Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VLADA ŠPANJOLSKE PROTJERALA STUDENTE IZ STUDENTSKIH DOMOVA KAKO BI NAPRAVILI MJESTA ZA IMIGRANTE SA BRODA ‘AQUARIUS’

VLADA ŠPANJOLSKE PROTJERALA STUDENTE IZ STUDENTSKIH DOMOVA KAKO BI NAPRAVILI MJESTA ZA IMIGRANTE SA BRODA ‘AQUARIUS’

aquarius-imigrantiDrama u vlastitoj zemlji! Studenti marš van, migranti unutra – imate 24 sata!

Velika gesta od strane Madrida za prihvaćanje migranata koje su odbili Italija i Malta se obrušila na neke španjolske studente, kojima je rečeno da napuste svoje domove u roku od 24 sata kako bi omogućili mjesta novim imigrantima.

Pedro Sanchez, novoimenovani premijer Španjolske i član Bilderberg grupe, složio se da će njegova zemlja preuzeti imigrante sa broda Aquarius, koji su uglavnom iz subsaharske Afrike, nakon što su talijanska anti-imigrantska vlada i Malta blokirali pristanak broda u njihove luke.

No, dolazak broda doveo je kaos u živote španjolskih studenata u gradu Alicante, kojima je rečeno da napuste svoj dom kako bi napravili mjesta za izbjeglice.

Studenstki dom La Florida je izabrala regionalna vlada u Valenciji ugostivši oko sto djece bez pratnje sa broda Aquarius.

Djeca u dobi između 12 i 17 godina dolazili su u grad autobusima nakon što su brod i dva talijanska plovila koja su pomogla seliti izbjeglice, stigli u Španjolsku u nedjelju.

Studentima, koji su navodno platili čak 750 eura mjesečno za smještaj, je rečeno da napuste svoje sobe u roku od 24 sata.

Vlasti su objasnile kako je iseljenje bilo neophodno zbog izvanrednog stanja uzrokovanog dolaskom migranata, izvijestio je portal za vijesti Intereconomia.

Majka jednog od učenika rekla je medijima da joj je sin rekao da svi studenti moraju napustiti dom La Florida, jer bi djeca imigranata vjerojatno imala “mnoge bolesti” i predstavljala zdravstveni rizik.

Očekivani razvoj nije navodno bio pozdravljen od strane mnogih koji su pogođeni ovom odlukom vlade.

“Nismo protiv pomaganja onima koji su u potrebi, ali nije pošteno da se moj sin ukloni iz svog prebivališta i da usred studija iseli na ulicu” – rekla je žena, dodavši kako joj je sin trebao dovršiti tečaj na njemačkom jeziku kako bi se kvalificirao za novi posao u toj zemlji.

Regionalna vlada priopćila je za RT kako će osigurati da svi prognanici dobiju novi smještaj i da će pokrajina pokriti svoje troškove.

Humanitarni brod “Aquarius” koji ilegalno prevozi imigrante iz Afrike u Europu je dobio medijsku pozornost ranije ovog mjeseca, kada je “spasio” gotovo 630 ljudi koji su pokušavali doći do Europe iz Libije u improviziranim čamcima.

Italija je odbila brod u svojim pristaništima, budući da je nova koalicija vlasti u zemlji prihvatila stajalište protiv prihvaćanja dodatnih imigranata.

Talijanska mornarica osigurala je dva broda za redistribuciju imigranata radi sigurnijeg putovanja. Italija je također pozvala Maltu na prihvaćanje imigranata, ali je i otočna država također odbila.

Sanchez, koji je početkom lipnja postao premijer Španjolske, izjavio je da je “naša dužnost pomoći izbjegavanju humanitarne katastrofu i pružiti sigurnu luku tim ljudima” i pozvao brodove da pristanu u Španjolskoj.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,