije prihvatljivo da platforme koje imaju sredstva ne pomognu pravosuđu i policiji odmah identificirti osobu koja je počinila prekršaj na mreži, a ne u roku od nekoliko tjedana, pa čak i mjeseci” – rekao je Mahjoubi.

Novi prijedlog značio bi značajan pomak prema većim novčanim kaznama i zatvorskim kaznama. Neki su reagirali na taj prijedlog s kritikama, uključujući francuskog novinara Gabriela Robina koji je rekao da bi prijedlog macronovog zakona mogao dovesti do glasovanja naroda protiv establišmenta, kao kada je kritičar masovnih migracija Eric Zemmour isključen iz društvenih medija.

“Nikada, ponavljam, nikada liberalna vlada nije poduzela toliko represivnih mjera”, kazao je.

Macron i drugi globalni političari nastavili su poticati povećanje zakona i propisa u borbi protiv govora mržnje i tzv. “Lažnih vijesti” na internetu.

Novi prijedlog značio bi značajan pomak prema većim novčanim kaznama i zatvorskim kaznama.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,