Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Trećina mladih Amerikanaca sumnja da je Zemlja okrugla

Trećina mladih Amerikanaca sumnja da je Zemlja okrugla

zemlja-mladiMnogo ljudi na svijetu u Amerikancima vidi uzor. I oni tako sebe vole vidjeti

Novo sociološko istraživanje među američkim stanovnicima pokazalo je da oko 33 posto nije uvjereno da je Zemlja okrugla!

Trećina američkih studenata sumnja se da je naš planet neka vrsta “lopte”.

U Sjedinjenim Državama postoje prilično snažni pokreti čiji članovi smatraju da je Zemlja u biti ravna, kao što tvrdi Biblija i mitovi starih Grka.

U cjelini, oko 2 posto stanovnika SAD-a tvrdo vjeruje da je Zemlja ravna, a još 14 posto sumnja da vlast krije istinu da naša planeta nije lopta.

Istraživanje je također pokazalo očiti paradoks.

Gotovo 90 posto pristaša republikanske stranke ne sumnja da je Zemlja okrugla. A republikanci su najreligioznija američka populacija, od kojih se mnogi smatraju “konzervativima”.

Među simpatizantima i članovima Demokratske stranke, 83 posto vjeruje da je Zemlja okrugla. A oni sebe “prodaju” za moderne, racionalne i progresive.

Paradoksalno, na prvi pogled, među onima koji ne vjeruju da je Zemlja okrugla, bi trebalo biti najmanje. No samo 66 posto američkih srednjoškolaca i studenata vjeruje da je Zemlja okrugla.

Druga strana iste medalje je činjenica da 95 posto starijih Amerikanaca ne sumnja da je planeta okrugla.

Već su se pojavila i objašnjenja za “zatupljenost” mladih Amerikanaca.

Jedna hipoteza je da je to kumulativni rezultat opadanja razine obrazovanja u SAD-u, a druga – je u sve većoj popularnosti “teorije ravne Zemlje” i “trikovi” kaskadera Michael Hughesa koji je – pored ostalog – konstruirao raketu na paru u kojoj je poletio i htio dokazati da Zemlja nije okrugla.
 
(fakti.org)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,