Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » RUSKI BOMBARDERI TU-142 UPALI ‘NEPOZVANI’ NA NAJVEĆE VOJNE VJEŽBE NATO SAVEZA! Zapadne sile šokirane prizorom

RUSKI BOMBARDERI TU-142 UPALI ‘NEPOZVANI’ NA NAJVEĆE VOJNE VJEŽBE NATO SAVEZA! Zapadne sile šokirane prizorom

nato-rusijaRusko Ministarstvo obrane potvrdilo je da su dva aviona Tu-142 izvela prethodno planirani let u neutralnim vodama norveškom mora

Ruski Tu-142 bombarder je “oslijepi” američki ratni brod koji je sudjelovao u NATO-ovim velikim vojnim vježbama pod nazivom “Trident Juncture 18″.

Spektakularne fotografije letjelica izazvale su uzbunu u zapadnim medijima, dok je Moskva nazvala to rutinskim letom.

NATO je pozvao Rusiju da nadgleda najopsežnije vojne vježbe od doba Hladnog rata, no Rusija je odbila, ali i najavila svoje vojne vježbe u istom terminu.

Tijekom NATO-ovih vojnih vježbi, ruski vojni zrakoplov Tu-142 uletio je u zračni prostor ispod kojeg su se vježbe odvijale i iznenadio je američki ratni razarač USS Mount Whitney kao i marince na palubi broda u Norveškom moru koji su u tom trenutku bili okupljeni kako bi se slikali za grupnu fotografiju, piše Russia Today.

Rusko Ministarstvo obrane potvrdilo je da su dva aviona Tu-142 izvela prethodno planirani let u neutralnim vodama norveškom mora.

Proveli su 12 sati u zraku i uspješno su se vratili u rusku vojnu bazu.

Preleti su izvedeni u sklopu ruskih vojnih vježbi tijekom kojih će ruska mornarica testirati vojne projektile zapadno od norveških otočnih gradova Kristiansund, Molde i Alesund.

Zapadni tabloidi, među kojima je i Sun, naveli su da je ruski avion “riskirao sveopći rat sa svih 29 članica NATO-a, ako ne i Treći svjetski rat”.

Zapadni mediji međutim ne navode da su NATO-ove vojne vježbe na granici Rusije zapravo provokacija, i bilo bi čudno da Rusija nije poslala više vojnih zrakoplova na izviđanje u međunarodnim vodama, jer bi to Amerika već odavno napravila da se radi o njezinim granicama.

(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , ,