Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NOVO OTKRIĆE: NASA na Mjesecu pronašla mrežu tajanstvenih tunela

NOVO OTKRIĆE: NASA na Mjesecu pronašla mrežu tajanstvenih tunela

mjesec-tuneliAmerička svemirska agencija NASA otkrila je tunele koji vode duboko ispod površine Mjeseca i za koje je procijenjeno da bi mogli biti idealni za novu lunarnu bazu

Riječ je o tunelima koji su nekada davno nastali djelovanjem lave.

Voditelj istraživanja dr. Pascal Lee izjavio je: “S obzirom na njihovu veličinu, oblik, osvjetljenje i geološko okruženje, riječ je o dobrim ‘kandidatima’ za tu namjenu.”

Vjeruje se da su tuneli dio podzemne mreže i mogli bi pružiti budućim istraživačima odličan zaklon od opasnog zračenja na površini Mjeseca, piše Express.

Do otkrića tunela znanstvenici su došli proučavajući snimke površine, na kojoj su se mjestimice vidjele rupe. Pokazalo se da su rupe zapravo otvori tunela.

Oni su nastali, smatraju znanstvenici, u vrijeme dok je na Mjesecu još bilo vulkanske aktivnosti.

Oko Mjesečeva ekvatora otkriveno je 200-tinjak sličnih otvora, a ovi novi uočeni su na Sjevernom polu.

U NASA-i smatraju da bi neki tuneli duboko mogli kriti i smrznutu vodu, što bi u tom slučaju bilo veliko olakšanje za buduće misije na Mjesec, jer bi za putovanja mogle raspolagati dodatnim prostorom i težinom.

Predsjednik Donald Trump naredio je NASA-i da pošalje tim astronauta na površinu Mjeseca. Dr. Lee je rekao: “Naš sljedeći korak trebala bi biti daljnja istraživanja, da potvrdimo kako su ove rupe doista ulazi u tunele te, ako jesu, sadrže li oni led.”
 
(dnevnik.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,