Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KAZAHSTAN DONIO KONAČNU ODLUKU: 2000 osuđenih pedofila će biti kemijski kastrirano

KAZAHSTAN DONIO KONAČNU ODLUKU: 2000 osuđenih pedofila će biti kemijski kastrirano

kazahstan-kastracijaOsuđeni pedofili u Kazahstanu suočeni su s prisilnom kemijskom kastracijom nakon što je vlada odobrila sredstva za 2000 injekcija

Prvi zahtjev za kažnjavanjem već je odobren.

Neimenovani pedofil iz Turkestanske regije, osuđen za kazneno djelo seksualnog zlostavljanja djece u travnju 2016., i podvrgnut će se ubrizgavanju pod nadzorom Ministarstva zdravstva, navodi državni dužnosnik.

Čovjek će biti prvi građanin Kazahstana koji će primiti kaznu u skladu s novim zakonima koji su uvedeni početkom ove godine, dopuštajući kemijsku kastraciju u slučajevima kada je sudski nalog u dogovoru s medicinskim ovlastima.

Predsjednik Nursultan Nazarbayev dodijelio je oko 23.000 eura za tisuće procedura koje treba provesti, ali do sada je traženo samo jedno izvršenje.

“Trenutačno postoji jedan zahtjev za kemijskom kastracijom sukladno sudskoj presudi” – izjavio je zamjenik ministra zdravstva Lyazat Aktayeva. “Sredstva su namijenjena za kupnju više od 2000 injekcija.”

Kada je zakon prvotno usvojen 2016. godine, senator Byrganym Aitimova izjavio je da će kastracija biti “privremena” te će se sastojati od “jednokratne injekcije” temeljene na “nužnosti sprječavanja čovjeka od počinjenja seksualnog nasilja”.

Kemijska kastracija koristi anafrodijalne lijekove za smanjenje libida i seksualne aktivnosti pojedinca. Obično se smatra reverzibilnom kada se liječenje prekine.

Kazahstan će koristiti ‘ciproteron acetat’, steroidni anti-androgen razvijen za borbu protiv raka, koji se uobičajeno koristi u nekim europskim zemljama za liječenje.

Seksualni zločini nad djecom mogu dobiti kazne zatvora do 20 godina u Kazahstanu. Državni odvjetnik je u 2015. godini zabilježio vrhunac broja silovnja djece, čija se brojka udvostručila na oko 1000 godinu u razdoblju od 2010. do 2014. godine.

Niz zemalja, uključujući Rusiju, Južnu Koreju, Poljsku, Estoniju i dijelove SAD-a koriste kemijsku kastraciju kao kaznu za osuđene seksualne prijestupnike i pedofile – u mnogim drugim slučajevima ona se ponudi seksualnim prijestupnicima na dobrovoljnoj osnovi u zamjenu za smanjene zatvorske kazne.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,