Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NJEMAČKI GRAD PLAĆA 6800 EURA MJESEČNI NAJAM SAMO ZA JEDNU OBITELJ IMIGRANATA

NJEMAČKI GRAD PLAĆA 6800 EURA MJESEČNI NAJAM SAMO ZA JEDNU OBITELJ IMIGRANATA

koln-stanGosti Angele Merkel su se uživjeli u zapanjujuće vladine benificije

Jedna iračka izbjeglička obitelj sa šestero djece, iznajmljuje vrlo skup stan u Kölnu i grad ga plaća, pišu njemački Express.de

Visoka cijena najma apartmana od 35 četvornih metara je rezultat njemačkih benificija tijekom priljeva migranata.

Da bi smjestili imigrante gradski Odjela za stambena pitanja u Kolnu je iznajmio za njihov smještaj najskuplje stanove i hotele u gradu.

Josef Ludwig iz Odjela za stambena pitanja grada kaže: “Što mogu? Iznajmili smo najmanje 40 hotela sa 3000 smještajnih mjesta. Sada imamo samo još 2250 mjesta. Jednostavno nismo imali slobodnih apartmana, pogotovo ne za velike obitelji.”

Prema socijalnom radniku Thorstenu Kleinöderu, “Pravi skandal je da obitelji nisu ni pristojno smještene. Uvjeti u obiteljima od osam osoba su katastrofalni. Pogotovo kad je žena trudna. Postoji samo jedan stol za četvero osoba; ujutro bi svi trebali biti spremni za školu u isto vrijeme i nitko ne može spavati kako treba za 6800 eura mjesečno.”

Neki ugovori su čak pretvorili stanodavce u milijunaše. Jedna velika zgrada u ulici Rheinaustrasse prikuplja gotovo 4.400 eura dnevno ili 1,6 milijuna godišnje. Veliki posao za njezinog vlasnika.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,